Lopende en afgeronde projecten

Op deze pagina vind je informatie over lopende projecten en over afgeronde projecten van het Quiltersgilde. Aan deze pagina wordt nog gewerkt, er worden nog projecten toegevoegd. Op dit moment vind je hier de volgende projecten:

 • Tentoonstelling miniatuur quilts
 • Round Robin, de tweede ronde
 • Van tekst naar textiel
 • Algemene tentoonstelling 2023 (ATT)
 • Jubileumdagen
 • Steekproeverij

Tentoonstelling miniatuur quilts: thema Balans

De tentoonstelling vond plaats op 11, 12 en 13 april tijdens de patchwork en quiltdagen in de Broodfabriek in Rijswijk.

In deze video kun je een presentatie van alle miniatuur quilts vinden op ons YouTube kanaal.

Hier kun je meer informatie vinden over deze activiteit:


Round Robin, de tweede ronde

Deze activiteit is inmiddels afgerond. 

De Round Robin Modern 2 bestaat uit 5 ronden voor een groep van 5 personen (er zijn in totaal 11 groepen). Iedere deelnemer stuurt de top/quilt steeds door aan dezelfde persoon.
Bijvoorbeeld quilter 1 stuurt steeds het werkstuk op naar quilter 5. Zo leveren alle quilters uit een groep een bijdrage aan iedere quilt. Aan het eind ontvang je je eigen quilt terug en kun je deze afmaken.

Namens de werkgroep Modern Quilten wens ik alle deelnemers succes en plezier met deze Round Robin2. We zijn erg nieuwsgierig naar de eindresultaten en deel ze indien mogelijk op Instagram of de MQG facebook pagina van het Quiltersgilde met de volgende vermelding: #QuiltersgildeRR2

Hier kun je meer informatie vinden over deze activiteit:


Van tekst naar textiel

Deze activiteit is inmiddels afgerond 

Hoe werkt het?

Je werkt samen met een maatje. Wij maken duo’s van de deelnemers. Je kunt je ook samen met iemand opgeven, maar dat hoeft dus niet.

Je kiest allebei een eigen, persoonlijke tekst én die tekst ga je uitbeelden. Het contact tussen jou en je maatje gebeurt per mail. In een periode van vijf weken ontvang je informatiemails met vragen, die jij met je duo-maatje beantwoordt; over en weer. Door de mailuitwisseling wordt steeds duidelijker hoe jouw ontwerp voor de quilt eruit gaat zien

Eerst komt de taal, dan het materiaal. Zie het als een soort mysterie, out of the box. De manier van werken is anders dan je gewend bent. Je wilt jezelf ontwikkelen en je durft onbekende wegen in te slaan.

Meer informatie

Kun je ook vinden in deze video (link naar YouTube) en in onderstaande blogberichten:


Algemene tentoonstelling 2023 (ATT)

Deze activiteit is inmiddels afgerond 

Onze jubileumtentoonstelling met het thema K L E U R R IJ K werd gehouden van woensdag 23 t/m zaterdag 26 augustus 2023 in Hart van Holland, Berencamperweg 12, Nijkerk.

Er was van alles te doen, zoals een expositie van quilts van eigen leden met en zonder het thema Kleurrijk.

Daarnaast waren er gastexposities zoals:

 • Kaartenquilts: de quilts waar kaarten van zijn gemaakt worden bij elkaar geëxposeerd met de daarbij horende kaart
 • Round Robin Challenge
 • Wedstrijd voor alle quilters (traditioneel, modern en art) met thema: ‘Gastvrijheid’
 • Rianne Doller met ‘duurzame’ quilts
 • Memory quilts: nabestaanden van overleden leden hebben een quilt uitgezocht om te exposeren
 • ‘Zelfportretten met een knipoog’: medewerkers van het Quiltersgilde laten zien wie ze zijn
 • Steekproeverij van Cherilyn Martin – zij was zelf aanwezig voor een Meet & Greet op zaterdag 26 augustus
 • Presentaties van textielverenigingen vanuit Stidoc

Verder waren er winkels van onze adverteerders, werden er demonstraties gegeven en was er een Make & Take tafel waar je een klein werkje kon maken en meteen even kon bijkomen van al het moois op quilt gebied. De bibliotheek van het Quiltersgilde was aanwezig met heel veel boeken.

Hier kun je meer informatie vinden over deze activiteit:

 


Jubileumdagen

Deze activiteit is inmiddels afgerond 

In 2023 bestond het Quiltersgilde 40 jaar. Wij organiseerden daarom van april tot oktober 2023 een 14-tal jubileumdagen, verdeeld over 7 locaties, waarop we met een tentoonstelling, demonstraties en korte workshops het land introkken. We kwamen daarbij in contact met textielliefhebbers en quilters, leden en niet-leden om kennis op te doen, elkaar te ontmoeten en te inspireren. Voor iedereen waren de dagen en activiteiten gratis te bezoeken.

Je kon even langs komen om de sfeer te proeven, de tentoonstelling te bekijken of aan te schuiven bij een make & take (een crea-hub) en lekker aan de slag te gaan. Ook serveerden we een High Tea (kosten 24,50 per persoon), waarvoor je je in kon schrijven.

Hier kun je meer informatie vinden over deze activiteit:


Steekproeverij

Deze activiteit is inmiddels afgerond 

Het Quiltersgilde viert haar 40-jarig jubileum in 2023 en daar horen bijzondere activiteiten bij. Zoals deze challenge die gratis door het Quiltersgilde wordt aangeboden aan iedereen die van lapjes en draadjes houdt. Je hoeft geen ervaren quilter te zijn om mee te kunnen doen! In januari 2023  gingen we Steken Proeven met Cherilyn Martin. Voor wie wat meer over Cherilyn en haar werk wil weten: ze heeft een website waar veel op staat en kort geleden verscheen er een uitgebreid verhaal over haar op de website van Textile Artists. De resultaten zijn inmiddels tentoongesteld  op de Algemene Tentoonstelling van het Quiltersgilde, die van 23 t/m 26 augustus 2023 in Nijkerk was. Cherilyn was aanwezig op de ATT om samen met de deelnemers het werk te bekijken en ervaringen uit te wisselen.

Hier kun je meer informatie vinden over deze activiteit: