Veel gestelde vragen

Via deze veel gestelde vragen kun je  snel naar het juiste deel van de website.

Informatie over hoe je als lid een account kunt aanmaken kun je op deze pagina vinden. Je kunt ook hier een pdf bekijken of downloaden.

Fijn dat je lid wilt worden. Dat kun je doen door dit formulier in te vullen. Wil je meer lezen over ons lidmaatschap? Dat kan hier.

Meer over het lidmaatschap kun je HIER lezen.

Leuk idee, en ja zeker kan dat.

Het is een beetje ingewikkeld, de ene persoon betaalt en op een ander adres wordt de post ontvangen. Maar we hebben een manier ontwikkeld om dit mogelijk te maken. Dit formulier kun je hier vinden.

Een automatische incasso- opdracht kun je geven door dit formulier in te vullen.

Wijzigen van het bankrekeningnummer moet door de incassomachtiging opnieuw in te vullen. Dit formulier is hier te vinden.

Opzeggen kan per email of per brief voor 1 oktober van het lopende verenigingsjaar. Ook is er op deze website een formulier waarmee opgezegd kan worden. Na het formulier ingevuld te hebben krijg je een bevestigingsmail in je mailbox.

Quiltnieuws verschijnt 4 maal per jaar, begin maart, juni, september en december.

Quiltnieuws is niet in de winkel te koop, het is een verenigingsblad dat alleen aan de leden van het Quiltersgilde wordt gezonden. Meer informatie over Quiltnieuws vind je hier.

Oude nummers van Quiltnieuws vanaf nummer 131 zijn nog verkrijgbaar voor € 7,50 per stuk inclusief portokosten.

Het nieuwste nummer is niet los te koop.

Je kunt deze bestellen door het verschuldigde bedrag met daarbij de duidelijke vermelding van het (de) gewenste nummer(s) over te maken op bankrekeningnummer NL22RABO 0354 9365 30 ten name van Quiltersgilde.

Vergeet niet  het adres te vermelden en eventueel je lidnummer.

De  bestelling  wordt dan thuisgestuurd.

Oude nummers kunnen niet meer vanuit het buitenland besteld worden.

De volgende tentoonstelling voor Miniatuurquilts wordt gehouden in oktober 2021, tijdens de Patchwork & Handwerkdagen in Rijswijk.

Het thema voor een volgende Tentoonstelling voor Miniatuurquilts is ‘over de top’.

Je quilt aanmelden kan hier 

Alle informatie over de Algemene Tentoonstelling vind je hier.

Een pdf over het maken van een hoes voor je quilt tot twee meter, vind je hier.

Een pdf over het maken van een hoes voor je quilt groter dan twee meter, vind je hier.

Het patroon voor het maken van een tunnel voor je quilt vind je hier.

De instructie voor het plaatsen van een label op je quilt vind je hier.

Op een label dienen de gevraagde gegevens te staan. Het label of etiket moet op de achterkant geplaatst worden. In de rechterhoek onder.

Alle informatie over boeken lenen bij onze bibliotheek kun je vinden onder ‘wat we doen’ en hier bij bibliotheek.

Je kunt boeken lezen als je een account hebt voor Aura. Er is een uitleg hoe je een account kunt aanmaken. Die kan je hier vinden.

Je kunt jouw persoonlijke gegevens bij de bibliotheek bekijken en een review schrijven over een boek. Hier kun je zien hoe je dat kunt doen.

Als je een boek bij de biblotheek geleend hebt, kun je het zelf verlengen. Hier lees je hoe je dat moet doen.

De publicatie van de Regiodagen gebeurt zo mogelijk gelijk met het verschijnen van Quiltnieuws juni en Quiltnieuws december.

Door de beperkende maatregelen in verband met Covid 19 worden er dit voorjaar geen regiodagen georganiseerd.

Natuurlijk betreuren wij het want wij willen niets liever dan onze leden ontmoeten en elkaar laten ontmoeten. Zodra wij hiertoe weer mogelijkheden zien die geen risico voor de gezondheid oproepen, zullen wij deze wederom organiseren.

Ja, dat mag. Een introducé mag eenmaal de regiodag bezoeken als niet-lid zijnde. Daarna kan zij beslissen lid te worden.

De Algemene informatie  over onze midweek en het weekend komt vanaf juni 2020 weer op de website. Je kunt de informatie HIER vinden en in dit bericht komt  dan ook de link naar het aanmeldformulier.

Naar verwachting zal het Coronavirus dit najaar nog een stempel drukken op onze activiteiten. Daarom heeft het bestuur, in overleg met de betreffende organisatoren, besloten dat alle evenementen in het najaar geen doorgang kunnen vinden. Deze evenementen waarbij onderling contact, van elkaar leren en gezelligheid zeer belangrijke elementen zijn, kunnen volgens ons niet georganiseerd worden met inachtneming van 1,5 meter afstand onderling. Bovendien vindt het bestuur de gezondheid van onze leden en onze medewerkers van groot belang. Het risico dat tijdens één van onze activiteiten een besmetting zou kunnen plaatsvinden willen wij uitsluiten.

Je zeker. Alle evenementen die met textiel te maken hebben worden opgenomen in onze agenda. Hiervoor moet je de juiste gegevens mailen naar onze webmaster.

De evenementen komen  dan in het overzicht te staan. Op volgorde van datum.  Het juiste formulier om een evenement aan te melden vind je hier.

Alle oproepen die te maken hebben met quilts (in de breedste zin van het woord) plaatsen wij. Zij komen te staan in dit overzicht 

Een oproep kun je aanmelden met dit formulier

Alle blogberichten kun je altijd terugvinden onder het blokje Blog op de Homepagina en helemaal onderin met de link naar alle blogberichten.

De Algemene Ledenvergadering wordt ieder jaar in april gehouden. De Algemene Ledenvergadering van dit jaar wordt gehouden op donderdag 21 april 2022. Meer informatie is hier te vinden.

Het Quiltersgilde vindt de bescherming van de Privacy belangrijk en heeft daarom alle afspraken vastgelegd in een Privacy Document, dat hier te lezen en te downloaden is.

Voor het kopen en verkopen van uw quiltspullen kunt u terecht bij de volgende websites en bij Facebookgroepen

Restaureren en taxeren van quilts:  Icat Textielrestauratie

Alle evenementen van het Quiltersgilde staan in het agenda-overzicht.

Alle  textiel-evenementen van andere organisaties die via het aanmeldformulier worden aangemeld komen ook in dit overzicht te staan.

Adverteerders in Quiltnieuws; klik hier

Jouw quilt is verzekerd tegen diefstal/brand voor een bedrag van € 250,– per M2.