Goede voornemens?

Daar heb ik niet zo veel mee

Goede voornemens vind ik zo gezocht. Ik neem me het hele jaar door van alles voor. En soms lukt dat, andere keren niet. Wat ik graag doe is mezelf uitdagen en dat is niet gebonden aan de start van een nieuw jaar. Hoe is dat bij jullie?

Goede voornemens maak je het hele jaar door

Meedoen aan tentoonstellingen van het Quiltersgilde is een van de uitdagingen die ik altijd aanneem. Zeker de Tentoonstelling van Miniatuurquilts vind ik goed ‘te doen’. Het formaat is behapbaar en als het onverhoopt een beetje misgaat dan is er tijd genoeg om een nieuwe versie te maken. Ook gebruik ik wel eens een blok van een workshop waarvan ik zie dat dat geen grote quilttop gaat worden. Dan recycle ik dat blok tot een klein quiltje. Recyclen vind ik heel bevredigend en bovendien is het iets van deze tijd. Al ga ik niet gauw met oude overhemden en kleding aan de slag. Maar gebruik maken van blokken uit mijn lappenkast, geeft mij voldoening.

Hierboven zie je mijn miniatuurquiltje gemaakt van blokken die samen een Zeeuwse knoop moesten worden. Een workshop gevolgd bij de Quilterie, waar de verschillende delen al een tijd in een doos zaten. De doos ging mee naar een quiltweekend en daar kwam dit quiltje tot stand. De witte cirkels zijn van freezerpapier. Die gebruik ik om er mooie cirkels langs te stikken tijdens het doorquilten. Ik moet het quiltje nog aanmelden. Jij kunt ook je quiltje via deze link aanmelden.

 

Balanceeract van Betty Schaap

De Miniatuurquiltjes gaan ook op reis

Volgend jaar zijn we weer te gast in de Broodfabriek in Rijswijk tijdens de Patchwork&Quiltdagen van 11 tot en met 13 april. Daar hangen dan hopelijk een groot aantal miniatuurquiltjes. En deze quiltjes nemen we ook mee naar de Duitse Patchworkdagen in Moers. Hier lees je daarover meer.

Naast de Tentoonstelling van Miniatuurquilts zal er van alles te zien zijn in Rijswijk

De werkstukken ‘van Tekst naar Textiel’ zullen er hangen. Hier lees je een blogbericht van Joke van der Kracht over haar ‘van Tekst naar Textiel’ project.
Het tentoon stellen van Memoryquilts werd de vorige keren zeer gewaardeerd door de bezoekers. Alle reden om dat deze keer te herhalen. En er zal een aantal quilts van Marieke Dijkers te zien zijn. Zij was een van de grondleggers van onze vereniging.

In de komende maanden vertellen we jullie meer over de verschillende tentoonstellingen. Houd onze website in de gaten!

Wil je meehelpen in Rijswijk aan de make&take tafel? Meld je aan via roseanne.dehaan@quiltersgilde.nl

Op zoek naar inspiratie?

Hier lees je het verslag van de Tentoonstelling van Miniatuurquilts van 2023. Er staan enkele filmpjes op ons YouTube kanaal van vorig jaar. Trouwens sowieso leuk om eens te kijken naar alle filmpjes die daar inmiddels staan. Een goede manier om inspiratie op te doen.

Rose-Anne de Haan

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *