Gastexpositie Memoryquilts

Tijdens de Algemene Tentoonstelling

Zo langzamerhand begint onze Algemene Tentoonstelling steeds meer vorm te krijgen. De selectiecommissie, bestaande uit Gert van Raalten, Inge Schoonderwoerd en Suze Termaat heeft op 10 mei alle ingezonden thema- en algemene quilts bekeken en beoordeeld.

 

 

Marjolein van der Eijk en Harry Roelands zijn daarna aan de slag gegaan om te bepalen van welke quilts een kaart wordt gemaakt.

 

 

Indeling

We hebben een indeling gemaakt van de hallen in Hart van Holland (hoe alle quilts gaan hangen blijft nog even een verrassing). Nu zijn we druk bezig met het inventariseren waar de quilts eind juli/begin augustus worden ingeleverd, zodat de Quiltexpresse kan zorgen dat deze allemaal op tijd in Nijkerk zijn.

Niet alleen de Algemene en Themaquilts gaan mee met de Quiltexpresse, ook de quilts van een aantal gastexposities zoals de wedstrijdinzendingen, de quilts van de Moderne quiltgroepen en de Round Robin-groepen.

De Memoryquilts

En ook de Memoryquilts gaan mee. Omdat deze dit jaar voor het eerst worden opgehangen hierbij wat achtergrondinformatie over deze gastexpositie. Bij de Algemene Tentoonstelling van 2022 in de Broodfabriek in Rijswijk, hebben we 3 quilts geëxposeerd van medewerkers die kort daarvoor waren overleden. Met daarbij een korte tekst van de nabestaanden. Wij vonden dit toen een mooi eerbetoon en in de voorbereidingen voor onze jubileumtentoonstelling van dit jaar besloten wij om daaraan in 2023 een vervolg te geven. Deze keer niet alleen voor overleden medewerkers maar voor alle leden die tussen 1 mei 2022 en 1 mei 2023 zijn overleden. Alle nabestaanden van leden die in die periode zijn overleden, hebben de vraag gekregen of zij het een mooi idee zouden vinden als er een quilt van hun vrouw/moeder geëxposeerd zou worden. De antwoorden waren hartverwarmend. Niet iedereen kon of wilde aan dit initiatief meedoen, maar van velen kregen wij heel positieve reacties. En zo hangen er op de Algemene Tentoonstelling 20 quilts ter nagedachtenis aan evenzovele leden die altijd heel veel plezier hebben beleefd aan het quilten en ook aan het lidmaatschap van het Quiltersgilde. Een mooi eerbetoon!

We nodigen iedereen dan ook van harte uit om deze Memoryquilts en alle andere prachtige inzendingen te komen bewonderen.

Praktische informatie

Nog even wat praktische informatie. De Algemene Tentoonstelling 2023 wordt van woensdag 23 t/m zaterdag 26 augustus gehouden in Hart van Holland, Berencamperweg 12, 3861 MC Nijkerk en is iedere dag geopend van 10.00-17.00 uur.

Toegangsprijzen:

Voor leden:

  • E-ticket € 10
  • Aan de kassa € 11
  • Passe-partout € 25

Voor niet-leden:

  • E-ticket € 13
  • Aan de kassa € 14
  • Passe-partout € 32,50

Graag tot ziens tijdens onze jubileumtentoonstelling!

De Tentoonstellingscommissie,
Jannie, Gerda, Dyonne en Ineke

 

Beeldmerk quilt ATT Margriet Kloppers

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *