Quiltersgilde / Over ons

Wie zijn wij

Het Quiltersgilde is de toonaangevende vereniging van quilters in Nederland. De vereniging is opgericht in 1983 en heeft rond de 11.000 leden. Onze missie is quilters met elkaar in contact te brengen. Wij zetten ons in voor het bevorderen van het quilten in Nederland en delen informatie over quilten in de meest ruime zin van het woord. Dit doen wij door het uitgeven van ons verenigingsblad Quiltnieuws (verschijnt 4 maal per jaar) en via onze website, blogberichten en Facebook.
Het bestuur bestaat uit 8 leden. Alle activiteiten worden verricht door 75  vrijwillige medewerkers.

Wat heeft het Quiltersgilde te bieden ?

Ieder kwartaal publiceren wij ons verenigingsblad Quiltnieuws, bestaande uit 80 pagina’s.
Leden kunnen gratis boeken lenen uit een uitgebreide bibliotheek met quiltboeken. Iedere 3 maanden worden er nieuwe boeken aangeschaft en beschreven in Quiltnieuws.
Wij organiseren jaarlijks minstens twee tentoonstellingen waar leden hun quilts kunnen laten zien: de Algemene Tentoonstelling en de tentoonstelling van Miniatuurquilts. Als lid krijgt u korting op de entreeprijs.
Jaarlijks organiseren wij in 21 regio’s rond de 40 regiodagen in voor- en najaar.
Ieder jaar is er een midweek en een weekend voor leden, die er even helemaal uit willen zijn om met hun hobby bezig te zijn.
We zijn partner van het European Quilt Association (EQA), en doen mee met de jaarlijkse quilttentoonstelling tijdens het Festival of Quilts te Birmingham.

Beleidsplan 2016 tot 2019

Missie: Het Quiltersgilde is de toonaangevende vereniging van alle quilters in Nederland. Het Quiltersgilde brengt quilters met elkaar in contact en zet zich met passie in ter bevordering van het quilten.
Visie: Het Quiltersgilde is een ontmoetingsplaats voor alle quilters. Iedere quilter in Nederland is lid van het Quiltersgilde. Het Quiltersgilde volgt nieuwe ontwikkelingen op de voet en werkt continue aan het verspreiden van kennis en vaardigheden op het gebied van quilten in de meest ruime zin van het woord. Communicatie, expertise en educatie zijn daarvoor belangrijke elementen. Om de vereniging gezond en levensvatbaar te houden is het noodzakelijk een nieuwe generatie quilters aan te trekken.

Doelstellingen:  In 2017 onderzoeken wij het gebruik van Pinterest en Instagram en in 2018 willen wij de communicatie uitbreiden met een eigen You Tubekanaal.
Naast Quilten Speciaal willen wij onderzoeken of er behoefte is aan een andere opleiding of aan workshops. Wij willen daarvoor ons huidig  aantal leden stabiliseren en toewerken naar groei, dit vraagt om een analyse van het ledenbestand.

 

X