Quiltersgilde / Over ons

Wie zijn wij

Het Quiltersgilde is de toonaangevende vereniging van quilters in Nederland. De vereniging is opgericht in 1983 en heeft rond de 10.000 leden. Onze missie is quilters met elkaar in contact te brengen. Wij zetten ons in voor het bevorderen van het quilten in Nederland en delen informatie over quilten in de meest ruime zin van het woord. Dit doen wij door het uitgeven van ons verenigingsblad Quiltnieuws (verschijnt 4 maal per jaar) en via onze website, blogberichten en Facebook en andere social media
Het bestuur bestaat uit 8 leden. Alle activiteiten worden verricht door ongeveer 75  vrijwillige medewerkers.

Wat heeft het Quiltersgilde te bieden ?

Ieder kwartaal publiceren wij ons verenigingsblad Quiltnieuws, bestaande uit 80 pagina’s.
Leden kunnen gratis boeken lenen uit een uitgebreide bibliotheek met quiltboeken. Iedere 3 maanden worden er nieuwe boeken aangeschaft en beschreven in Quiltnieuws.
Wij organiseren jaarlijks minstens een tentoonstelling waar leden hun quilts kunnen laten zien: het ene jaar de Algemene Tentoonstelling en het andere jaar de tentoonstelling van Miniatuurquilts. Als lid krijg je korting op de entreeprijs.
Jaarlijks organiseren wij in 21 regio’s rond de 40 regiodagen in voor- en najaar.
Ieder jaar is er een midweek en een weekend voor leden, die er even helemaal uit willen zijn om met hun hobby bezig te zijn.
We zijn partner van het European Quilt Association (EQA), en doen mee met de jaarlijkse quilttentoonstelling tijdens het Festival of Quilts te Birmingham.

Beleidsplan 2019 tot 2020

Missie: Het Quiltersgilde is de toonaangevende vereniging van alle quilters in Nederland. Het Quiltersgilde brengt quilters met elkaar in contact en zet zich met passie in ter bevordering van het quilten.
Visie: Het Quiltersgilde is een ontmoetingsplaats voor alle quilters. Iedere quilter in Nederland is lid van het Quiltersgilde. Het Quiltersgilde volgt nieuwe ontwikkelingen op de voet en werkt continue aan het verspreiden van kennis en vaardigheden op het gebied van quilten in de meest ruime zin van het woord. Communicatie, expertise en educatie zijn daarvoor belangrijke elementen. Om de vereniging gezond en levensvatbaar te houden is het noodzakelijk een nieuwe generatie quilters aan te trekken.

Doelstellingen:  In 2019 onderzoeken wij het  verder gebruik van Pinterest en Instagram . Ook gaan we ons verdiepen in Vloggen.
In 2019 is het de cursus “Van inspiratie tot ontwerp” in het leven geroepen. Wij onderzoeken  meer mogelijheden tot samenwerking met andere opleidings-partners. Zowel voor  het Traditionele, Moderne en Art quilten.

De Meet&Greet dagen worden kostendekkend verder ontwikkeld worden , naast de bestaande regiodagen.

 

X