Hoe werkt de website?

Een nieuwe website (september 2020).

Dat is altijd even wennen. Kom we nemen je mee om rond te kijken….

De Homepagina – bovenin de informatie

Alle basis informatie over het Quiltersgilde staat bovenin. Klik op een van de items en je ziet een heel menu. Hier vind je alles wat we doen, alle informatie over het lidmaatschap, over onze samenwerking met andere en informatie over ons (het bestuur en het beleid)
Op de mobiel en de tablet zie je dezelfde informatie maar dan onder het ‘hamburgermenu’

Kun je niet vinden wat je zoekt ?

Heel belangrijk is de zoekfunctie. Je kunt zoeken bij  dit teken, helemaal rechts in de bovenste balk.

Er is ook een rubriek met veel gesteld vragen , die kun je hieronder vinden.

De Homepagina – middenin

In het middengedeelte van de Home pagina zie je hele andere dingen. Maak jezelf wegwijs.

Allereerst een foto over het hele beeld. Je kunt op de foto klikken en dan link je door naar bepaalde informatie. Bijvoorbeeld naar actuele informatie, of naar de inhoud van de laatste Quiltnieuws. Op de computer zie je 4 foto’s, maar op de  mobiel 1 foto, die niet aanklikbaar is.

Onder of net over de brede foto zie je 3 gezellige blokken.

Zoek de blogverhalen, zoek de agenda met evenementen. Bekijk wat we te bieden hebben ! Klik op de knoppen

De Homepagina –  net onder het midden

Op de Homepagina zelf zie je er nog maar 2 blogberichten, de laatste 2 met daarnaast een overzicht van nieuws vanuit de organisatie.

Wil je alle blogberichten lezen, dan moet je weer even naar boven en op de gezellige dames klikken, dan zie je meer berichten.

Inloggen in het gedeelte voor leden

Sinds begin december 2020 hebben we speciaal gedeelte voor leden. Hiervoor moet je een account aan maken en dan kun je inloggen.

De handleiding om dit te doen kun je op deze pagina vinden. Je kunt hier ook een pdf bekijken of downloaden.

De Homepagina –  de onderste rij

Evenementen en oproepen

Onder deze titel vind je in de toekomst ook alle evenementen. De regiodagen en de Meet&Greet dagen van het Quiltersgilde en alle evenementen van andere organisaties. Nu in covid-tijd organiseren wij vanuit het Quiltersgilde even niets. Maar straks komt dat wel weer.

Gelukkig zijn er al wel weer tentoonstellingen om te gaan bezoeken.  Nieuw is dat je op de tweede bladzijde van de evenementen kunt zoeken per provincie.

Organiseer je zelf met je bee-groep een tentoonstelling dan kun je die ook aanmelden voor deze agenda. Alles wat met textiel te maken heeft plaatsen we op onze website.

Oproepen om mee te doen, mee te quilten vind je ook naast de blogberichten in zijbalk. Ook een oproep om mee te doen met een uitdaging kun je daar plaatsen.

rechterzijkolom van de websiteDe rechterzijkant naast een bericht

Naast een blogbericht zie je in de rechter zijbalk de oproepen om mee te quilten. Met direct daaronder de mogelijkheid om je voor onze nieuwsbrief in te schrijven. We bieden zelfs 3 smaken aan en… je mag ze ook alle drie aanklikken.

Wat je niet meer ziet in de rechter zijbalk is de agenda. Die zie je terug op de Home pagina onder het kopje Evenementen of onder het gezellige blok met de pompoen.

Footer

Prachtige naam voor de onderste blauw-groene balk. Ook daarin is veel informatie te vinden. Veel informatie die ook ergens anders staat. Want het is niet belangrijk hoe je vind wat je zoekt, als je het maar vind.

Hier staat ook deze pagina en de ‘Veel gestelde vragen’