Europese Quilt Association (EQA)

De Europese Quilt Association (EQA) is de overkoepelende organisatie van verschillende Europese quiltgroepen, gelijk aan  het Quiltersgilde.
De EQA is in 1989 opgericht. Zij werkt op Europees niveau samen om patchwork en quilten te stimuleren en kennis te delen.
De vereniging bestaat  uit 20  Europese landelijke vereningingen; ieder met eigen statuten.
De vertegenwoordigers van de EQA komen jaarlijks bijeen tijdens het Festival of Quilts in  Birmingham. Daar wisselen zij  van gedachten  over allerhande zaken die de verenigingen betreffen.

Jaarlijkse uitdaging

Het EQA biedt de leden jaarlijks een uitdaging in de vorm van een expositie tijdens het Festival of Quilts, aan de hand van een vastgesteld thema.

Het thema van de uitdaging van 2022 is: “Waar is (vul je voornaam in)?”

De bedoeling is dat je een afbeelding gebruikt of maakt van je favoriete Europese bestemming en hierin een afbeelding van jezelf of van een deel van jezelf opneemt. Dit mag geplakt zijn of digitaal bewerkt. Maak een foto van deze collage en stuur deze mee met het deelnameformulier dat je op de website vindt.

Je aanmelding dient voor 15 januari 2022 binnen te zijn.

Er wordt per 1 februari 2022 een Facebook groep gemaakt voor de deelnemers waarin de collages getoond worden.

Vervolgens maak je geïnspireerd door je eigen collage een quilt van 40 x 40 cm.

De naam van je quilt is “Waar is (vul hier je voornaam in)?

Je quilt dient gereed te zijn voor 30 juni 2022 en zal na die datum samen met je collage digitaal getoond worden.

Mochten er weer fysieke exposities mogelijk zijn, dan zal een selectie van deze quilts (per land) opgenomen worden in een reizende expositie.

Klik hier (Word) of hier (Pdf) voor de voorwaarden. Je kunt je hier aanmelden.

EQA Picture Exchange

De Digitale Expositie

In het najaar van 2020, heeft de EQA een internationale uitdaging georganiseerd, om het quilten buiten de eigen cultuur, lands- en taalgrens, aan te moedigen tijdens de corona pandemie; een periode waarin reizen aan banden was gelegd.

Iedere geinteresseerde quilter heeft een inspiratiefoto aangeleverd, die doormidden gesneden werd in een linker- en rechterhelft. Iedere quilter heeft 2 kleine quilts gemaakt van (20 x 40 cm), de rechterhelft van de eigen foto en de linkerhelft van de foto van een partner die door de organisatie werd toegewezen.

De deelnemers, 364 quilters uit 18 landen, die 12 verschillende talen spreken, hebben 724 kleine (geheime) quilts gemaakt tot eind juni 2021. Al het werk is nu aan elkaar gekoppeld en wordt n u in delen gepresenteerd in deze catalogus met de inspiratiefoto.

Volume 1 is hier te zien.

Volume 2 is hier te zien

Volume 3 is hier te zien

Volume 4 is hier te zien

Volume 5 is hier te zien

Volume 6 is hier te zien

Volume 7 is hier te zien

Volume 8 is hier te zien

Volume 9 is hier te zien