De 37ste Algemene Tentoonstelling van het Quiltersgilde

Kleurrijk

Het duurt nog even voordat het quiltgeweld los barst in Nijkerk met de viering van het 40 jarig bestaan van het Quiltersgilde.


Het thema is: K L E U R R IJ K
Locatie: Hart van Holland in Nijkerk
Adres: Berencamperweg 12
Datum: woensdag 23 t/m zaterdag 26 augustus 2023
Openingstijden: 10 tot 17 uur

 

 

 

 

 

Beeldmerk

Het beeldmerk is geworden de quilt ‘Singulariteit’, gemaakt door Margriet Kloppers.

 

 

Dus als we in het vervolg iets communiceren over de Algemene Tentoonstelling, zie je daarbij dit beeldmerk.

Aanmelden van je quilt

Op 1 april jl. hadden we 90 inzendingen en er komen er zeker nog heel wat bij. Er zijn vast al veel leden die hebben besloten hun quilt aan te melden. De uiterste inzenddatum is 2 mei a.s., maar als je nu al weet dat je wilt meedoen en je quilt klaar is om gefotografeerd te worden is het heel fijn als we je aanmeldingsformulier nu al ontvangen. Dan kan Gerda deze inzending nu alvast verwerken en hoeft zij niet op het laatste moment tot diep in de nacht achter de computer te zitten.

Maken van een goede foto

Nog even een tip. De foto die je (digitaal) meestuurt moet minimaal 1 Mb zijn en voor een goede beoordeling is het belangrijk dat er een rustige achtergrond voor gebruikt wordt. Het mooiste resultaat krijg je als je de quilt hangend, recht van voren fotografeert. Snijd de foto niet zelf bij, dat doen wij.

Hoes en tunnel

Wij herhalen het nog maar weer, dat het belangrijk is om een juiste tunnel achter de quilt te maken. Als je quilt wordt geselecteerd, wil je natuurlijk ook dat deze mooi hangt op de tentoonstelling. Als de quilt langer en breder is dan 1 meter adviseren wij om aan de achterkant van de quilt onderaan ook een tunnel te maken met een lat daarin. HIER kun je vinden hoe je een tunnel kunt maken.

Het is ook belangrijk voor onze vrijwilligers die helpen met de opbouw om de quilt te verpakken in een passende hoes met een gladde binnen voering. Dan glijdt de quilt makkelijk uit de hoes. Als de hoes te lang is kunnen de vrijwilligers er over vallen en dat willen we natuurlijk niet. HIER kun je vinden hoe je een hoes kunt maken.

Even alles op rijtje wat er te doen is

Niet alleen de quilts van de eigen leden worden tentoongesteld. Er zijn ook gast exposities zoals:

  • Presentatie Moderne quiltgroepen
  • Round Robin Challenge
  • Wedstrijd voor alle categorieën met thema: ‘Gastvrijheid’
  • Rianne Doller met ‘duurzame’ quilts
  • Memory quilts, quilts van overleden leden – nabestaanden kiezen een quilt uit om te exposeren
  • Medewerkers Quiltersgilde maken een ‘zelfportret met een knipoog’
  • Steekproeverij van Cherilyn Martin – Meet en Greet zaterdag 26 augustus
  • Presentatie textielverenigingen vanuit Stidoc

Verder zijn er de winkels van onze adverteerders. Er worden demonstraties gegeven. De Make & Take tafel is aanwezig waar je een klein werkje kunt maken en meteen even kunt bij komen van al het moois op quiltgebied. Ook bij de bibliotheek van het Quiltersgilde met een leestafel kun je een rustmomentje nemen.

Kaartenquilts

Er worden weer nieuwe kaarten gedrukt van quilts van leden. De quilts waar kaarten van zijn gemaakt worden bij elkaar geëxposeerd met de daarbij horende kaart.

Bibliotheek

Dit jaar zal de bibliotheek van het Quiltersgilde aanwezig zijn met heel veel boeken. Je kunt als lid gratis boeken lenen, je hoeft alleen de portokosten van de retourzending te betalen. Denk je eraan om wel je nieuwe lidmaatschapspas 2023 mee te nemen? Om even bij te komen kun je aan de leestafel zitten om boeken te bekijken.

Laatste nieuwtjes

Via het weblog, Facebook, Instagram, de website en de nieuwsbrief wordt iedereen van de laatste nieuwtjes op de hoogte gehouden.

Oproep vrijwilligers

Wij zoeken vrijwilligers die willen meehelpen om de tentoonstelling toe een succes te maken. Niet alleen voor hulp op de tentoonstelling zelf. Maar wij zijn ook op zoek naar mensen die als inleveradres willen fungeren voor de quilts die worden ingeleverd voor het vervoer door de Quiltexpresse. Vooral met inleverpunten in Groningen, Friesland, Noord-Holland (Noord) en Limburg zouden we erg blij zijn. Wil je informatie over waar hulp nodig is, stuur dan een mailtje naar ttcie@quiltersgilde.nl.

Voor informatie over het fungeren als inleveradres kun je mailen naar quiltexpresse@quiltersgilde.nl

Eventuele vragen beantwoorden wij uiteraard ook met plezier.

Informatie

Voor informatie en vragen kun je mailen naar ttcie@quiltersgilde.nl of bellen 06 29 379 600

Tentoonstellingscommissie Quiltersgilde
Dyonne van de Watering, Ineke Scheepbouwer, Gerda Hoogland en Jannie de Breuk

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *