Algemene Tentoonstelling van Patchwork & Quilts 2023

Wij zijn er klaar voor

Afgelopen weekend is de tentoonstellingscommissie druk geweest met het innemen van quilts, het klaar zetten van materialen en de boeken voor de bibliotheek. Maandagochtend 9.00 uur gaan de deuren van Hart van Holland voor ons en de standbouwer open. Vanaf woensdag zijn we dan klaar om de bezoekers te ontvangen. We hebben drie hallen tot onze beschikking:

Bij binnenkomst in de eerste hal vind je de tentoonstellingen met quilts van leden en het Quiltersgilde;

De tweede hal is voor onze adverteerders en winkeliers, twintig in totaal;

De derde hal wordt ingericht met de overige tentoonstellingen, make & take, de bibliotheek, enkele zusterorganisaties waaronder LOKK en Merkwaardig (op vrijdag en zaterdag), de gezamenlijke quilt van de Colorminds, Steekproeverij, de wedstrijdquilts en …. zoveel!!

En uiteraard ontbreekt ook de horeca niet, zowel in de eerste als de derde hal.

 

 

Een overzicht van de tentoonstellingen

In Quiltnieuws, dat eerder dan anders wordt bezorgd bij de leden, is een overzicht opgenomen van alles wat er te zien en doen is. Ook welke winkels er zijn en de mogelijkheden voor parkeren, openbaar vervoer en de wandelroute vanaf het NS-station. Voor de volledige digitale versie klik je hier.

Een kleine correctie op Quiltnieuws: abusievelijk is daar vermeld dat je boeken in kan leveren bij de bibliotheek. Dat is echter niet mogelijk. Wel kunnen leden nieuwe boeken lenen die ze ter plekke door kunnen bladeren en inkijken. En ben je geen lid maar wil je wel graag een (of meer, maximaal drie) boeken lenen? Dan word je toch lid?! Inschrijven kan bij de informatiestand van het Quiltersgilde in de eerste hal. Krijg je meteen die leuke nieuwe ledendoos mee!

Wie je ook vindt in deze stand zijn leden van de redactie van Quiltnieuws. Heb je iets leuks te melden, een goed idee voor ons verenigingsblad of wil je kopij aanbieden, kom dan zeker even langs. Ze zijn blij met elke bijdrage van leden. Een selectie van quilts en andere ‘werkjes’ uit Quiltnieuws kan je daar komen bewonderen of vragen over stellen. En natuurlijk zijn er ook weer nieuwe kaarten naar een foto van een aantal geselecteerde quilts.

 

Toegang tot de Algemene Tentoonstelling

Dankzij onze sponsoren hebben we een kleine surprise voor de eerste 125 bezoekers. En wil je de jongere generatie kennis laten maken met de wereld van patchwork & quilten? Neem ze dan vooral mee. Kinderen tot 12 jaar en onder begeleiding van een betalende volwassene, hebben gratis toegang. Ook begeleiders van mensen in een rolstoel hebben gratis toegang. Hulphonden zijn welkom met hun baasjes, andere honden of huisdieren helaas niet.

Nieuwe uitdagingen

Voor de periode na de Algemene Tentoonstelling zijn we alweer druk bezig met nieuwe projecten. Het project Van tekst naar Textiel, een nieuwe ronde Round Robbins, een vervolg op de Steekproeverij? Je vindt het allemaal in Nijkerk van 23 tot en met 26 augustus.

En o ja, heb je al een kaartje gekocht? Dat kan uiteraard aan de kassa, maar wil je in een keer doorlopen dan kan je het ook alvast digitaal aanschaffen. Via deze klik kom je op de juiste pagina van de website en kan je het direct regelen.

Namens bestuur en tentoonstellingscommissie heet ik je op voorhand van harte welkom op onze Algemene Tentoonstelling met al die extra’s ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Quiltersgilde.

Inge van Koningsveld

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *