Regiodagen

Data regiodagen voorjaar 2023

In 9 regio’s wordt in het voorjaar van 2023 een regiodag georganiseerd.

Om verschillende, begrijpelijke, redenen moesten in een aantal regio’s de regiovertegenwoordigers stoppen met de organisatie van regiodagen. Dat betekent dat de regiodag van jouw keuze misschien niet in onderstaande lijst voorkomt.

Als lid van het Quiltersgilde ben je echter welkom op alle andere regiodagen in het land om andere quilters te ontmoeten op een dag vol gezelligheid!

Je kunt je HIER inschrijven voor een regiodag.

Hoe ziet een Regiodag eruit?

Een Regiodag is een dag vol gezelligheid. Quilters kijken er naar uit en vinden het leuk om elkaar te ontmoeten en een dag lang bezig te zijn met hun hobby. De zaal is aangekleed met quilts en er is ook altijd een quiltwinkel uitgenodigd waar druk gekeken en gekocht wordt.

Er wordt een Show and Tell gehouden. De deelnemers die dat willen komen naar voren om eigen quilts te laten zien waar ze wat bij willen vertellen. Altijd een geslaagd onderdeel van de dag.

Nog een vast onderdeel is een lezing en/of een workshop. Een lezing heeft altijd direct- of indirect met quilten te maken. Een workshop is bedoeld als uitdaging om iets nieuws te leren. De les is zo opgezet dat iedereen kan meedoen, beginnend – of gevorderd quilter.

Na inschrijving voor een regiodag kun je in de uitnodigingsbrief vinden welke materialen je voor de workshop nodig hebt.

Sommige regio’s hebben de lunch geregeld met de zaalverhuurder, in andere regio’s zorgt ieder voor een eigen lunch. Dit staat ook altijd op de uitnodiging vermeld.

Welke regio ?

Er zijn 18 regio’s verdeeld over het land. Je kunt in je eigen regio een Regiodag bezoeken, maar je mag ook naar andere regio’s gaan. Leuk om eens bij de buren te kijken!

Een introducee is altijd welkom om een keer mee te komen en kan dan beslissen om lid te worden.

De Regiodagen worden altijd goed bezocht, gemiddeld per jaar door 3000 leden en ca. 200 introducés.

Meer informatie bij  regiocoördinator: Marjolein van der Eijk.