Regiodagen

Aanmelding regiodagen

De eerstvolgende regiodagen worden in het  voorjaar van 2022 georganiseerd. Op deze pagina (en in de Agenda) vind je meer informatie.

Hoe ziet een Regiodag eruit?

Een Regiodag is een dag vol gezelligheid. Quilters kijken er naar uit en vinden het leuk om elkaar te ontmoeten en een dag lang bezig te zijn met hun hobby. De zaal is aangekleed met quilts en er is ook altijd een quiltwinkel uitgenodigd waar druk gekeken en gekocht wordt.

Er wordt een Show and Tell gehouden. De deelnemers die dat willen komen naar voren om eigen quilts te laten zien waar ze wat bij willen vertellen. Altijd een geslaagd onderdeel van de dag.

Nog een vast onderdeel is een lezing en/of een workshop. Een lezing heeft altijd direct- of indirect met quilten te maken. Een workshop is bedoeld als uitdaging om iets nieuws te leren. De les is zo opgezet dat iedereen kan meedoen, beginnend – of gevorderd quilter.

Na inschrijving voor een regiodag kun je in de uitnodigingsbrief vinden welke materialen je voor de workshop nodig hebt.

Sommige regio’s hebben de lunch geregeld met de zaalverhuurder, in andere regio’s zorgt ieder voor een eigen lunch. Dit staat ook altijd op de uitnodiging vermeld.

Welke regio ?

Er zijn 18 regio’s verdeeld over het land. Je kunt in je eigen regio een Regiodag bezoeken, maar je mag ook naar andere regio’s gaan. Leuk om eens bij de buren te kijken!

Een introducee is altijd welkom om een keer mee te komen en kan dan beslissen om lid te worden.

De Regiodagen worden altijd goed bezocht, gemiddeld per jaar door 3000 leden en ca. 200 introducés.

Meer informatie bij  regiocoördinator: Marjolein van der Eijk.

Aanvullende informatie

Op dit moment worden in 15 regio’s verspreid over het land regiodagen voorbereid voor het voorjaar van 2022. Deze evenementen waarbij onderling contact, van elkaar leren en gezelligheid zeer belangrijke elementen zijn, kunnen volgens ons niet georganiseerd worden met inachtneming van 1,5 meter afstand onderling. Bovendien vindt het bestuur de gezondheid van onze leden en onze medewerkers erg belangrijk. Het risico dat tijdens één van onze activiteiten een besmetting zou kunnen plaatsvinden willen wij uitsluiten. We zijn wel op zoek naar nieuwe mogelijkheden om met elkaar in contact te blijven.