Op het besloten deel van de website van het Quiltersgilde kun je patronen, filmpjes en uitdagingen vinden. Hieronder staat een uitgebreide handleiding om een account aan te maken voor dit besloten deel. De PDF is ook te downloaden en eventueel uit te printen als hulpmiddel.

Je hoeft het account uiteraard maar eenmaal aan te maken; daarna kun je inloggen met je e-mailadres en je wachtwoord.

We hopen dat onze leden en toekomstige leden heel veel plezier zullen gaan beleven aan deze uitbreiding. Een meerwaarde van het lidmaatschap!

Kom je er, ondanks de uitgebreide uitleg hieronder, niet uit?

Stuur dan een mail naar: webmaster@quiltersgilde.nl en vermeld daarin je email adres en telefoonnummer en leg uit wat je niet lukt en waar je bent blijven steken.

Uitleg om in te loggen

Het aanmaken van een account voor leden van het Quiltersgilde gaat op de volgende manier.

STAP 1:

Klik op deze link (hierbij opent een nieuw tabblad met een pagina van het Quiltersgilde): https://www.quiltersgilde.nl/inloggen/

Je krijgt nu het scherm te zien zoals op de onderstaande foto. Hier kun je jouw lidnummer invullen en jouw postcode. Klik dan op de knop met “Inloggen” eronder.

 

Na het invullen van de correcte gegevens kom je weer op deze pagina terug (zie onderstaande foto). Maar nu zie je het bericht dat je lidnummer en postcode zijn gevonden in de administratie. Je wordt nu gevraagd om je e-mail adres in te voeren in de velden onder het bericht. Er wordt om een herhaling van het e-mail adres gevraagd om eventuele fouten bij het invoeren te voorkomen. Klik daarna op de knop “Maak account”.

Ook nu kom je weer op deze pagina terug. Maar nu zie je het bericht dat het account is aangemaakt.

 

 

Stap 2:

Kijk nu in je mailbox voor een e-mailbericht van het Quiltersgilde. Mocht je het bericht niet in je mailbox vinden, kijk dan even in je spambox. Bedenk dat het soms wel even kan duren voordat het bericht in je mailbox terecht gekomen is. Klik op de blauwgekleurde link in het bericht. Je komt nu op de website terecht waar je een wachtwoord kunt opgeven.

 

Je kunt nu akkoord gaan met het wachtwoord dat het systeem voor jou bedacht heeft (hier: y^gLYRXjBN….). Als je hiermee akkoord gaat, dan hoef je alleen op “Wachtwoord opnieuw instellen” te klikken (zie foto links onder). Vergeet niet om je wachtwoord ergens op een veilige plek te bewaren.

Je kunt ook zelf een ander wachtwoord instellen door in het veld te typen waar nu de suggestie voor het nieuwe wachtwoord staat. Verwijder dan het voorgestelde wachtwoord met de backspace of delete knop en vul zelf een nieuw wachtwoord in. Het systeem geeft daarbij suggesties hoe je een “sterk” wachtwoord kunt maken (zie foto rechts onder). Klik op wachtwoord opnieuw instellen.

 

 

Je wachtwoord is ingesteld, en je kunt nu inloggen! Klik op de knop Inloggen (in het blauw op de foto links onder). En log nu in met het door jou opgegeven e-mail adres en wachtwoord (foto rechts onder).

 

 

Volgende keer inloggen

Als je de volgende keer vanaf de website van het Quiltersgilde inlogt, dan kun je de rode knop gebruiken (alleen desktop pc). Op een tablet of telefoon kun je via het menu naar het tabblad “Voor leden” en daar inloggen.

 

Nu hoef je natuurlijk geen account meer aan te maken, want dat heb je al. Je kunt nu bij de blauwe pijlen inloggen met je e-mailadres en je wachtwoord.