Algemene tentoonstelling of Thema tentoonstelling, doe je mee?

Algemene tentoonstelling

In het jubileumjaar 2023 was er in het Hart van Holland in Nijkerk de Algemene Tentoonstelling van het Quiltersgilde.

Een groot evenement waar velen van hebben genoten.

Dit evenement is binnen het bestuur geëvalueerd en er is ook een enquête geweest onder de leden waarin zij konden aangeven welke plus- minpunten er waren.

Alles bij elkaar is de conclusie getrokken dat we dit niet om het jaar kunnen organiseren omdat het aantal bezoekers toch onvoldoende is om de kosten te dekken. Dat betekent dat zo’n groot evenement alleen nog in jubileumjaren georganiseerd gaat worden.

 

Beeldmerk quilt ATT 2023 Margriet Kloppers

Thema tentoonstellingen

Om toch tentoonstellingen te organiseren waarvoor leden quilts kunnen insturen gaan we elke 2 jaar thema tentoonstellingen houden en als locatie sluiten we aan bij bestaande textielevenementen als de Patchwork-en Quiltdagen in Rijswijk, de Handwerkbeurs in Groningen en/of Houten en de Textiel en Handwerkdagen in Den Bosch.

 

Tussenliggende jaren

In de tussenliggende jaren zal er een tentoonstelling van Miniatuurquilts zijn waarmee we zo mogelijk ook verschillende locaties aandoen.

Daarmee proberen we tegemoet te komen aan de wens van veel leden om activiteiten meer verspreid door het land te organiseren.

Dit jaar wordt de tentoonstelling van Miniatuurquilts in september in Den Bosch opgebouwd tijdens de Textiel en Handwerkdagen en zullen alle “Elzas” quilts te zien zijn in november in Groningen tijdens de Handwerkbeurs.

Beeldmerk Miniatuurquilts 2024 Betty Schaap

 

De tentoonstelling “Connected in Red”(Elzas quilts) zal in april 2025 ook te zien zijn in Rijswijk.

Het ziet er naar uit dat alle Bobbins uit Zwitserland, inclusief de Nederlandse, daar ook opgehangen worden! Een spektakel wat je niet mag missen!

Thema tentoonstelling Handwerkbeurs Groningen november 2025

Voor eind  2025 ( Handwerkbeurs Groningen) wordt een nieuw thema uitgeschreven: 

Noord en Zuid

 

Omdat we te gast zijn in Groningen is de tentoonstellingsruimte niet onbeperkt en hanteren we voor de quilts een vaste maat van 80 cm breed en 120 cm lang.

Alle technieken zijn toegestaan maar de quilt moet opgerold kunnen worden.

We nodigen je uit om mee te doen en als je quilt vóór 1 januari 2025 klaar is kun je alvast een foto insturen. Uit die inzendingen wordt de beeldmerkquilt gekozen die gedurende 2025 in alle publicaties te zien zal zijn.

Binnenkort komt de mogelijkheid je aan te melden op de website maar je kunt alvast over een ontwerp gaan nadenken!

Tentoonstellingscommissie

In dit blog bericht stellen Nelleke en Edith zich voor. Zij vormen samen de nieuwe Tentoonstellingscommissie en zullen de organisatie en administratie van deze tentoonstelling voor hun rekening nemen. 

Wordt vervolgd!

Marjolein van der Eijk

Nelleke Meinders en Edith Verdegaal

De oproep voor nieuwe leden voor de tentoonstellingscommissie triggerde mij om daarover na te gaan denken en nu mag ik mij aan jullie voorstellen als nieuw commissielid.

Mijn naam is Nelleke Meinders, sinds twee jaar gestopt met werken maar nu bijna drukker dan in mijn werkzame leven. Veel quilten, voornamelijk modern quilten en bij voorkeur alles met de machine, maar ik heb ook nog wel tijd voor mijn andere creatieve hobby’s. 

Ik woon in Sassenheim, 200 meter bij Edith (het andere nieuwe commissielid) vandaan en ben natuurlijk lid van het Quiltersgilde. Het bezoeken van tentoonstellingen vind ik heel interessant en leerzaam en heel leuk dat ik nu samen met Edith ga meewerken aan het tot stand komen van mooie tentoonstellingen met en over quilts in alle vormen en maten.

Ik ben Edith Verdegaal, vriendin van Nelleke. Samen zijn wij al jaren creatief, op allerlei gebied.

De laatste jaren vooral op quiltgebied. Diverse workshops gedaan. Vooralsnog traditioneel quilten met moderne stoffen. Wil mijn blik verruimen richting quilt-art/ modern quilten.

Samen met Nelleke zijn wij de nieuwe TTcie en ik kijk er naar uit om samen met andere Quiltersgilde leden mooie tentoonstellingen te maken.

2 antwoorden
  1. Marijke Nie zegt:

    Nelleke en Edith succes met de uitdaging van TTC.
    Wat fijn dat er voor meerdere locaties gekozen wordt, zo is het voor iedereen mogelijk om de prachtige quilts te bewonderen.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *