Expositie Steek Plus

Opening Expositie Steekplus in Dordrecht

SteekPlus

 

Op zondag 6 mei gingen Aart Schinkel en ik op weg naar de mooie stad Dordrecht. Op weg naar de opening van de expositie van SteekPlus . SteekPlus is een landelijk bekende textielvereniging, ooit opgericht door voortrekkers als Els van Baarle, Cherilyn Martin, Dirkje van der Horst en vele anderen. Een gevarieerde groep kunstenaars die zowel 2D als 3D werk maken. Ze werken met textiel, wol, plastics, tyvek, etc. en we willen graag inspireren en vernieuwen. De leden komen een paar keer per jaar bijeen in Maarn. Daarnaast zijn er diverse textielgroepen binnen SteekPlus die regelmatig in binnen- en buitenland exposeren. Ook exposeren individuele leden regelmatig.
Expositie Steek Plus

Maar soms zoals nu, worden alle leden uitgenodigd om een klein werk te leveren voor deze collectieve tentoonstelling. Van de ruim 80 leden hebben er zo’n 30 een klein (of groter) werk aangeleverd. De initiatiefnemers Elly van Nederpeld en Joke Hardenbol hebben er een verrassende, intieme tentoonstelling van weten te maken in Galerie De Hofstee. Met een ereplaats voor Cherilyn Martin en Els van Baarle.
Expositie Steek Plus Dordrecht

De tentoonstelling laat de veelzijdigheid van textiel zien. Kleine, mooie 2D of 3D werken of grotere al dan niet in een vitrinekast. En ja, ze zijn te koop! De eerste dag zijn er al werken verkocht.

DORDRECHTNaast het veelzijdige werk in de galerie blijkt Dordrecht een verrassende en mooie, veelzijdige, oude stad met veel leuke antiekwinkels, galeries, historische panden te zijn. De oudste stad van Holland (waarmee Noord- en Zuidholland bedoelt wordt) vertelde een antiquair ons.

Kortom, een stad waarin je – wellicht samen met je partner?- heel goed een dag door kunt brengen.

Voor Aart en mij was het in ieder geval een leuke dag met mooi werk, een lekkere lunch op de markt en een leuke kennismaking met een -voor ons- onbekend Dordrecht. Kortom, een aanrader!

Margriet Modderkolk

 

Steek Plus: zie www.steekplus.nl

Wil je een keer -vrijblijvend- kennis willen maken met de leden van Steek Plus, dat kan altijd op een bijeenkomst.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *