De Algemene Tentoonstelling

Eens in de 2 jaar organiseren we een grote Algemene Tentoonstelling met werk van onze leden. Naast de expositie van ruim 200 quilts van leden is er ook een aanbod van workshops, verschillende quiltwinkels en exposities met werk van toonaangevende quilters.

De Tentoonstellingscommissie bestaat uit Dyonne van de Watering, Gerda Hoogland, Ineke Scheepbouwer en Jannie de Breuk. Zij organiseren samen met een groep vrijwilligers uit de regio dit evenement. Door het hele land zijn veel vrijwilligers betrokken bij de organisatie.

Algemene Tentoonstelling Quiltersgilde 2023

Het wordt op quiltgebied een feestjaar! Het Quiltersgilde bestaat 40 jaar in 2023 en dat gaan we groots vieren. We gaan uitpakken met een ‘eigen’ tentoonstelling.

Locatie:        Hart van Holland in Nijkerk

Datum:        woensdag 23 t/m zaterdag 26 augustus 2023

Het thema voor deze tentoonstelling is: KLEURRIJK

Het formaat van de quilts is minimaal 300 cm in omtrek met een maximum van 250 x 250 cm.

We rekenen op veel enthousiasme om samen een mooie Algemene Tentoonstelling te kunnen realiseren. We roepen daarom alle leden op om hiervoor een quilt aan te melden.

Als lid kun je een quilt aanmelden met het thema ‘Kleurrijk’ maar natuurlijk mag je ook een quilt aanmelden in de categorie  ‘Algemeen’. Ieder lid mag maximaal twee quilts aanmelden, één themaquilt en één in de categorie ‘Algemeen’. Je kunt je quilt HIER aanmelden met daarbij één duidelijke foto (minimaal 1 MB) van de totale quilt. De aanmelding moet uiterlijk 2 mei 2023 bij ons binnen zijn.

Zorg voor een duidelijke foto van goede kwaliteit, dat maakt de selectie makkelijker. Het zou jammer zijn als je quilt niet gekozen wordt omdat de kwaliteit ervan niet tot zijn recht komt op een slechte foto.

Alleen bij uitzondering is het mogelijk om je in te schrijven met behulp van een pdf of Word document. Neem hiervoor contact op met de tentoonstellingscommissie via e-mail: ttcie@quiltersgilde.nl of per telefoon: 06-47207182.

Selectie

Een onafhankelijke selectiecommissie bestaande uit drie personen beslist welke quilts op de tentoonstelling komen te hangen. Daarbij wordt rekening gehouden met een diversiteit van quilts zoals traditioneel, eigentijds, art en modern. De selectie gebeurt op basis van de foto’s en is anoniem.

Zorg voor duidelijke foto’s van goede kwaliteit (dus niet uitgeprint op printpapier), dat maakt de selectie makkelijker. Het zou jammer zijn als je quilt niet gekozen wordt omdat de kwaliteit ervan niet tot zijn recht komt op een slechte foto.

Beeldmerk

Voor iedere tentoonstelling wordt de foto van een themaquilt gebruikt als beeldmerk: die foto zie je dan steeds bij onze communicatie over de tentoonstelling. Wil jij ook kans maken om jouw quilt zo te zien?

Vul dan uiterlijk 1 februari 2023 het digitale aanmeldingsformulier in met daarbij één duidelijke foto (minimaal 1 MB) van de totale quilt. De quilt moet af zijn. Uit de inzendingen wordt de quilt gekozen die zal worden gebruikt als beeldmerk voor de Algemene Tentoonstelling 2023.

In eerdere berichtgeving hebben we aangegeven dat het aanmeldingsformulier en de foto per post moest worden ingestuurd. Bij nader inzien vinden wij het toch makkelijker voor jullie als lid en voor ons als Tentoonstellingscommissie om alles digitaal te ontvangen.

Iedere themaquilt die vóór 1 februari 2023 is aangemeld voor de Algemene Tentoonstelling doet automatisch mee met de selectie voor de beeldmerkquilt. Een paar zaken om rekening mee te houden: je quilt moet voldoen aan het thema ‘Kleurrijk’, de quilt moet af zijn en voor de selectie is het belangrijk om duidelijke foto’s van goede kwaliteit mee te sturen.

Regels voor inzending

Ieder jaar worden er veel vragen gesteld over hoe de quilts ingepakt moeten worden en hoe een etiket te maken. De afspraken over de hoes met gladde voering, de tunnel en het etiket zijn HIER te vinden in regels voor inzending.

Quiltexpresse

Op verschillende plaatsen in het land worden de quilts ingezameld en vervolgens naar ons kantoor in Nijkerk gebracht. Op de maandag voor de tentoonstelling worden de quilts naar de tentoonstellingslocatie gebracht. Dit gebeurt door de Quiltexpresse.

Belangrijk:

  • Goede en duidelijk foto van de quilt (minimaal 1 MB)
  • Aanmelden beeldmerk: voor 1 februari 2023
  • Aanmelden thema e/o algemeen: voor 2 mei 2023

Adresgegevens:

Tentoonstellingscommissie

p/a Kwakershof 5

1601 AV  Enkhuizen

E-mail: ttcie@quiltersgilde.nl

LET OP: Helaas is er in Quiltnieuws van juni 2022 een foutje geslopen.

Het juiste e-mailadres is: ttcie@quiltersgilde.nl

 

Patchwork en Quiltdagen Rijswijk april 2022

Harry en Yvon Roelands, beiden als vrijwilliger fotografie werkzaam bij het Quiltersgilde hebben foto’s en films gemaakt van alle geëxposeerde quilts, dus niet alleen van de ATT quilts maar ook van de andere Quiltersgilde tentoonstellingen die in Rijswijk te zien waren. De quilts die zijn geëxposeerd op de Patchwork en quiltdagen in Rijswijk afgelopen april zijn nu te zien in filmpjes die op YouTube zijn geplaatst. Je kunt ze vinden via ons YouTube kanaal: https://www.youtube.com/c/quiltersgildenederland

Of je kunt rechtstreeks klikken op de onderstaande linkjes.

Deel I – De quilts van onze leden die zijn gemaakt volgens het thema Langs de Lijn: https://youtu.be/CMR-M4t-52U

Deel II – De quilts die zijn ingestuurd voor de Art Quilt wedstrijd “Grenzen aan de Groei”:  https://youtu.be/hh1hEnv7vmA

Deel III – De quilts die mee hebben gedaan aan de EQA uitdaging “Threads without borders”: https://youtu.be/pbOw_GEwxQc

Deel IV – De quilts die zijn ingestuurd voor de SAQA Oriënt Express: https://youtu.be/addS1Xhr7CA

Deel V – Quilts en werkstukken van Hilda Wessels en van Eke Krug: https://youtu.be/OgFH9E5TAKE

Deel VI – Quilts van de Quiltstars groep: https://youtu.be/nNnVmHXDiYE

Deel VII – Quilts van Herma de Ruiter en van Willyne Hammerstein: https://youtu.be/-wucp4CldDY

Deel X – Quilts die zijn verzameld door de Nationale Quilt Collectie: https://youtu.be/B_T2zmKyuuU

Geniet ervan!