De Algemene Tentoonstelling (ATT)

Eens in de 2 jaar organiseren we een grote Algemene Tentoonstelling met werk van onze leden. Naast de expositie van ruim 200 quilts van leden is er ook een aanbod van workshops, verschillende quiltwinkels en exposities met werk van toonaangevende quilters.

De Tentoonstellingscommissie bestaat uit Dyonne van de Watering, Gerda Hoogland, Ineke Scheepbouwer en Jannie de Breuk. (e-mailadres is: ttcie@quiltersgilde.nl) Zij organiseren samen met een groep vrijwilligers uit de regio dit evenement. Door het hele land zijn veel vrijwilligers betrokken bij de organisatie.

Het formaat van de quilts is minimaal 300 cm in omtrek met een maximum van 250 x 250 cm.

Als lid kun je een quilt aanmelden met het thema, maar natuurlijk mag je ook een quilt aanmelden in de categorie ‘Algemeen’. Ieder lid mag maximaal twee quilts aanmelden, één themaquilt en één in de categorie ‘Algemeen’.

Selectie

Een onafhankelijke selectiecommissie bestaande uit drie personen beslist welke quilts op de tentoonstelling komen te hangen. Daarbij wordt rekening gehouden met een diversiteit van quilts zoals traditioneel, eigentijds, art en modern. De selectie gebeurt op basis van de foto’s en is anoniem.

Beeldmerk

Voor iedere tentoonstelling wordt de foto van een themaquilt gebruikt als beeldmerk: die foto zie je dan steeds bij onze communicatie over de tentoonstelling.

Regels voor inzending

Ieder jaar worden er veel vragen gesteld over hoe de quilts ingepakt moeten worden en hoe een etiket te maken. De afspraken over de hoes met gladde voering, de tunnel en het etiket zijn HIER te vinden in regels voor inzending.

Quiltexpresse

Op verschillende plaatsen in het land worden de quilts ingezameld en vervolgens naar ons kantoor in Nijkerk gebracht. Op de maandag voor de tentoonstelling worden de quilts naar de tentoonstellingslocatie gebracht. Dit gebeurt door de Quiltexpresse.

En verder

In onze agenda kun je zien of er binnenkort weer een Algemene Tentoonstelling gepland staat.

Op ons YouTube kanaal kun je filmpjes bekijken van – onder andere – voorgaande tentoonstellingen.