De Algemene Tentoonstelling

Eens in de 2 jaar organiseren we een grote Algemene Tentoonstelling met werk van onze leden. Naast de expositie van ruim 200 quilts van leden, is er ook een aanbod van workshops, verschillende quiltwinkels en exposities met werk van toonaangevende quilters.

De gloednieuwe Tentoonstellingscommissie bestaat uit Dyonne van de Watering, Gerda Hoogland, Ineke Scheepbouwer en Jannie de Breuk. Zij organiseren samen met een groep vrijwilligers uit de regio dit evenement. Door het hele land zijn veel vrijwilligers betrokken bij de organisatie.

Helaas is er in Quiltnieuws van juni 2022 een foutje geslopen.

Het juiste e-mailadres is: ttcie@quiltersgilde.nl

Wanneer?

De voorbereidingen beginnen al een jaar daarvoor met het bedenken van een thema, het zoeken naar vrijwilligers en hoe het evenement er uit gaat zien. Ruim van te voren wordt via Quiltnieuws, de website en diverse blogs bekend gemaakt wat het thema gaat worden en wordt er een oproep gedaan voor vrijwilligers.

Algemene Tentoonstelling Quiltersgilde 2023

Het wordt op quiltgebied een feestjaar! Het Quiltersgilde bestaat 40 jaar in 2023 en dat gaan we groots vieren. We gaan uitpakken met een ‘eigen’ tentoonstelling.

Locatie: Hart van Holland in Nijkerk

Datum: woensdag 23 t/m zaterdag 26 augustus 2023

Het Thema voor deze tentoonstelling is: KLEURRIJK

Formaat van de quilts is minimaal 300 cm omtrek. De quilt mag max. 250 x 250 cm zijn.

We rekenen op veel enthousiasme van de leden om samen een mooie Algemene Tentoonstelling te kunnen realiseren. Zorg voor een duidelijke en goede kwaliteit van de foto, dat maakt de selectie makkelijker. Het zou jammer zijn als je quilt niet gekozen wordt omdat de kwaliteit ervan niet tot zijn recht komt op een slechte foto.

Naast het Thema mag je ook een quilt aanmelden voor Algemeen. Per lid mogen er twee quilts aangemeld worden, één thema en één voor algemeen. Je kunt je quilt HIER aanmelden. De uiterste datum van aanmelden is 2 mei 2023.

Het volledig ingevuld aanmeldingsformulier met één foto van de hele quilt en één foto van een detail uit de quilt per post opsturen naar: Tentoonstellingscommissie, p/a Kwakershof 5, 1601 AV  Enkhuizen.

Beeldmerk

Wil je een quilt onder het thema in sturen voor de beeldmerkselectie dan ontvangen wij graag duidelijke en van goede kwaliteit 2 foto’s van je quilt. Eén foto van de hele quilt en één foto van een detail van de quilt. Je kunt je quilt HIER aanmelden. De uiterste datum van aanmelden is 1 februari 2023

Het volledig ingevuld aanmeldingsformulier met één foto van de hele quilt en één foto van een detail uit de quilt per post opsturen naar: Tentoonstellingscommissie, p/a Kwakershof 5, 1601 AV  Enkhuizen.

Mocht je geselecteerd worden, dan wordt je quilt gebruikt op flyers en andere publicaties. De quilt moet wel af zijn.

Regels voor inzending

Ieder jaar worden er veel vragen gesteld over hoe de quilts ingepakt moeten worden en hoe een etiket te maken. De afspraken over de hoes met gladde voering, de tunnel en het etiket zijn HIER te vinden in regels voor inzending.

Selectie

Een onafhankelijke selectiecommissie bestaande uit drie personen beslist welke quilts op de tentoonstelling komen te hangen. Daarbij wordt rekening gehouden aan een diversiteit van quilts zoals traditioneel, eigentijds, art en modern. De selectie gebeurt op basis van de foto’s en is anoniem.

Quiltexpresse

Op verschillende plaatsen in het land worden de quilts ingezameld en vervolgens naar ons kantoor in Nijkerk gebracht. Op de maandag voor de tentoonstelling worden de quilts naar de locatie gebracht, waar de tentoonstelling is. Dit gebeurt door de Quiltexpresse.

Belangrijk:

  • Goede kwaliteit en duidelijk foto’s van de quilts ( geen geprinte foto’s)
  • Aanmelden beeldmerk: voor 1 februari 2023
  • Aanmelden thema e/o algemeen: voor 2 mei 2023

Adresgegevens:

Tentoonstellingscommissie

p/a Kwakerhof 5

1601 AV  Enkhuizen

E-mail: ttcie@quiltersgilde.nl

Patchwork en Quiltdagen Rijswijk april 2022

Harry en Yvon Roelands, beiden als vrijwilliger fotografie werkzaam bij het Quiltersgilde hebben foto’s en films gemaakt van alle geëxposeerde quilts, dus niet alleen van de ATT quilts maar ook van de andere Quiltersgilde tentoonstellingen die in Rijswijk te zien waren. De quilts die zijn geëxposeerd op de Patchwork en quiltdagen in Rijswijk afgelopen april zijn nu te zien in filmpjes die op YouTube zijn geplaatst. Je kunt ze vinden via ons YouTube kanaal: https://www.youtube.com/c/quiltersgildenederland

Of je kunt rechtstreeks klikken op de onderstaande linkjes.

Deel I – De quilts van onze leden die zijn gemaakt volgens het thema Langs de Lijn: https://youtu.be/CMR-M4t-52U

Deel II – De quilts die zijn ingestuurd voor de Art Quilt wedstrijd “Grenzen aan de Groei”:  https://youtu.be/hh1hEnv7vmA

Deel III – De quilts die mee hebben gedaan aan de EQA uitdaging “Threads without borders”: https://youtu.be/pbOw_GEwxQc

Deel IV – De quilts die zijn ingestuurd voor de SAQA Oriënt Express: https://youtu.be/addS1Xhr7CA

Deel V – Quilts en werkstukken van Hilda Wessels en van Eke Krug: https://youtu.be/OgFH9E5TAKE

Deel VI – Quilts van de Quiltstars groep: https://youtu.be/nNnVmHXDiYE

Deel VII – Quilts van Herma de Ruiter en van Willyne Hammerstein: https://youtu.be/-wucp4CldDY

Deel X – Quilts die zijn verzameld door de Nationale Quilt Collectie: https://youtu.be/B_T2zmKyuuU

Geniet ervan!