Yes, een quilter bereikt haar doel

Na  meer dan  een half jaar stoeien komt mijn doel, een quilt van eigen geweven jute dichterbij.  

Dertien lessen verder

Na heel veel hoofdbrekens en dertien lessen verder durf ik het aan om mijn eigen jute lap te weven. Het is lastig om voor de ketting de juiste  jute op de kop te tikken, maar via een zoektocht op het web vind ik geschikte jute.

Het is onregelmatig en dat vind ik mooi, maar het is ook ruw, het haakt en de aanhechtingen zijn niet sterk waardoor er af en toe een draad knapt. Het is dus absoluut geen meters maken, maar met wat geduld groeit het werk gestaag. 

Voor de inslag verf ik jute in gedekte kleuren en met een paar  afstekende kleuren moet er een mooie top ontstaan.  Met  het toevoegen van borduursteken wil ik gelaagdheid creëren .

Komt dat even mooi uit dat het Quiltersgilde in het kader van het 40-jarig jubileumeen een digitale steekproeverij met Cherilyn Martin  organiseert. Het is voor mij een mooie aanvulling op de borduurlessen van  Mariet Rankenberg die ik bij het textielinstituut Hawar  heb gevolgd en het is een hernieuwde kennismaking met Cherilyn. Ik bewaar goede herinngeringen aan haar lessen tijdens de tweejarige opleiding Quilten Speciaal. Word je nu ook enthousiast en wil jij je ook aanmelden voor de steekproeverij? Het kan nog steeds en op de webistie van het Quiltersgilde onder agenda vind je meer informatie.

Klimaat expo 

Maar natuurlijk bestaat het leven niet alleen uit lapjes en draadjes en is het goed om af en toe even  in mijn autootje te stappen.   De   klimaatexpo, een tentoonstelling met 251 kunstwerken over klimaatverandering  staat al een tijdje op mijn lijstje en  tot 4 december te zien.  Ik begin bij de locatie kasteel Nijenhuis en blijf er zo lang dat het niet lukt om dezelfde dag ook de locatie in Zwolle te bezoeken. Ik kom voor mij bekende namen tegen en textiel!

mierakel  42 mieren van keramiek en betonijzer

boven: droge voeten onder: mega roeptoeter

linksboven: als de zeespiegel stijgt rechtsboven: interne destructie onder: zonder titel, gelast staal

textiel!!!!!!! linksboven: Easy chair, uneasy climate (Joel Vega) rechtsboven: de toekomst der natuurlijke historiën (Saar Snoek) linksonder: Bedreigde vogels ( Attje Oosterhuis) rechtsonder: By a gust of wind (Petra Kooij) tot bladnerf bewerkte hedera

Tot zover mijn verhaaltje en ik wens alle lezers een goede december maand met veel quiltplezier.

Jo Huijsman

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *