Regels voor inzending van een quilt voor de Algemene Tentoonstelling 2023

Om het vervoer van quilts tussen inleveradres en tentoonstellingsruimte goed te organiseren vragen we je medewerking bij een aantal maatregelen:

  1. Naai een label rechtsonder op de achterzijde van je quilt met je naam, adres en titel van de quilt;
  2. Naai een niet zichtbare, 10 cm brede tunnel, aan de achterzijde van je quilt;
  3. Voeg voor quilts smaller dan 2 meter een lat toe met je naam, adres en titel van de quilt. Voorzie de lat van twee schroefogen met een middellijn van 1,5 cm;
  4. Verpak de quilt in een ruime hoes met gladde voering en voorzie de hoes van een label met je naam, lidnummer en titel van de quilt.

Alleen quilts die bij inlevering voldoen aan bovenstaande voorwaarden worden geaccepteerd. Verdere instructies over label, lat en het maken van een hoes vind je hieronder.

Alle quilts zijn verzekerd voor een bedrag van € 250. – per m² vanaf het moment dat je de quilt inlevert op het inleveradres tot aan het tijdstip dat je de quilt weer ophaalt (maximaal 14 dagen na beëindiging van de tentoonstelling).

Hier zijn 3 bestanden te downloaden met een PowerPoint presentatie waarin alles heel duidelijk in beelden wordt uitgelegd.

Dit zijn pdf bestanden.

Speciale verpakkingen

Er bestaan regels hoe kwetsbare of 3-dimensionale quilts verpakt kunnen worden. Deze worden op aanvraag toegezonden. Het kan zijn dat jouw werkstuk in een doos verpakt moet worden. Overleg met Gerda Hoogland.

Verpakken in een doos

Als het werk is opgespannen op een schilderdoek, moet het in een stevige platte kartonnen doos verpakt worden.

Voor alle verpakkingen geldt, dat deze gemakkelijk te openen en gemakkelijk weer te sluiten zijn. Bij het inleveren in Nijkerk wordt het werk gecontroleerd op alle overige vereisten en gelabeld.

Voor quilts in een grotere doos stuur je een bericht naar de Tentoonstellingscommissie via TTcie@quiltersgilde.nl en vermeld je dat je in een grote doos inlevert. Je krijgt na ontvangst van de antwoordstrook/mail verdere informatie over het inleveren van je werk. Je kunt in dit geval namelijk niet bij het dichtstbijzijnde inleveradres inleveren.

Wanneer de quilt niet op een deugdelijke manier verpakt is, kunnen wij er niet voor instaan, dat deze onbeschadigd terugkomt.

Bel of mail naar

Gerda Hoogland (tel: 06-44524711) of

Email: TTcie@quiltersgilde.nl