Zomer exposities met een spetterend sluitstuk; de algemene tentoonstelling van het Quiltersgilde

Dit keer een verhaal over een aantal  zomer exposities. Voor mij hele leuke exposities omdat ik er aan mee mag doen. Als eerste het Quiltfestival Noord Groningen waar ik mee doe aan de wedstrijd en met de Werelderfgoed Waddenzee tentoonstelling. Met onze groep teQStiel exposeren wij tijdens het Quiltfestival  in de molen van Kantens.
In juli hebben wij een familie feestje, met mijn zusjes exposeer  ik in de Rosmolen in Zeddam.
Voor de door Flox de Hartog Jager georganiseerde expositie in Gallerie de Kapberg in Egmond aan de Hoef mag ik ook werk insturen. Extra fijn is het dat ik ook mag meedoen met de jubileum Algemene Ttentoonstelling van het Quiltersgilde in Deventer.
Maar voor het zover is moeten er nog wat werkzaamheden worden verricht, zoals:

Poster en flyers maken

Voor de expositie met mijn zusjes heb ik de taak op mij genomen om een poster en een flyer te ontwerpen. Allereerst moest er een foto van ons drieën gemaakt worden. Na heel veel foto’s op verschillende locaties was er uiteindelijk één goed genoeg. Daarna heeft het ontwerp mij nog heel wat uurtjes gekost maar het resultaat mag er zijn.

zomer exposities foto voor de poster zusjes en art

 

Voor de expositie van onze  groep teQStiel heeft Petra Kooy een poster gemaakt. Een helse klus met 14 kritische vrouwen die overal wat van vinden, maar hulde voor Petra, het resultaat mag er zijn.

 

zomer exposities poster teQStiel voor het Quiltfestival Noord Groningen

Etiketten maken


De werkstukken voor de wedstrijd van het Quiltfestival Noord Groningen, de werelderfgoed tentoonstelling en de algemene tentoonstelling van het Quiltersgilde moeten aan de achterkant voorzien worden van een etiket met persoonlijke gegevens. Dit vind ik een vervelende klus, maar ik snap dat het zonder etiket voor de organisatie ondoenlijk is.  Gelukkig hoeft dat bij de expositie met mijn zusjes niet, maar daar moet bij ieder te exposeren werk een kaartjes gemaakt worden met de naam van de kunstenaar, de titel van het werk, de afmeting, de gebruikte techniek en eventueel de prijs. Gelukkig gaat een zusje dit klusje voor mij doen en hoef ik alleen maar de informatie aan te leveren.

Inpakken en opsturen van werkHet inpakken en opsturen naar Groningen is een kunstwerk op zich. Ik heb al een tijd geleden mooie dozen gescoord, maar die moeten nog wel passend worden gemaakt.

zomer exposities quilts in dozen pakken voor verzending naar Quiltfestival Noord GroningenVervolgens moet het zo worden ingepakt dat het werk niet onder het transport te lijden heeft. Wat betreft de algemene tentoonstelling  van het Quiltersgilde worden de exposanten best wel heel erg verwend. Ik hoef mijn werk alleen maar naar een verzamelpunt te brengen. In mijn geval is dit bij Rita Dijkstra in Hengelo en meestal  is het dan ook nog even heel erg gezellig bijkletsen.
Zodra ik het werk heb afgegeven bij Rita, of bij het postkantoor heb afgeleverd is er een gevoel van los laten.

 

Voor de expositie van teQStiel in de molen van Kantens en de expositie met mijn zusjes in de Roskamp in Zeddam moet ik alles zelf heel goed breukvrij in dozen pakken. Uit ervaring van vorige exposities weet ik dat het passen en meten is om alles in mijn autootje te pakken. Meestal moet ik zelfs de stoel naast de bestuurder gebruiken en kan ik nog net schakelen.

zomer exposities de auto inpakken voor vervoer naar expositie

En dan ga ik heel voorzichtig  met de “kostbare schatten” naar de plaats van bestemming. Daarna begint het leuke werk, de expositie inrichten. Hoewel in de molen van Kantens doen collega teQStielers dat en hoef ik alleen maar klusjes in opdracht te verrichten. De bekroning van al dat werk is het tonen van het  werk aan de bezoekers.

 

Tot zover een overzicht van de voorbereidende werkzaamheden voor de tentoonstellingen.  Tussendoor doe ik natuurlijk ook andere leuke dingen zoals; in de tuin werken voor het Open Tuinen weekend van Groei & Bloei. Het hooien voor weer voldoende winter opslag voor onze pony’s en ook gaan wij een paar dagen naar Texel.  Ik heb een planning gemaakt en als er niets meer tussen komt gaat alles lukken.

Hartelijke groet, Jo

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *