Tjilp, tjilp, tjilp

Tjilpende vogels op de vroege zondagmorgen


Zondagochtend vroeg. Terwijl iedereen nog slaapt sneak ik in alle stilte naar beneden. Ik zet een kop thee, doe de kat naar buiten, open mijn laptop en op de achtergrond hoor ik het vrolijke getjilp van vogeltjes uit de tuin. Vogels. Ja daar ga ik mijn blog over schrijven…

musje wat vogelvoer eet

 

Allerhande aan vogels


Vogelbehang, vogelstof, vogeltje op m’n arm, fladderend door de tuin en in de maak een heuse vogelquilt. Een tijdje terug stuurde mijn zus een link door van de website van The Pattern Basket. Ik kende deze site nog niet en scrollend door haar patronen stuitte ik op het Feather patroon. Wauw dacht ik, die ga ik maken! Ik wist gelijk welke stoffen ik daarvoor wilde gebruiken: Tilda. Ik bestelde het patroon en ging aan de slag.

patroon Feathersstoffen van Tildabehang met vogels en een fabric doel

tatoeage met vogel en een Feather quiltblock

 

Feather quiltpatroon


Al snel kwam ik erachter dat alleen Tilda stoffen wat te veel van het goede was en dus kocht ik er nog wat basics bij. Het eerste vogeltje was best een gepuzzel. Pfff dacht ik, één vogel per keer maken dat schiet dus echt niet op. Dus ik ben setjes gaan maken en per keer probeer ik 3 tot 4 vogels te maken. Dat werkt dus wel heel goed. Je naait namelijk iedere keer hetzelfde patroon alleen de stoffen wisselen per vogel. En nu ik het zo doe, gaat het een stuk vlotter. Tot nu toe heb ik ‘de naar rechts kijkende’ vogels gemaakt. Binnenkort zijn ‘de links kijkende’ vogels aan de beurt.

stapeltjes Tilda stoffen

gesneden Tilda stoffen

stof snijden

 

Geluksvogel!


En ohhh wat een geluksvogel was ik laatst zeg! Op Instagram deed ik mee aan een sew along en won ik met dit zakje (de Tinkalong Pouch) een prijs. Een Tilda Charm Pack van de Lemon Tree collectie en een prachtig bijpassend geweven label. Je snapt dat ik daar heel blij van werd. Ik haal er precies een vleugel of hoofd met staart uit. Lucky me ;-)

 

Gratis mini poster


Ondertussen schijnt het zonnetje al lekker in de tuin, dus hop ik sluit mijn laptop en ga naar buiten! Deze vrolijke mini poster kwam ik onlangs tegen op de website van Landleven. Tip: print niet onderstaande afbeelding uit maar gebruik daarvoor deze link zodat je poster haarscherp wordt afgedrukt. Ik ben benieuwd waar jij deze leukerd gaat ophangen!

mini poster met vogel

mini poster in de tuin

mini poster met dochter in de tuin

 

Tot de volgende keer weer en geniet van het weekend!

Richarda

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *