Het quiltseizoen is begonnen

Zoals ik op mijn eigen blog schreef, heb ik bij de Algemene Tentoonstelling van het Quiltersgilde altijd het gevoel dat dit het startpunt is van een nieuw quiltseizoen. Het was een prachtige tentoonstelling in de Grote of Sint-Laurenskerk midden in het centrum van Almaar vol monumenten, grachten, winkels en terrassen. Dat de Algemene Tentoonstelling op een prachtige locatie in een gezellige stad exposeert is een leuk extraatje.

 

Alkmaar   Alkmaar ophaalbrug

Afscheid

Dit is ook het moment dat ik afscheid neem van mijn vaste titel “Het leven na Quilten Speciaal 13”. Zeven afleveringen hierover is genoeg, maar ik blijf schrijven over mijn stappen naar het kunstenaarschap.

 

Aan de slag met exposities

Een extra stimulans is op dit moment het herfstige weer, de gebruikelijke buitenklusjes moeten even wachten. Dat komt goed uit want de eerste twee weekenden van oktober ga ik samen met een fotografe exposeren tijdens de kunstroute “Kijk op Kunst”. Het is de bedoeling dat tijdens de expositie haar werk en mijn werk elkaar versterken. Deze winter hebben wij de plannen gemaakt en foto’s van haar en werk van mij uitgezocht. Nu ben ik bezig met de laatste puntjes op de i. De expositie vindt plaats op hele mooie locaties in de dorpjes Geesteren en Gelselaar in oude gerestaureerde schuren. De laatste week van september wordt het dus opruimen, schrobben, poetsen en vooral een mooie expositie inrichten.

 

Diversity Art

Ondertussen moet ook in de laatste week van september de expositie van Diversity Art in Sundern (Sauerland) opgeruimd worden. Door de expositie ervaring van mijn collega’s heb ik hiervan heel veel geleerd.  Ik weet nu wat er komt kijken bij de voorbereiding, de inrichting en de public relations van een expositie. PR is super belangrijk en niet alleen tijdens de opening. Na een maand wisten wij weer veel publiciteit te genereren doordat de burgemeester van Sundern en Berkelland in gesprek gingen over “Kultur kennt keine Grenzen”.

 

AQGO

Ook voor Art Quilt Groep Oost is september een belangrijke maand, maar liefst twee exposities in Doesburg. De hele maand september in cafe restaurant het Arsenaal, een restaurant in een voormalig middeleeuws klooster. De slagroom op het toetje is tijdens de Nationale Textiel en Vezel manifestatie. Tijdens deze expositie tonen wij onze werkstukken die geïnspireerd zijn op het  Inca tijdperk.

 

Het Arsenaal, Doesburg    Art Quilt Groep oost

teQStiel

En dan nog even over teQStiel. Zo leuk dat wij in het laatste Quiltnieuws  mochten vertellen over de in en outs van een startende textielgroep. Heb je dit artikel gemist, kijk dan nog even in het Quiltnieuws nr 133 en natuurlijk staan er veel meer leuke en interessante artikelen in.
Ook  voor teQStiel moet ik aan de slag, onze eerste expositie tijdens het Quilt festival 2018 in Noord Groningen duurt nog wel even, maar vereist deze winter wel de  nodige aandacht.

 

Patchwork en Quiltdagen

Tijdens de Patchwork en Quiltdagen van 12 t/m 14 april 2018 in de Broodfabriek in Rijswijk mag ik exposeren. Ook hier wil ik nieuw werk voor maken. Kortom er is genoeg werk aan de winkel.

 

Een hartelijke quilt groet, Jo Huijsman

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *