Wij presenteren met veel plezier

De beeldmerk quilt

Om in aanmerking te komen voor de beeldmerk quilt (voorheen posterquilt) konden leden vóór 15 december jl. een quilt insturen. Deze quilt moest helemaal klaar zijn. Wij hebben 4 aanmeldingen ontvangen. Het bestuur heeft een keuze gemaakt. Gekozen is voor de quilt van Jeannette van der Linde uit Zeewolde. De titel is: ‘Langs de lijn in Workum’ . Dit beeldmerk komt op de achterzijde van de flyer van de Broodfabriek. Ook zal het beeldmerk regelmatig terugkomen in berichten.

Thema quilts, ‘Langs de lijn’

Zoals jullie inmiddels weten kunnen leden alleen themaquilts insturen. Nu we weer in een lockdown zitten, is het toch fijn dat we een hobby hebben. Misschien is dit het moment om bezig te zijn met quilten. Stuur een themaquilt in voor de Algemene Tentoonstelling. Aanmelden kan nog tot 1 maart 2022. Als je een quilt instuurt voor de Algemene Tentoonstelling, vragen we je deze niet te delen via sociale media tot aan de datum van de tentoonstelling.

LET OP: Afwijkende maat namelijk minimale omtrek 200 cm en maximaal 300 cm.

Bijvoorbeeld een afmeting van 50 x 100 cm of 60 x 75 cm of 60 x 60 cm of 75 x 75 cm of 50 x 50 cm.

Wij hopen dat er heel veel aanmeldingen binnen komen. Aanmelden kan via de website of per post.  Nieuw is dat de aanmelding met foto’s digitaal kunnen worden ingestuurd. Een foto van de hele quilt en een foto van een detail van de quilt.

De inlever procedure gaat vorm krijgen, maar daarover meer in een volgend blog en nieuwsbrief.

Tunnel

Bij het afwerken van de quilt vragen wij aandacht voor de tunnel, maak deze niet te smal maar minimaal 10 cm breed. Dus geen andere vormen van ophangen zoals driehoekjes in de hoeken, maar echt een tunnel over de hele breedte van de quilt. Hoe maak ik een tunnel

Extra exposities

Naast de quilts van onze eigen Algemene Tentoonstelling zijn nog een aantal andere exposities te zien.

 • Het vleugelbeeld van Fleur van den Berg, wat eigenlijk te zien zou zijn op het Textielfestival 2020 in Leiden
 • Expositie van de quilts waar kaarten van zijn gemaakt door het Quiltersgilde
 • Quilts voor de Artquilt wedstrijd met thema: ‘Grenzen aan de Groei’. Inzenden kan nog tot 1 februari 2022. Deze inzendingen worden in Rijswijk gejureerd.
 • De quiltjes van de EQA met thema: ‘Draden zonder Grenzen’
 • Een expositie van de quilt van SAQA met thema: ‘Oriënt Expres’

Het belooft een goed gevuld evenement te worden.

 

Demo

Als TTcie zijn we samen met de redactie van Quiltnieuws aan het denken om een soort Quilt café in te richten waar bezoekers een paaswerkje kunnen maken. In januari gaan we wat patroontjes uitproberen. In een volgend blog en nieuwsbrief daar meer over.

 

 

40 jarig Jubileum Quiltersgilde

Alhoewel we nu druk bezig zijn om de Algemene Tentoonstelling in Rijswijk vorm te geven, zijn we tegelijkertijd ook aan het denken aan het 40 jarige jubileum van het Quiltersgilde in 2023. Want 2023 wordt een feestelijk jaar. Met deze mijlpaal gaan we een eigen Algemene Tentoonstelling organiseren. Het thema voor deze tentoonstelling willen we in Rijswijk bekend maken. De leden hebben dan ruim de tijd om een quilt te maken. We houden d.m.v. de nieuwsbrief, website, blog en Quiltnieuws iedereen op de hoogte.

Angels

De Broodfabriek is op zoek naar angels voor alle exposities. U kunt zich opgeven om een dagdeel te angelen en als dank krijgt u een toegangskaartje en een kop koffie. Meer informatie is te vinden op onze website en op de website van De Broodfabriek. Word ook een angel!

 

Voor alle vragen kunnen jullie ons mailen: ttcie@quiltersgilde.nl

 

Namens de Tentoonstellingscommissie

Jannie de Breuk

2 antwoorden
 1. Eike Klous zegt:

  In jullie lijstje van te maken quilts voor Rijswijk staat oa:
  EQA Draden zonder grenzen.
  Is dat hetzelfde als het op 29/9/21 genoemde thema:
  Waar is ……..(eigen naam invullen)?.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *