Tentoonstelling van Miniatuurquilts

Wanneer en waar

Het Quiltersgilde organiseert eens in de 2 jaar een tentoonstelling van miniatuurquilts. De tentoonstelling vindt meestal in het voorjaar plaats.
We hebben de tentoonstelling op meerdere plaatsen in het land gehouden. In Vlaardingen, Hilversum, Dalfsen, Apeldoorn en in 2019 in Rijswijk.

In 2019 en 2021 waren we te gast met onze tentoonstelling op de Patchwork en Quiltdagen in de Broodfabriek in Rijswijk.

Klik hier om de film te bekijken die is gemaakt van de quilts die zijn geëxposeerd tijdens de Patchwork en Quiltdagen in Rijswijk van oktober 2021.

Wat is een miniatuurquilt ?

Een miniatuurquilt heeft een maximale omtrek van 200 cm. Dat kan 40 x 60 cm, of 50 x 50, of een andere (kleinere) maat zijn.
De vorm is vrij, evenals de keuze voor een traditionele, moderne of art verwerking.

Voor elke tentoonstelling kiezen we een thema en vragen de leden aan de hand van het thema een quilt te maken. Maar je kunt ook een quilt buiten het thema insturen. Alle quilts die worden ingestuurd komen te hangen, er is dus geen selectie.

Organisatie

De tentoonstelling wordt georganiseerd door de Tentoonstellingscommissie bestaande uit Dyonne van de Watering, Gerda Hoogland, Ineke Scheepbouwer en Jannie de Breuk. Zij zoeken ook altijd de samenwerking met regiovertegenwoordigers van de regio waar de tentoonstelling wordt gehouden.

Ruim op tijd worden het thema, de plaats van de tentoonstelling en de afspraken die gelden voor het insturen bekend gemaakt. Natuurlijk in Quiltnieuws, via blogs en nieuwsbrieven en op de website.

Helaas is er in Quiltnieuws van juni 2022 een foutje geslopen.

Het juiste e-mailadres is: ttcie@quiltersgilde.nl

Tentoonstelling van Miniatuurquilts in 2023

In 2023 bestaat het Quiltersgilde 40 jaar en dat gaan we vieren. Het wordt een feestelijk quiltjaar.

Wederom wordt de tentoonstelling in samenwerking met de Broodfabriek tijdens de Patchwork en Quiltdagen in Rijswijk gehouden.

Het thema is: ‘Een streepje robijn’

Datum: 13 t/m 15 april 2023

Het thema ‘Een streepje robijn’ is gekozen vanwege het veertigjarig (robijnen) jubileum van het Quiltersgilde.

Beeldmerk

Leden die een quilt willen aanmelden als beeldmerk kunnen tot 15 september 2022 een mail met het aanmeldingsformulier en een foto sturen naar ttcie@quiltersgilde.nl

Belangrijk is om een duidelijke foto van minimaal 1MB te mailen

Klik HIER (Word) of HIER (pdf) voor het aanmeldingsformulier.

Insturen

Klik HIER (Word) of HIER (pdf) voor het aanmeldingsformulier. De quiltjes kunnen in de periode van 15 t/m 30 maart 2023 worden ingestuurd naar de Tentoonstellingscommissie.

Adresgegevens:

Tentoonstellingscommissie

p/a Kwakerhof 5

1601 AV  Enkhuizen

E-mail: ttcie@quiltersgilde.nl