Tentoonstelling van Miniatuurquilts

Wat is een miniatuurquilt ?

Een miniatuurquilt heeft een maximale omtrek van 200 cm. Dat kan 40 x 60 cm, of 50 x 50, of een andere (kleinere) maat zijn.
De vorm is vrij, evenals de keuze voor een traditionele, moderne of art verwerking.

Voor elke tentoonstelling kiezen we een thema en vragen de leden aan de hand van het thema een quilt te maken. Maar je kunt ook een quilt buiten het thema insturen. Alle quilts die worden ingestuurd komen te hangen, er is dus geen selectie.

Organisatie

De tentoonstelling wordt georganiseerd door de Tentoonstellingscommissie bestaande uit Dyonne van de Watering, Gerda Hoogland, Ineke Scheepbouwer en Jannie de Breuk. Zij zoeken ook altijd de samenwerking met regiovertegenwoordigers van de regio waar de tentoonstelling wordt gehouden.

Wanneer en waar

Het Quiltersgilde organiseert eens in de 2 jaar een tentoonstelling van miniatuurquilts. De tentoonstelling vindt meestal in het voorjaar plaats.
We hebben de tentoonstelling op meerdere plaatsen in het land gehouden. In Vlaardingen, Hilversum, Dalfsen, Apeldoorn en in 2019 in Rijswijk.

In 2019 en 2021 waren we te gast met onze tentoonstelling op de Patchwork en Quiltdagen in de Broodfabriek in Rijswijk.

Klik hier om de film te bekijken die is gemaakt van de quilts die zijn geëxposeerd tijdens de Patchwork en Quiltdagen in Rijswijk van oktober 2021.

Tentoonstelling van Miniatuurquilts in 2023

In 2023 bestaat het Quiltersgilde 40 jaar en dat gaan we vieren. Het wordt een feestelijk quiltjaar.

Wederom wordt de tentoonstelling in samenwerking met de Broodfabriek tijdens de Patchwork en Quiltdagen in Rijswijk gehouden.

Het thema is: ‘Een streepje robijn’

Datum: 13 t/m 15 april 2023

Het thema ‘Een streepje robijn’ is gekozen vanwege het veertigjarig (robijnen) jubileum van het Quiltersgilde.

Aanmelding

Als lid kun je een quilt aanmelden met het thema ‘Een streepje robijn’ maar natuurlijk mag je ook een quilt aanmelden in de categorie  ‘Algemeen’. Je hoeft geen foto mee te sturen maar wel moet je je aanmelding uiterlijk 1 maart 2023 bij ons binnen zijn.

Ieder lid mag maximaal drie quiltjes aanmelden. Voor elk quiltje dient een apart aanmeldingsformulier te worden ingestuurd.

Klik HIER voor het digitale aanmeldingsformulier. Je krijgt een bevestiging als we je aanmelding hebben ontvangen.

Alleen bij uitzondering is het mogelijk om je in te schrijven met behulp van een pdf of Word document. Neem hiervoor contact op met de tentoonstellingscommissie via e-mail: ttcie@quiltersgilde.nl of per telefoon: 06-47207182.

Insturen

Tussen 15 en 30 maart 2023 kun je je quiltje(s)  per post insturen naar de Tentoonstellingscommissie, p/a Kwakershof 5, 1601 AV  Enkhuizen. In de eerste week van maart krijg je nadere informatie over de inleverprocedure.

Adresgegevens:

Tentoonstellingscommissie

p/a Kwakerhof 5

1601 AV  Enkhuizen

E-mail: ttcie@quiltersgilde.nl (Let op, in het Quiltnieuws van juni 2022 staat helaas een verkeerd e-mailadres)