Een nieuw quilt jaar

2022 een nieuw quilt jaar met allemaal leuke initiatieven van het Quiltersgilde. Een nieuw jaar staat ook in het teken van plannen maken. Uit ervaring weet ik dat ik  veel te veel plannen maak en dat ik het nooit allemaal kan verwezenlijken. Niet erg, ik ben flexibel en een meester in het bijstellen, maar het buitenwerk voor het  textielfestival de Weerribben wordt voor mij DE uitdaging van het jaar.

Opruimen

Maar voor ik begin aan het verwezenlijken van mijn plannen staat de eerste week van januari in het teken van opruimen. De kerstversiering gaat weer in de doos, de kerstboom naar buiten en de dennennaalden, ach de komende weken zal ik nog wel wat verdwaalde naalden tegenkomen.
De van glitter ontdane mosbollen mogen nog even blijven liggen.
Ook is de expositie van Zoo-Tex bij het textielcentrum Hawar opgeruimd. Allemaal geboosterd en op 1,5 meter was het fijn en gezellig om elkaar te zien.
Het daar zijn is je onderdompelen in de gastvrijheid, de inspirerende gesprekken over textiel en niet te vergeten het struinen door de textiele snoepwinkel. Een aantal van ons hebben weer de meest mooie materialen gekocht en dat beloofd weer veel mooi werk.

Keuzes

Nu alles ik opgeruimd kan ik aan het werk en ik ben nog even aan het dubben wat ik ga doen. De deuren in de hal en de trap  kunnen best wel een likje verf gebruiken. Ook ligt er nog een enorme stapel hout te wachten om te worden gekloofd.  Mijn textiele projecten staat al die flinkheid een beetje in de weg en dus denk ik dat ik ga kiezen voor het hout (het heilige moeten) en het textiel (mijn passie).  De deuren en de trap lopen vast niet weg en wie weet ben ik hiervoor volgende jaar veel gemotiveerder.

Textiel

Door het corona gedoe heb ik ongestoord aan mijn weefproject kunnen werken.  Het is wel een beetje saai werk en dus wordt er een beroep gedaan op mijn doorzettingsvermogen. Gelukkig komt het eind in zicht en de beloning is dat ik daarna helemaal los kan gaan met het bewerken van de ondergrond.
Het leuke is dat ik tijdens de kerstweek traditiegetrouw weer was uitgenodigd in de mancave van mijn lief.  Samen gezellig werken, luisteren naar de top 2000, af en toe even de tv aan, op zijn tijd een hapje en drankje en dat alles maakte het saaie weefwerk bijna meditatief.

Verwennen

Ook werd ik op de laatste dag van het jaar blij verrast met het boek ‘Textures from nature in textiele art’ van Marian Jazmik. In het boek legt ze uit hoe ze werkt door foto’s te maken, die te bewerken en vervolgens te vertalen naar textiel. Met hele bijzondere resultaten, zowel twee- als driedimensionaal.  Een boek vol met inspiratie. Een boek om telkens weer te bekijken en zeer interessant voor artquilters. Voor mijzelf zie ik allemaal mogelijkheden met jute.
Nog meer inspiratie 
In de nieuwe kunstkrant januari / februari staan twee  textiele expositie tips die ik hierbij even wil delen.
Voor mij lekker dichtbij  is de  expositie ‘Tijdspinsels gevat in textiel’ in de Koppelkerk in  Bredevoort vanaf 14 januari t/m 27 maart. Er is werk van zes gerenommeerde textielkunstenaars te zien.
In het Leids Wevershuis is tot 13 februari de expositie ‘Contrast/Rijk van Erna van Sambeek te zien.
Nu is het alleen nog even wachten tot het weer kan.
tot slot wens ik alle lezers voor 2022
12 maanden gezondheid
52 weken van  geluk en vrede
en 365 creatieve dagen
hartelijke groet,
Jo Huijsman
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.