Beleid: Het Quiltersgilde wil het art quilten op de kaart zetten.

Binnen onze vereniging zijn heel veel mensen actief bezig met het uitproberen van nieuwe materialen, andere manieren van werken.  Men gaat over de grenzen van het gewone patchen en quilten heen. Voorbeelden daarvan zijn te zien op de Tentoonstelling voor Miniatuurquilts, want  kleine werkstukken lenen zich voor uitproberen en ontdekken.

Voor sommigen is dat een tijdelijk uitstapje, maar er is een groeiende groep quilters die er voor kiest  zich hierin verder te ontwikkelen.

Het Quiltersgilde is als vereniging lid geworden van SAQA, om daarmee haar leden de gelegenheid te geven kennis te maken met alles wat SAQA op het gebied van art quilten te bieden heeft. Het is hiermee mogelijk om de “members area” (het leden gedeelte) binnen SAQA te bekijken, dat  doe je dan op het account van het Quiltersgilde. De toegangscode en het wachtwoord vind je in het ledendeel van onze eigen website.

Wanneer ben je een art quilter  ?

Natuurlijk is er een groep die veel exposeert, zelfs werk verkoopt. Maar er zijn  meer quilters die veel voldoening halen uit het werken vanuit zichzelf, vanuit een zelf-gekozen thema, emotie, of vanuit muziek. Kijk eens hoeveel groepen er in de loop van de afgelopen jaren ontstaan zijn, zoals : voormalig Quilten Speciaal-groepen, Duikvluchtgroepen, Op-weg-naar-art groepen, experimenteer-groepen. Regionale art quiltgroepen.

Net als bij het moderne quilten sluiten we niemand uit. Als je bezig bent met art quilten, als je nieuwsgierig bent , als je deze richting op wilt gaan, ben je van harte welkom. Het Quiltersgilde wil er zijn voor alle quilters, ook voor alle art quilters.

Meet&Greet art quilten

Eens per jaar organiseert de art quilt-commissie een Meet&Greet voor art quilters. Een dag met een passend programma en een goede lunch. Zo’n dag staat garant voor uitwisseling van ideeën en mogelijkheden. En er wordt veel gelachen. Zo gauw het weer kan plannen we weer een ontmoetingsdag. De dag is tot  nu toe gehouden in Nijkerk.

gezelligheid alom

Uit deze bijeenkomsten zijn verschillende regionale art quiltgroepen ontstaan.

De art quilt-commissie bestaat uit Suze ter Maat, Pieternel Hol en Liesbeth Wessels.

Communicatie met  art quilters

Regelmatig schrijven we een blogbericht voor art quilters door art quilters. Soms met nieuws over SAQA, over een tentoonstelling of over een techniek of een typisch art quilt materiaal.

Dit bericht wordt gepubliceerd op de website, aangekondigd op facebook Quiltersgilde en in de facebook groep ‘Artquilten in Beeld‘.

Van de Facebook groep “Art quilten in Beeld” kun je lid worden.
Deel foto’s van eigen werkstukken, stel vragen over van alles op art-quiltgebied, vertel van een mooie tentoonstelling waar je geweest bent en geniet vooral van elkaars werk. Inspireer elkaar en deel je kennis en ervaringen.

Je wordt door ons toegelaten in deze groep als je daarvoor een verzoek doet. Je hoeft hiervoor geen lid te zijn van het Quiltersgilde.
Zit je niet op Facebook?  Je kunt je aanmelden voor de nieuwsbrief art quilten en dan krijg je een mail als er iets nieuws te melden is.