Art Quilten

 

23 juni 2020

Het Quiltersgilde wil een plek zijn waar alle quilters elkaar kunnen ontmoeten en stimuleren; waar men van elkaar kan leren.
Begin 2018 is er een oproep geweest in Quiltnieuws aan betrokkenen bij Art Quilten. Er hebben zich meer dan  200 mensen aangemeld. Uit een bescheiden inventarisatie is gebleken dat deze groep vooral digitaal actief is en via internet haar kennis vergaart en deelt.

De eerste ontmoetingsdag met het thema “Buiten de Lijnen“is georganiseerd op 20 oktober 2018 in Nijkerk en was een groot succes. LEES MEER

In mei 2019 was er een tweede Meet & Greet: KIEK NOU !!
Over Foto’s in/op/met/van Textiel. Een volle en drukbezette dag.

Er is een digitale Facebookgroep gestart. Het is een privé  groep. Je kunt door ons in de groep geplaatst worden als je een Facebook-account hebt. Voor deze Facebookgroep kun je jezelf aanmelden. De groep kun je HIER vinden.

Was je niet op onze ontmoetingsdagen ? maar wil je wel op de hoogte blijven?  Meld je aan voor de maillijst. Als er iets te melden is, wordt je geïnformeerd.  Er heeft in Quiltnieuws 136 een oproep gestaan. Maar je kunt er hier alles over lezen. Lees meer.

 

SAQA

In 2017  is het Quiltersgilde een samenwerking aan gegaan met Studio Art Quilt Associates (SAQA)  en Modern Quilt Guild. Beide samenwerkingsverbanden zijn we aangegaan om onze leden de mogelijkheid te bieden informatie en inspiratie via die kanalen te ontvangen.  Wij hopen hiermee een aantal van onze leden de mogelijkheid te bieden voor verdere ontwikkeling.

Het SAQA is een internationale organisatie die informatie over Artquilting internationaal verzamelt en verspreidt.

Het voordeel voor leden van het Quiltersgilde is dat zij toegang krijgen tot een prachtig digitaal SAQA blad en toegang tot opgenomen webinars on line. Er wordt geen (hard) kopie van het blad verstuurd.
Een mooie gelegenheid om kennis te maken met SAQA , de mogelijkheden die zij biedt.

Wil je deel gaan nemen aan SAQA tentoonstellingen, dan zul je jezelf moeten aanmelden als Artist member bij SAQA.

Meer informatie is te vinden op de site van SAQA:  oudere tijdschriften

Het is ook mogelijk om in de nieuwe tijdschriften te kijken maar doe je dat op het account van het Quiltersgilde. Interesse ? Dan even inlognaam en wachtwoord opvragen bij webmaster@quiltersgilde.nl 
X