AANMELDEN EQA Challenge 2024/2025 “Legend”

EQA Uitdaging 2024/2025 (gejureerd)

“Legende”

Het doel van de European Quilt Association is het promoten van patchwork en quilten over grenzen, culturen en taalbarrières heen. EQA zoekt samenwerking met nieuwe partijen en heeft het aanbod gekregen om een galerie in te richten tijdens Abilmente in Vicenza, Italië, in februari 2025.

Een gejureerde tentoonstelling met het thema ‘Legende’ wordt daar ingericht. Legendes zijn talrijk, interessant en soms cultuur gebonden. Breng jouw kennis en fantasie over legendes over in textiel en creëer een legendarisch werk om daarmee deel te nemen aan dit nieuwe hoofdstuk EQA geschiedenis! Per land worden twee werken geselecteerd. Deze deelnemers krijgen vrije toegang tot de show en er wordt een waardevolle prijs voor ‘Best in Show’ uitgeloofd.

Reglement

1. De quilt beeld een legende uit of heeft een link met het onderwerp van een legende.
2. Elke techniek of stijl is toegestaan. Vermijd 3D quilts en het gebruik van zware of kwetsbare materialen (of toevoegingen die een onweerstaanbare aantrekkingskracht hebben om aan te raken).
3. Binding: alle vormen zijn toegestaan zolang het past bij de stijl van de quilt en met inachtneming van het voorgeschreven formaat: 80 cm breed en 120 cm hoog (portret).
4. De quilt bestaat uit drie lagen met de voorstelling op de top. Aan de achterzijde een tunnel van minimaal 10 cm hoog.
5. Vermeld op het label aan de achterzijde de naam van de maker, de titel van het werk, het e-mailadres en het land van oorsprong (NL).
6. Deelnemers moeten lid zijn van het Quiltersgilde. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. De quilts zijn niet te koop.
7. Foto’s van de quilts worden niet publiekelijk gedeeld of op sociale media geplaatst voor plaatsing door EQA op Facebook. Foto’s van ingestuurd werk mogen door EQA gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden.
8. De collectie quilts wordt tentoon gesteld tijdens Abilmente in Vicenza, Italië, in februari 2025 en daarna waar mogelijk tijdens quiltevenementen in de EQA lidstaten.
9. Registreer je interesse om deel te nemen uiterlijk 30 september 2024 door het ingevulde deelnameformulier te mailen aan voorzitter@quiltersgilde.nl of via de post naar Quiltersgilde p/a Albert Schweitzerstraat 31, 1111 KH Diemen.
10. Jurering vindt anoniem plaats door een selecte groep afkomstig uit een van de EQA lidstaten. Over de uitkomst is geen discussie mogelijk. De gekozen deelnemers ontvangen 2 tickets voor Abilmente. Er wordt een prijs voor ‘Best in Show’ uitgereikt.
11. Aangezien er na de publicatie van deze oproep tot deelname mogelijk extra locaties kunnen worden vastgelegd, kan de exacte reisduur van de tentoonstelling op dit moment niet worden voorspeld. Ingezonden quilts moeten beschikbaar zijn voor reizen zolang de tentoonstelling duurt, mogelijk maximaal twee jaar. Alle Nederlandse inzendingen, ook de niet geselecteerde, zullen in ieder geval in Nederland te zien zijn op een later te bepalen moment.

Het inschrijfformulier kun je HIER vinden (Word) of HIER als Pdf.