Bibliotheek is weer open

De bibliotheek is weer open.
Je kunt vanaf maandag 11 januari 2021 weer boeken bestellen. Je kunt ook weer boeken terug sturen.

Lukt dit niet? Geen probleem. Dan doe je dat als het  wel weer  kan. Stuur in dat geval even een berichtje naar bibliotheek@quiltersgilde.nl

Vriendelijke groet,

Marina Brito de Campos

Dyonne van de Watering

 

 

Zijn de kaarten ook te koop ?

Deze vraag is vaak aan ons gesteld. Via Facebook of via een mail naar het secretariaat.

Tot nu toe was het antwoord: “Nee, de kaarten worden verkocht via de regiodagen en op beurzen en tentoonstellingen waar het Quiltersgilde met een informatiestand staat”.

MAAR vanaf vandaag kan het wel. Omdat er al zolang geen regiodagen zijn en we al bijna een jaar niet meer op een beurs of tentoonstelling hebben gestaan, willen gedurende deze bijzonder periode de kaarten via de website te koop aanbieden.

 

Hoe kan ik kaarten bestellen ?

Klik op bijgaande link en dan kom je op de pagina “Kaarten“. Deze pagina is ook te zien in het menu bovenin, en in het hamburgermenu voor de tablet en telefoon.

 

Daar zie je 5 sets met kaarten. We verkopen de kaarten in de samenstelling zoals je die daar ziet. Klik op setje en je ziet de andere kaarten die erin zitten.

Je kunt een of meerdere set kiezen en in je winkelmandje plaatsen. Dan kun je afrekenen via Mollie.
Wij krijgen bericht van de bestelling en 1 x per week gaan de bestellingen de deur uit.
Ook nu veel servicepunten voor verzending niet open zijn, kan dit wel. Het gaat hier tot en met 3 sets om verzending van briefpost.

Hoe worden deze kaarten gemaakt ?

De quilts op de kaarten, zijn gemaakt door leden van het Quiltersgilde. Regelmatig wordt er een keuze gemaakt uit quilts.
Hoe trots kun je zijn als jouw quilt hiervoor uitgekozen is?
De fotograaf van het Quiltersgilde maakt meestal een speciale foto, die geschikt is om te gebruiken.
Er is altijd een foto van de totale quilt en een foto van een mooi detail. De kaarten zijn dubbelzijdig, gedrukt op mooi papier. De binnenkant is blanko, dus voor alle gelegenheden geschikt.
De kaarten worden verkocht op de regiodagen en op beurzen en tentoonstellingen. Normaal is de eerste presentatie van een nieuwe serie op de Algemene Tentoonstelling of de Tentoonstelling voor Miniatuurquilts.

Het Quiltersgilde is ook in deze Coronatijd steeds weer op zoek  naar manieren om de verbinding met onze leden en met belangstellenden ‘warm’ te houden.
Onze vernieuwde website (vanaf september 2020) biedt ons ook meer mogelijkheden om de op een andere manier toch service mogelijk te maken. Wij blijven deze mogelijkheden onderzoeken en uitbouwen.

Omdat we nu betalen via de website introduceren, kunnen we ook in de toekomst bepaalde activiteiten direct afrekenen.
Dat maakt alles weer een stukje makkelijker.

 

Marjolein van der Eijk en Liesbeth Wessels

Alle goeds voor 2021 toegewenst

Gezond en creatief nieuw jaar

Het bestuur van het Quiltersgilde wenst iedereen een heel gezond nieuw jaar vol inspiratie. Laten we vooral onze creativiteit gebruiken om dit moeilijke jaar achter ons te laten en ons vol energie te storten op alles wat 2021 ons brengen gaat. We zijn blij met onze leden, die ons vooral in ‘corona-tijd’ vaak laten weten dat ze het fijn vinden om lid te zijn. Het ontvangen van Quiltnieuws is een extra feest en ook de activiteiten op het speciale ledengedeelte worden erg gewaardeerd. Wij doen er alles aan om zo veel mogelijk ‘vertier’ te bieden met de medewerking van een groot aantal actieve leden en medewerkers. Iedereen probeert een steentje bij te dragen en dat begint al met lid blijven van onze mooie vereniging.

Nieuw jaar, nieuwe kansen

We hebben zin in het nieuwe jaar, wie niet? En dat willen we met jullie vieren. Een nieuwe ledenwerfactie als oppeppertje en omdat we natuurlijk blij zijn als je lid van het Quiltersgilde wilt worden. Want laten we wel wezen: nieuwe leden hebben we hard nodig. Afgelopen jaar zijn alle beurzen en tentoonstellingen niet doorgegaan. Tijdens die evenementen schrijven we veel nieuwe leden in, die hebben we allemaal gemist in 2020. Daarom maken we het nu extra leuk om lid te worden.

Als je lid wordt met ingang van 1 januari 2021 ontvang je van ons een welkomstpakket. Alleen al de buitenkant is een feest om naar te kijken en dan hebben we het nog niet eens over de inhoud gehad. Zullen we verklappen wat erin zit? Of moet dat een verrassing blijven? Een tipje van de sluier: er zitten lapjes in…

Ga naar ledenwerfactie 2021

 

Mogen we jou verwelkomen?

Mogen we jou als nieuw lid verwelkomen met ingang van januari 2021? Kijk hier dan zie je alle voordelen overzichtelijk op een rijtje. En laten we hopen dat er snel weer activiteiten gepland kunnen worden om elkaar te ontmoeten.

Heb je nog vragen? Stuur dan een mail naar roseanne.dehaan@quiltersgilde.nl

 

Extra voor onze leden: besloten gedeelte op de website

Vandaag is een feestelijke dag.

Iets waar we al een hele tijd achter de schermen aan gewerkt hebben, samen met de websitebouwer, is eindelijk ‘live’!! Het heeft veel voeten in de aarde gehad, ZOOM sessies, mails heen en weer, maar het besloten gedeelte voor leden is een feit.

In deze bijzondere tijd, waar we elkaar niet fysiek kunnen ontmoeten is ons verenigingsblad Quiltnieuws een waardevol communicatiemiddel met onze leden. Hier schreef Inge van Koningsveld gisteren al over in haar blog bericht. Maar naast Quiltnieuws willen we andere mogelijkheden hebben om wat extra’s te bieden aan onze leden. Dit kunnen we nu doen door het plaatsen van patronen, filmpjes en uitdagingen in een besloten ledengedeelte.

Hieronder staat een uitgebreide handleiding om een account aan te maken. De PDF is ook te downloaden en eventueel uit te printen als hulpmiddel.

 

We hopen dat onze leden en toekomstige leden heel veel plezier zullen gaan beleven aan deze uitbreiding. Een meerwaarde van het lidmaatschap!

 

Uitleg om in te loggen

Per 1 december hebben we een besloten gedeelte op de website dat alleen toegankelijk is voor de leden van het Quiltersgilde. Om in te kunnen loggen, dien je eenmalig een account aan te maken. Daarna kun je inloggen met je e-mail adres en je wachtwoord. Hieronder volgt een beschrijving van het aanmaken van een account en het inloggen in de website. Je kunt de beschrijving ook hier downloaden.

Kom je er, ondanks de uitgebreide uitleg hieronder, niet uit?

Stuur dan een mail naar: webmaster@quiltersgilde.nl  vermeld daarin je email adres en telefoonnummer en leg uit wat je niet lukt en waar je bent blijven steken.

Het aanmaken van een account voor leden van het Quiltersgilde gaat op de volgende manier:

STAP 1:

Klik op deze link (hierbij opent een nieuw tabblad met een pagina van het Quiltersgilde): https://www.quiltersgilde.nl/inloggen/

Je krijgt nu het scherm te zien zoals op de onderstaande foto. Hier kun je jouw lidnummer invullen en jouw postcode. Klik dan op de knop met “Inloggen” eronder.

 

Na het invullen van de correcte gegevens kom je weer op deze pagina terug (onderstaande foto links). Nu zie je het bericht dat je lidnummer en postcode zijn gevonden in de administratie. Je wordt nu gevraagd om je e-mail adres in te voeren in de velden onder het bericht. Er wordt om een herhaling van het e-mail adres gevraagd om eventuele fouten bij het invoeren te voorkomen. Klik daarna op de knop “Maak account”.

Ook nu kom je weer op deze pagina terug. Maar nu zie je het bericht dat het account is aangemaakt (bij de blauwe pijl op de rechter foto hieronder).

 

 

 

Stap 2:

Kijk nu in je mailbox voor een e-mailbericht van het Quiltersgilde. Mocht je het bericht niet in je mailbox vinden, kijk dan even in je spambox. Bedenk dat het soms wel even kan duren voordat het bericht in je mailbox terecht gekomen is. Klik op de blauwgekleurde link in het bericht. Je komt nu op de website terecht waar je een wachtwoord kunt opgeven.

Je kunt nu akkoord gaan met het wachtwoord dat het systeem voor jou bedacht heeft (hier: y^gLYRXjBN….). Als je hiermee akkoord gaat, dan hoef je alleen op “Wachtwoord opnieuw instellen” te klikken (zie foto links onder). Vergeet niet om je wachtwoord ergens op een veilige plek te bewaren.

Je kunt ook zelf een ander wachtwoord instellen door in het veld te typen waar nu de suggestie voor het nieuwe wachtwoord staat. Verwijder dan het voorgestelde wachtwoord met de backspace of delete knop en vul zelf een nieuw wachtwoord in. Het systeem geeft daarbij suggesties hoe je een “sterk” wachtwoord kunt maken (zie foto rechts onder). Klik op wachtwoord opnieuw instellen.

 

Je wachtwoord is ingesteld, en je kunt nu inloggen! Klik op de knop Inloggen (in het blauw op de foto links onder). En log nu in met het door jou opgegeven e-mail adres en wachtwoord (foto rechts onder).

 

 

Volgende keer inloggen

Als je de volgende keer vanaf de website van het Quiltersgilde inlogt, dan kun je de rode knop gebruiken (alleen desktop pc). Op een tablet of telefoon kun je via het menu naar het tabblad “Voor leden” en daar inloggen.

Nu hoef je natuurlijk geen account meer aan te maken, want dat heb je al. Je kunt nu bij de blauwe pijlen inloggen met je e-mailadres en je wachtwoord.

 

Wachtwoord vergeten?

Mocht je je wachtwoord vergeten zijn, dan kun je klikken op “Wachtwoord vergeten?” (in het blauw op de foto hierboven). Je komt dan op een pagina waar je je e-mailadres kunt opgeven. Gebruik dan natuurlijk wel het e-mail adres waarmee je je account hebt aangemaakt, want anders wordt je e-mail adres niet herkend.

 

 

Vervolgens zie je onderstaand bericht.

 

In je mailbox verschijnt het bericht “Aanvraag voor wachtwoordherstel voor Quiltersgilde” (zie foto links onder). In dit bericht wordt je aangesproken met je lidnummer, maar dat is helaas iets waar we niets aan konden veranderen. Dit is een standaard instelling. Vervolgens kun je klikken op “Klik hier om het wachtwoord opnieuw in te stellen”. Dan krijg je het schermpje te zien zoals op de foto rechts onder. Hier kun je je nieuwe wachtwoord opgeven.

 

Mijn account

Tot slot wil ik het account nog laten zien. Als je bent ingelogd, kun je de pagina “VOOR LEDEN” bekijken. Hier zie je bovenaan “mijn account”.

 

Indien je ingelogd bent, en je klikt op “Mijn account” dan krijg je de informatie te zien die in je account is opgeslagen, namelijk je naam en e-mail adres. Je kunt hier ook je wachtwoord wijzigen, indien je dat zou willen. Ook het e-mail adres kan hier gewijzigd worden. Maar deze wijziging geldt alleen voor het Quiltersgilde account en niet voor de ledenadministratie of de Nieuwsbrief. Tot slot kun je hier ook uitloggen door op “Uitloggen” te klikken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Quiltnieuws 146

Quiltnieuws komt eraan

“Gelukkig hebben we Quiltnieuws nog”; hoe vaak we dit verzuchtten de afgelopen maanden weet ik niet maar het is wel een feit. Ondanks alle maatregelen kunnen we elkaar nog steeds ‘ontmoeten’ via het verenigingsblad Quiltnieuws.

Het nieuwe nummer is weer prachtig vorm gegeven. De redactie zorgt voor de inhoud en samen met onze vormgeefster Paula van Ketz en Dogs maken we er een mooi geheel van. Te beginnen met de cover: op de voorkant een detail uit de quilt van Henk van Kooten, De gehele quilt is te zien op de achterkant en in de rubriek ‘Verhaal achter de coverquilt’ vertelt Henk hoe dit werk is ontstaan en gemaakt. De quilt werd ingestuurd voor de Algemene Tentoonstelling en het tweede deel van de andere inzendingen vind je ook in dit nummer. Acht pagina’s extra met heel verschillend werk van onze leden.

Patronen in Quiltnieuws

Zoals je gewend bent hebben we ook in dit nummer weer een aantal patronen; Gerda bedacht een schattig kerstengeltje waarvan je er nog een paar kan maken voordat het kerst is. Tulpen, hartjes en vroege bloeiers staan centraal in de patronen van de kalenderquiltjes voor de maanden januari, februari en maart, ontworpen door Françoise Maarse. Paulien tekende voor twee artikelen, kersthexagonnen en een kerstengel in glas-in-lood techniek. Yvon maakte een quilt voor haar kleinzoon, ik zie ik zie wat jij niet ziet ofwel een I spy-quilt.

In de rubriek Modern laat Marjolein zien wat haar quiltgroep uit Meppel deed met het thema ‘Corona’ en Marlies verdiepte zich in de mogelijkheden van de driehoek.

Ans Schipper stuurde ook een prachtige quilt in voor de Algemene Tentoonstelling. Op ons verzoek heeft zij haar werkwijze en de manier van ontwerpen voor de lezers beschreven. Alles is weer helder uitgelegd en van patronenpagina’s voorzien.

En verder in Quiltnieuws

Harry, onze fotograaf, geeft tips voor het zo goed mogelijk fotograferen van je quilt. Het hoofdartikel gaat over een veelzijdige vorm: de hexagon. De oproep om foto’s te sturen van ‘affo’s’ [quilts die af zijn] leverde enorm veel respons. Genoeg voor niet een maar twee artikelen, nu en in maart. Je kan je nog aanmelden voor de nieuwe Half en half uitdaging waarover je in deze Quiltnieuws informatie vindt. Al meer dan 80 leden schreven zich daarvoor in naar aanleiding van de aankondiging op Facebook.

In de rubriek Wij feliciteren een foto van de quilt Keti Koti van Giannina Rijsdijk die een publieksprijs won van de ZomerSalon Royaal, georganiseerd door het CBK in Amsterdam zuidoost. En Gemma licht de sluier van de mysterie op met deel 4 waarin alles samen komt.

Quiltnieuws op de mat

Wanneer mag je Quiltnieuws verwachten? Hopelijk snel want alles is vrijdag naar het verzendhuis gegaan. Nu is het een heel drukke periode voor PostNL en we hebben de afspraak dat alles binnen 14 dagen bezorgd wordt. Heb je medio december Quiltnieuws nog niet ontvangen? Stuur dan pas een mail aan ledenadministratie@quiltersgilde.nl dan wordt het opgelost. Eerder heeft geen zin omdat we dan eerst wachten of het niet gewoon een late bezorging is. Als je pech hebt kan dat gebeuren. Maar of je Quiltnieuws nu vroeg of laat krijgt, we hopen dat je ervan geniet. En heb je zelf een idee voor een artikel of heb je een mooie quilt gemaakt die je met ons wil delen? Stuur dan een mail naar redactie@quiltersgilde.nl immers, we zijn een vereniging van quilters mét en vóór elkaar.

Quiltersgilde digitaal

Ook in dit nummer een artikel over de vernieuwde website van het Quiltersgilde met een besloten deel voor onze leden waarop extra patronen en informatie te vinden is. Dit besloten deel is vanaf dinsdag 1 december te vinden op onze website.

We zoeken naar wegen om elkaar te blijven ontmoeten, digitaal, via Quiltnieuws of hopelijk in het nieuwe jaar weer tijdens een Patchwork en Quiltevenement. Dat de digitale wereld deel uit zal blijven maken van onze manieren van communiceren, lijkt echter een gegeven. En heb je daar als lid ideeën over dan horen we ook die graag.

Veel quilt- en leesplezier!

Inge van Koningsveld

 

 

Welkom op onze nieuwe website

Fotoboek 2019 en Algemene Ledenvergadering 2020

Algemene ledenvergadering 2020

Donderdag 3 september 2020 is de Algemene Ledenvergadering van het Quiltersgilde gehouden.

Heel anders dan andere jaren, want zoals de voorzitter het verwoordde “Tante Corona is op bezoek”. Het was dus een zakelijke vergadering met een kop koffie en iets lekkers. Maar zonder lunch en zonder gezellig middagprogamma.

Gelukkig zijn alle agendapunten besproken. De beleidsstukken, die zijn vastgesteld zijn te vinden op de pagina over het Bestuur.

We namen afscheid van Gerda Hoogland. Gerda heeft 9 jaar in het bestuur zitting gehad en stopt er nu mee. Ze wil wel mee actief betrokken blijven bij het Quiltersgilde en stelde zich ter plekke beschikbaar voor de kaskommissie.
Vanuit de Regiovertegenwoordigers en het bestuur kreeg Gerda een fleurige quilt aangeboden, met bloemen en vlinders. Knap in elkaar gezet door Greetje Hein en Marijke Nieuwenhuijsen.

 

Haar taken worden overgenomen door Marjolein van der Eijk; zij is vanaf nu de coördinator van de regiovertegenwoordigers.

Vrijwillig medewerkers krijgen bij 5 jaar inzet voor hun werk een zilveren patch uitgereikt. Dat gebeurt altijd op de medewerkersdag. Dit jaar is er geen medewerkersdag (tante Corona !); 3 aanwezige medewerkers kregen  hun zilveren patch  per verrassing op de Algemene Ledenvergadering uitgereikt.

Op de foto met de bos bloemen op 1,5 meter afstand.

 

 

Fotoboek 2019

Ieder jaar maken we een jaarverslag met woorden en we maken een jaarverslag met foto’s. Zo leuk om het hele jaar met alle activiteiten nog eens te zien. Zeker nu we dit jaar dat allemaal moeten missen. Dank je wel Jannie de Breuk, die ook dit fotoboek maakte.

Dit fotoboek over 2019 kan hier bekeken worden door op  licht-gekleurde link te klikken, dan ga je naar de site van Albelli en daar is het fotoboek te zien en door te bladeren. Klik niet op de foto, want dat is alleen het voorbeeld dat je straks te zien krijgt.

de link naar Albelli

Quiltnieuws 145 aanvullingen

Bij veel leden is hij al op de mat gevallen. Hoewel dit mooie nummer heel veel positieve reacties en complimenten kreeg, willen we toch nog wat aanvullen op het artikel ‘De quilt is klaar en dan’.

De oproep

Margriet Molenaar schreef ons naar aanleiding van de oproep in Quiltnieuws: “Jullie oproep vind ik geweldig. Sinds een paar weken hangt mijn ‘il mistero di Firenze’ in mijn huiskamer. Samen met mijn vriendin Thera zijn we in het project gestapt wat Maaike Bakker heeft ontworpen. Wij hebben er ieder 1 gemaakt. Elkaar gesteund tijdens het project en vooral beiden erg genoten van de opdrachten. En tot het eind bleef het ook een ‘mistero’ en hadden we geen idee wat Maaike in haar hoofd had.
Florence heeft voor mij een speciale betekenis. Toen ik na 36 jaar alleen kwam, is dit de eerste stad die ik in mijn eentje bezocht heb. En ook echt zoveel mogelijk gezien want in je eentje op een terras een kopje koffie drinken was een veel grotere opgaaf.
Zelfs in het torentje, boven op De Duomo, heb ik gestaan. Foutje, ik vond de rij bij deze ingang korter en had mij dus aangesloten bij een klim naar de toren.
Toen ik de kleurencombinatie mogelijkheden zag, die Maaike in pakketten had samen gesteld, was ik direct verkocht. Dit werk zou sowieso in mijn huiskamer passen. In mijn hoofd werd het dus een wandkleed. Dat is de reden ook dat ik ook kralen en pailletten heb gebruikt. De muur waar mijn kleed hangt is wat donker, zo tussen de grote raam partijen in.
Maar als ik ‘s avonds de lamp aan zet dan schijnt de avondzon uit Italië bij mij in de huiskamer“.

Het artikel

De tekst over de quilt van Margriet vertaalde de auteur als volgt: ‘Ik was samen met een vriendin begonnen aan een mysterie. Tot het eind toe bleef het ook een ‘Mistero’ op z’n Italiaans gezegd. Want de Italiaanse stad Florence kreeg voor mij een speciale betekenis. De mogelijkheden en kleurcombinaties van Florence zag ik terug in het stoffenpakket van de mysterie. De quilt hangt nu tussen twee raampartijen aan de wand en wanneer ik ’s avonds de schemerlamp aan doe, schijnt de Italiaanse avondzon in mijn huiskamer. Ik heb hem ‘il Mistero di Firenze’ genoemd’ [foto 1]’.

Dat we niet de hele originele tekst over kunnen nemen moge duidelijk zijn. Er is beperkt ruimte in het blad en de een schrijft twee regels, de ander twee pagina’s. Maar in dit geval zou de naam van de ontwerper zeker genoemd moeten zijn: Maaike Bakker uit Diever https://www.ateliermaaikebakker.nl/maaike/

Protocol voor Quiltnieuws

Naar aanleiding van bovenstaande en eerdere ervaringen uit het verleden hebben wij binnen de redactie een protocol opgesteld waarbij standaard bij alles de bron(nen) van het ontwerp worden genoteerd. Voor zover mogelijk willen we bij iedere foto in Quiltnieuws kunnen vermelden wie het ontwerp (of een deel van het ontwerp) heeft gemaakt. Het klinkt niet leuk maar het is nodig. We zijn allemaal enthousiaste vrijwilligers, die dit werk naast een baan, mantelzorg of anderszins druk bestaan doen. En dan wil er nog weleens onbedoeld iets tussendoor glippen zoals in onderhavig artikel.

Wat nog meer in Quiltnieuws 145

Voor het artikel ‘Tussen de lagen’ willen we graag Elly Prins nog bedanken voor haar bijdrage https://www.machinequilting.nl/nl/ Mede op basis van haar informatie kon dit artikel geschreven worden. En heb je (weer) een top af maar geen gelegenheid om deze zelf te quilten? In Quiltnieuws vind je meerdere advertenties van professionele long-armquilters die dit voor je kunnen doen. En als het af is plaatsen wij natuurlijk graag een foto op het Prikbord mét de bijbehorende namen.

Inge van Koningsveld

Hoofdredacteur Quiltnieuws

 

 

Project Q patroon voor een quilt

Quiltnieuws september 2020

Binnenkort in de brievenbus

Het is zover, Quiltnieuws 145 is klaar. Tussen nu en 31 augustus kunnen de leden hun vertrouwde verenigingsblad tegemoet zien. Dankzij een uitgekiende planning en ook wel een beetje geluk zijn alle artikelen geschreven zoals gepland. Over quilts, boeken, ontstaan art quilt, een tentoonstelling en veel informatie en inspiratie.

 

Wat kan je verwachten in Quiltnieuws 145?

Het portret over Irving Raghunath, een veelzijdige quilter met Antilliaanse roots. Dat is duidelijk terug te zien in zijn kleurrijke werk.

Het Prikbord met veel werk van leden. Vooral tassen waren geliefd om te maken in de afgelopen periode. Ook de versneden nine-patch van Paulien Slutter heeft leden aan het werk gezet.

Een hoofdartikel over quilts die klaar zijn maar wat doe je er dan mee? Dat vroegen onze fotografen Harry en Yvon Roelands zich af. Zij hebben voor Quiltnieuws een leuk verhaal geschreven n.a.v. de reacties op de oproep.

Er zijn weer tien nieuwe boeken die Dyonne van de Watering heeft aangeschaft voor de bibliotheek van het Quiltersgilde en die leden gratis kunnen lenen.

In het derde deel van de mysteriequilt legt Gemma Versluys uit hoe je van heel veel kleine blokjes een iets groter blok maakt. Zo begint er al een beetje zicht te komen op het uiteindelijke resultaat want we maken in dit deel zes grotere blokken. In deel vier zal alles samen komen.

Natuurlijk zijn er ook patronen van quilts, lieve (herinnerings)tasjes van zakdoekjes, we kunnen spelen met kleur, de tweede serie kalenderquiltjes maken en nog veel meer.

Een extraatje in Quiltnieuws 145 én 146

Quiltnieuws is dit keer maar liefst acht pagina’s dikker dan normaal. Daarom kunnen we een aantal foto’s publiceren van quilts die waren aangemeld voor de Algemene Tentoonstelling. Ruim 130 aanmeldingen die we niet in een nummer kwijt kunnen. In december volgen daarom nog eens 8 extra pagina’s met foto’s van quilts.

Gabrielle van der Vliet, Callaloo quilt

Inge van Koningsveld

Vleugels voor het Textielfestival

Vleugels Textielfestival op Instagram

Weet je het nog? De oproep om vleugels te maken voor het Textielfestival in Leiden? Vele leden hebben aan de oproep gehoor gegeven. De gewenste 500 vleugels zijn ruimschoots gehaald. Het Textielfestival is voorlopig helaas uitgesteld vanwege Corona maar de vleugels liggen niet te verstoffen.

Fleur van den Berg

‘Onze’ kunstenaar Fleur vertelt over haar plannen: “Voor het Textielfestival in Leiden is elke vereniging een samenwerking aangegaan met een kunstenaar. Voor het festival maak ik een beeld /installatie. De leden van het Quiltersgilde hebben speciaal voor het te maken werk, witte vleugels gequilt. Als onderdeel van een groter geheel krijgen de vleugels niet de aandacht die ze individueel verdienen, dat vond ik jammer. Er zit zoveel werk in en er zitten heuse pareltjes tussen. Het uitstel van het festival geeft mij de tijd en gelegenheid om alle vleugels een voor een te tonen op Instagram. Dat lijkt mij ook inspirerend voor de leden van het Quiltersgilde. Dagelijks post ik een paar vleugels. Het geheel wordt ook weer een werk op zich, want door gebruik van kleur in de achtergrond ontstaat een prachtig kleurrijk mozaïek dat alsmaar groter wordt. Volg de flow van vleugels op Instagram: daily_quilted_wings

Misschien herken je je eigen vleugel(s)? Leuk om te zien en spannend hoe het uiteindelijk zal worden. Een “mozaïek” zegt Fleur, ik zie er ook een heel groot patchwork in. En prachtige kleuren, hopelijk zien we snel het resultaat. In Leiden of elders.

De toekomst

Wat zal het ons brengen? Wanneer zien we elkaar weer? Er staan twee grote evenementen op de kalender: De Broodfabriek op 30 en 31 oktober en 1 november en het TextielPlusfestival in Den Bosch van 12 tot en met 14 november. We hebben waarschijnlijk de wandelschoenen nodig want alles wordt zeer ruim opgezet zodat we de anderhalve meter afstand goed kunnen bewaren. En natuurlijk nemen we ook een (zelf gemaakt) mondkapje mee. Stel dat het Textielfestival over een poosje alsnog plaats vindt. Is het dan misschien een idee om daar een collage mee te maken?

 

Inge van Koningsveld