Een vrijwilliger in de schijnwerpers

Onze vrijwilligers

We zijn heel blij met onze ongeveer 70 vrijwilligers die allerhande werkzaamheden verrichten voor het Quiltersgilde! Maar wie zijn dat eigenlijk? Wat doen ze? En wat houdt hen bezig, met name op het gebied van quilten? Zo ontstond een wens om onze vrijwilligers af en toe eens in de schijnwerpers te zetten. Daarom beginnen we deze maand met een nieuw thema, namelijk: “een vrijwilliger in de schijnwerpers”.

Inge Schoonderwoerd

We hebben voor deze eerste aflevering zelf een keuze gemaakt, namelijk voor onze vertrekkende voorzitter, Inge Schoonderwoerd. We hebben Inge een aantal vragen voorgelegd over haar functie als vrijwilliger bij het Quiltersgilde en over haarzelf als quilter. Tot slotte hebben we Inge ook gevraagd aan wie zij het stokje wil doorgeven.

 

De functie(s) bij het Quiltersgilde

We beginnen met een aantal vragen over het vrijwilligerswerk dat Inge doet voor het Quiltersgilde.

 

Wat is je functie als vrijwilliger bij het Quiltersgilde?

Van 2009 tot 2012 was ik secretaris en van 2012 tot 2022 voorzitter bij het Quiltersgilde.

 

Hoe ben je terecht gekomen als vrijwilliger bij het Quiltersgilde?

Ik zag een advertentie voor secretaris in Quiltnieuws. Het leek me interessant met name vanwege mijn ervaring als directiesecretaresse. Ik heb het 3 jaar met veel plezier gedaan en toen de toenmalige voorzitter vertrok, werd ik gevraagd voorzitter te worden.

 

Kun je iets vertellen over de activiteiten die je doet voor het Quiltersgilde?

Als voorzitter ben je bij alle aspecten van de vereniging betrokken en dat is heel dynamisch. Er worden veel vragen gesteld over het hoe en wat en je hebt dus een adviserende en ondersteunende functie. Ook daadwerkelijk meehelpen met bijv. op- en afbouwen van de tentoonstellingen hoort daarbij.

 

Wat vind jij het leukste aspect van jouw vrijwilligerswerk?

Samen met een team activiteiten voor leden organiseren, vind ik de meeste voldoening geven. Ik kijk ook met veel plezier terug naar de organisatie van de Algemene Tentoonstellingen, waar de bestuursleden nauw samenwerken met de tentoonstellingscommissie om alles goed te laten reilen en zeilen. Het schept een band en geeft veel plezier.

 

Wat vind jij het minst leuke aspect van jouw vrijwilligerswerk?

Het minst leuk vind ik, denk ik, sommige feedback van leden die niet altijd even positief is. Gelukkig zijn de meeste reacties op wat wij doen wel positief en is men daarmee blij.

 

Inge als quilter

We hebben ook een aantal vragen gesteld over de quilts die Inge zelf maakt en over haar passies op quiltgebied.

 

Heb je een favoriete quilter?

Ik heb geen favoriete quilter, maar wel een quiltgroep die ik bewonder, de Colorminds!  Zij maken prachtige quilts in kleuren die zij onderling met elkaar afstemmen.

 

Passen de quilts die je zelf maakt binnen een bepaald genre? Welk genre?

Ik houd van alle genres, maar zelf maak ik graag moderne en eigentijdse quilts.

[Hieronder een aantal quilts die Inge heeft gemaakt.]

 

 

 

Aan hoeveel projecten werk je tegelijkertijd?

Ik heb meerdere projecten onderhanden en doe graag mee met een blok van de maand of iets dergelijks. Vaak leer je dan weer een nieuwe techniek en dat is uitdagend.

 

Welke quilt ben je op dit moment aan het maken? Kun je daar iets meer over vertellen?

Op dit moment maak ik een moderne quilt waarin een tekst verwerkt wordt. De uitdaging is slechts 2 kleuren te gebruiken die complementair zijn.

 

Wat vind je het leukst om te doen als het om patchwork/quilten gaat?

Patchwork en quilten zijn een soort leefwijze geworden, ik kan er niet buiten en ik vind het enorm ontspannend om met kleuren en lapjes bezig te zijn. Het maken van een eigen ontwerp vind ik moeilijk, maar wel spannend. Ook het werken met een thema spreekt me aan.

 

Aan welke vrijwilliger wil jij het stokje doorgeven?

Ineke Scheepbouwer

 

Inge, hartelijk dank voor het inkijkje dat je ons hebt geboden in jouw activiteiten als quilter en voor het Quiltersgilde!  

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *