Een vrijwilliger in de schijnwerpers – Jacqueline

Onze vrijwilligers

We zijn heel blij met onze ongeveer 70 vrijwilligers die allerhande werkzaamheden verrichten voor het Quiltersgilde! Maar wie zijn dat eigenlijk? Wat doen ze? En wat houdt hen bezig, met name op het gebied van quilten? Zo ontstond een wens om onze vrijwilligers af en toe eens in de schijnwerpers te zetten. Daarom zijn we vier maanden geleden begonnen met een nieuw thema, namelijk: “een vrijwilliger in de schijnwerpers”.

In de eerste aflevering hebben we onze vertrekkende voorzitter, Inge Schoonderwoerd, in de schijnwerpers gezet. In de tweede aflevering volgde Ineke Scheepbouwer, in de derde aflevering Elfriede Grooten en in de vierde aflevering Dyonne van de Watering.

Dyonne heeft het stokje doorgegeven aan:

Jacqueline Verhoef

We hebben Jacqueline een aantal vragen voorgelegd over haar functie als vrijwilliger bij het Quiltersgilde en over haarzelf als quilter. Tot slot hebben we Jacqueline ook gevraagd aan wie zij het stokje wil doorgeven.

 

De functie(s) bij het Quiltersgilde

We beginnen met een aantal vragen over het vrijwilligerswerk dat Jacqueline doet voor het Quiltersgilde.

Wat is je functie bij het Quiltersgilde?
Ik ben sinds 6 jaar officieel regio vertegenwoordigster van de regio Zuidholland-Noord. Daarvoor heb ik al een aantal keren meegedraaid met toendertijd Lia en Trees. Lia heeft het stokje doorgegeven aan mij en Trees heeft het inmiddels doorgegeven aan Corine. Samen proberen we om 2 maal per jaar een regiodag te organiseren. Voorheen was dat altijd in Alphen ad Rijn maar sinds april in Hazerswoude dorp. Een thuiswedstrijd voor ons.

Hoe ben je bij het Quiltersgilde gekomen?
Door Lia. Ik was een keer te laat met opgeven voor een regiodag en belde Lia op of ik er nog bij kon. Zij sprak mij aan op die regiodag met de vraag of dit niet iets voor mij was. Zij wilde graag een stapje terug doen. De eerste jaren hebben we het met zijn drieën gedaan. Zo kreeg ik de tijd om erin te groeien en kon Lia een stapje terug doen.

Kun je iets vertellen over de activiteiten die je doet voor het Quiltersgilde? 
Het organiseren van 2 regiodagen per jaar. Meestal in april en oktober. En hand en span diensten bij activiteiten die het quiltersgilde organiseert zoals de tentoonstelling.

Hoe ben je met quilten in aanraking gekomen?
Mijn schoonmoeder quilt al heel lang en toen mijn dochter van 7 bij oma was geweest kwam ze met een quiltje thuis. Ik vond dat zo leuk dat ik met lapjes die ik had, ben gaan frutselen. Zonder advies te vragen, gewoon begonnen. Het is nog steeds een bijzondere quilt maar achteraf de “verkeerde” stof gebruikt. Maar daar leren we weer van. Ik vind het traditionele quilten wel het leukst en dan het liefst nog met de hand.

Met welke quilt ben je nu bezig?
Ik ben altijd met meerdere projecten tegelijk bezig. Voor mijn quiltbee vind ik het handig om een klein werkje te hebben wat ik makkelijk mee kan nemen. Ik heb net een mooie quilt doorgepit. Dit was best wel een klusje. Het bijzondere aan deze quilt is dat ik de streepjesdroppen in het middenblok gehad heb van een quiltvriendin. Zij had er sterren van gemaakt, maar was er niet happy mee. Ik ben toen gaan puzzelen, heb wat lapjes toegevoegd en nu is het een prachtige quilt geworden. Vandaar de toepasselijke naam ” een beetje van Lia en een beetje van mijzelf” (links onder op de foto).

 

 

Wat zijn we vergeten te vragen of wat zou je ons willen laten weten?
Een andere hobby van mij is sokken breien. Kort geleden heb ik een ouderwetse sokkenbreimachine gekocht. Daarmee ben ik flink aan het rommelen, dus ik moet nu mijn tijd verdelen tussen het quilten en het sokken breien.

Aan welke vrijwilliger wil je het stokje doorgeven?
Gemma Versluijs

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *