Een vrijwilliger in de schijnwerpers – Liesbeth

Onze vrijwilligers

We zijn heel blij met onze ongeveer 70 vrijwilligers die allerhande werkzaamheden verrichten voor het Quiltersgilde! Maar wie zijn dat eigenlijk? Wat doen ze? En wat houdt hen bezig, met name op het gebied van quilten? Zo ontstond een wens om onze vrijwilligers af en toe eens in de schijnwerpers te zetten. Daarom zijn we iets meer dan een jaar geleden begonnen met een nieuw thema: “een vrijwilliger in de schijnwerpers”. De laatste vrijwilliger in de schijnwerpers, Marjolein van der Eijk, heeft het stokje doorgegeven aan:

Liesbeth Wessels

 

 

Hallo allemaal, mijn naam is Liesbeth Wessels. Ik woon in het achterste stukje van ons land in de Achterhoek, in een dorpje dat Vragender heet.

De functie(s) bij het Quiltersgilde

Ik ben actief als lid van de ArtQuilt Commissie. Samen met 2 andere vrouwen zorgen wij voor de maandelijkse nieuwsbrief “Artquilten in Beeld”. Wij (de commissie) houdt van actie, we zijn dus altijd op zoek naar een leuke activiteit voor de leden. Zoals een jaarlijkse Meet&Greet voor de Artquilters met iedere keer weer een andere onderwerp. En dat valt soms niet mee, omdat de groep artquilters groot is en er zowel heel ervaren mensen in zitten als beginners. En wij willen er voor allemaal zijn. Voor ieder wat wils.

Ik schrijf ook regelmatig een blogverhaal voor artquilters, en heel soms iets voor in Quiltnieuws.

Maar nu ben ik even het drukst met het project “Van Tekst naar Textiel”. Een uitdaging voor alle quilters. Met dit project hebben 104 leden meegedaan en nu stimuleren wij de mensen een quilt te maken die dan kan hangen op de Patchwork & Quiltdagen in Rijswijk in april 2024.

Ik vind het leuk om mensen enthousiast te krijgen voor nieuwe dingen. Nieuwe materialen, een nieuwe techniek, een uitdaging. Pak de kansen om te spelen, uit te proberen. Doe eens gek. En geniet van wat je doet. Het doen is voor mij vaak belangrijker dan het resultaat, het ervaren telt.

Ondertussen heb ik veel weetjes verzameld en ik vind het heel leuk om die te delen, dat doe ik dan in de verhalen die ik schrijf . En een paar keer per jaar geef ik een workshop hier in de buurt. Quilten is delen.

 

 

Liesbeth als quilter

Ik heb niet zo zeer een favoriete quilter of een favoriet boek. Ik heb wel een favoriet materiaal. Ik houd erg van lutradur. De doorzichtigheid, dat  bijna kwetsbare dat vind ik heel mooi. Ook verf ik graag, ik verf bijna al mijn stoffen zelf.

Ik leen regelmatig een artquilt boek in de bibliotheek en houd dan echt van mixed media boeken, ik zag er in de laatste Quiltnieuws ook weer 2 langs komen.

Op dit moment heb ik 2 artquiltprojecten onder handen: een quilt met allerlei roestlappen en een quilt rondom het thema blauw. Maar ik heb begrepen dat er ook weer een Quiltersgilde uitdaging aan komt, iets met een lapje dat je dan krijgt…. Dus zullen het wel 3 quilts worden. Een streefdatum is dan wel fijn, een stok achter de deur.

Zoals de meeste Artquilters ben ik als traditionele quilter begonnen en kom ik eigenlijk uit de stal van Marin in Westendorp. Mijn omkeerpunt was een twisted log cabin cursus. Daarbij ontdekte ik hoe leuk het is je eigen ontwerp te maken. En omdat ik toen de juiste kleuren blauw niet kon vinden ben ik zelf mijn lapjes gaan verven. Toen was het hek van de dam…

 

Vogelkoppen mandala

 

Ik volgde de cursus Quilten Speciaal en dat opende een nieuwe wereld waarin ik nog steeds ontdekkingen doe en nog iedere keer nieuwe dingen leer.

Nog een hobby of eigenlijk another way of living:

Wij reizen veel en op deze trips ben ik altijd op zoek naar iets wat me raakt. We maken veel foto’s, die weer een inspiratie zijn voor een nieuwe artquilt. Maar soms duurt dat wel even. De reis en de ervaring moet eerst zakken, een beetje verwerkt worden.

Als jullie dit lezen ben ik weer op weg naar Marokko, om in de winter ook van de zon te kunnen  genieten, en van de mensen en het land. In maart zijn we weer terug.

 

 

Als we reizen, ben ik dus even niet beschikbaar. MAAR ik probeer dit jaar een groep vrouwen die met textiel werken in Marokko te bezoeken (als dat lukt lees je dat wel in een blogbericht).

Ik geef het stokje door aan Henriette Balten.

Liesbeth Wessels

 

Hier kun je vorige afleveringen vinden: 1) Inge Schoonderwoerd 2) Ineke Scheepbouwer 3) Elfriede Grooten 4) Dyonne van de Watering 5) Jacqueline Verhoef 6) Gemma Versluys 7) Sylvia Jansen 8) Harry Roelands 9) Gerrie Schoonebeek 10) Gerie Lammers 11) Jeanette Broer 12) Jannie de Breuk 13) Rose-Anne de Haan, 14) Greetje Hein, 15) Marjolein van der Eijk

 

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *