Een vrijwilliger in de schijnwerpers – Jeanette

Onze vrijwilligers

We zijn heel blij met onze ongeveer 70 vrijwilligers die allerhande werkzaamheden verrichten voor het Quiltersgilde! Maar wie zijn dat eigenlijk? Wat doen ze? En wat houdt hen bezig, met name op het gebied van quilten? Zo ontstond een wens om onze vrijwilligers af en toe eens in de schijnwerpers te zetten. Daarom zijn we ongeveer een jaar geleden begonnen met een nieuw thema, namelijk: “een vrijwilliger in de schijnwerpers”. Hier kun je vorige afleveringen vinden:

1) Inge Schoonderwoerd

2) Ineke Scheepbouwer

3) Elfriede Grooten

4) Dyonne van de Watering

5) Jacqueline Verhoef

6) Gemma Versluys

7) Sylvia Jansen

8) Harry Roelands

9) Gerrie Schoonebeek

10) Gerie Lammers

 

Gerie heeft het stokje doorgegeven aan:

Jeanette Broer

 

 

 

De functie(s) bij het Quiltersgilde

We beginnen met een aantal vragen over het vrijwilligerswerk dat Jeanette voor het Quiltersgilde doet.

 

Wat is je functie als vrijwilliger bij het Quiltersgilde?

Coördinator Quiltersgilde Midweek en weekend en de ledenadministratie MQG Quiltersgilde

 

Hoe ben je terecht gekomen als vrijwilliger bij het Quiltersgilde?

In 2009 zocht het Quiltersgilde een tweede penningmeester. Na een gesprek met de toenmalige 2e penningmeester bleek de benodigde tijd teveel om naast mijn fulltime baan te doen. Enige tijd later kreeg ik de vraag of ik coördinator van de midweken en weekenden wilde worden. Als een enthousiaste deelnemer aan de Quiltersgilde midweken, leek het me leuk om deze midweken/weekenden te organiseren en te begeleiden. Eerst samen met Janneke en Klazien en de laatste jaren met Elfriede en Marijke.

 

Wat vind jij het leukste aspect van jouw vrijwilligerswerk?

Het contact met quilters uit het hele land en samen een gezellige tijd hebben, spreekt me het meeste aan.

 

Jeanette als quilter

We hebben ook een aantal vragen gesteld over de quilts die Jeanette zelf maakt en over haar passies op quiltgebied.

 

 

Passen de quilts die je zelf maakt binnen een bepaald genre? Welk genre?

Het toekennen van een genre aan mijn quilts blijf ik lastig vinden. De definities van de genres zijn niet altijd eenduidig. Het gaat mij vooral om het plezier dat ik beleef aan deze hobby.

 

Aan hoeveel projecten werk je tegelijkertijd?

Meestal werk ik aan meerdere werkstukken. Soms stokt de voortgang van een quilt en laat ik deze een tijdje hangen, totdat ik weet hoe ik verder wil. Ik doe graag mee aan uitdagingen of maak werkstukken voor een tentoonstelling. Als lid van de Lakenquilters neem ik deel aan de workshops die we zelf om de maand organiseren. De werkstukken die ik onderhanden heb, verschillen qua formaat namelijk van fibermails, quiltjes op A4-formaat, tot een praktisch speelkleed voor een baby.

 

Wat is je favoriete zelfgemaakte quilt? Kun je daar iets meer over vertellen?

Mijn favoriete quilt is een quilt ik gemaakt heb voor de expositie van de Duikvluchtgroepen in het museum van Bellingwolde. Het werk van Hundertwasser was mijn inspiratiebron. Met mijn man ben ik speciaal voor de quilt naar Wenen gegaan om daar zelf foto’s te maken. Sinds kort hangt deze quilt in onze huiskamer.

 

 

Welke quilt ben je op dit moment aan het maken? Kun je daar iets meer over vertellen?

Ik doe mee aan de EQA-uitdaging Flower Power en ik maak daarvoor een ronde quilt. Daarnaast doe ik mee met de Round Bobbin Challenge van het Zwitserse Quiltersgilde.

 

Wat vind je het leukst om te doen als het om patchwork/quilten gaat?

Alle facetten vind ik leuk, het ontwerp, het leren van nieuwe technieken, het patchen, het quilten. De ideeën komen sneller tot stand dan de uitwerking. Soms kies ik er bewust voor om een bepaald ontwerp niet daadwerkelijk in stof te maken. Het ontwerpproces heeft dan al voldoening gegeven.

 

 

Aan welke vrijwilliger wil jij het stokje doorgeven?

Jannie de Breuk

 

Jeanette, hartelijk dank voor het inkijkje dat je ons hebt geboden in jouw activiteiten voor het Quiltersgilde en je eigen activiteiten als quilter!

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *