Nationale Quilt Collectie

Tentoonstelling Stichting Nationale Quilt Collectie te Eenrum

De Stichting Nationale Quilt Collectie bestaat één jaar. Ter gelegenheid hiervan organiseert het bestuur van de stichting de tentoonstelling “ Van Ambacht tot Kunst”. Deze vindt plaats in de Laurentius Kerk in Eenrum.

Vrijdag 28 juni mocht ik een woordje spreken tijdens de officiële opening. In het pittoreske kerkje van Eenrum hingen ongeveer 60 quilts. Samen geven die een goed overzicht  van de verschillende soorten quilts, die in de periode 1980 tot nu gemaakt zijn.

 

Het Quiltersgilde mocht hier ook een aantal 15-tal quilts tentoonstellen uit de eigen collectie.

Onderdeel van deze collectie is de bevrijdingsrok, gemaakt door de Quiltkring “Bij Stukjes en Beetjes” uit Groningen in 1995 ter gelegenheid van het feit dat we toen 50 jaar geleden bevrijd waren.  Een bevrijdingsrok is een rok die gemaakt is van restjes stof uit de jaren in en ook vóór de oorlog en die wel gedragen werd bij de viering van bevrijdingsdag. We schreven hier al eerder over in onze laatste nieuwsbrief.

Bij deze gelegenheid schenkt het Quiltersgilde de rok aan de Stichting Nationale Quilt Collectie. Wij hopen dat veel quilters de weg naar deze stichting zullen vinden en dat er nog veel schenkingen mogen volgen.

Hieronder een impressie van deze bijzondere tentoonstelling.

 

 

Inge Schoonderwoerd

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *