Pour l’Amour du Fil Quiltshow in Nantes

Pour l’Amour du fil

Afgelopen week heb ik de Pour l’Amour du Fil quiltshow in Nantes, Frankrijk bezocht; wat een geweldige ervaring! Het was een prachtig verzorgde tentoonstelling met dit jaar als thema ‘Australie, the World of Down Under‘. Deze quiltshow wordt jaarlijks georganiseerd door het beroemde tijdschrift Quiltmania.

Pour l’Amour du Fil

La Maisons d’ Artistes

Voor elke kunstenaar van de Australische quilts was een speciale kamer (la Maison d’Artistes) ingericht met haar quilts en enkele meubelstukken waren er aan toegevoegd om het nog aantrekkelijker te maken. Wat ik absoluut heel erg leuk vond was dat deze Australische dames ook bijna allemaal zelf aanwezig waren! Naast werken van Chris Jurd en Jessica Wheelahan waren er ook van Margaret Mew, Judy Newman, Deborah Dorward, Karen Cunningham, Brigitte Giblin, Karen Styles, Anni Downs, Amy Pabst (USA) en Brigitte Heitland (Duitsland) te zien. Op andere locaties in de hal was nog veel meer kunstwerk te zien van onder andere Carolina Oneto en Vanessa Baragão en vele anderen. Van bijna elke quiltster was er een nieuw Quiltmainia boek verschenen met prachtige foto’s en werkbeschrijvingen. Enkele van deze quilts én quiltsters komen binnenkort naar Nederland met de *Quiltmania Tour, zie onderaan!

 

 

Garens, quilts en food trucks

Natuurlijk kunnen de winkels niet ontbreken en het was leuk om Petra Prins, Den Haan & Wagenmakers en House of Quilts van Janine Alers hier aanwezig te zien. Zoals de naam van de quiltshow al aangeeft waren er tal van verschillende garens te koop zoals wol, Sashiko garens, zijde, etc. en waren er ook veel demonstraties te zien.  Ook konden er diverse workshops gevolgd worden en buiten waren diverse food trucks aanwezig om de inwendige mens te versterken.

Nantes is een leuke stad!

De historische stad Nantes zelf is verassend genoeg een hele leuke stad om te ontdekken. Vroeger was het weliswaar een industriestad maar tegenwoordig doet het echt niet onder voor Parijs, zij het dan op kleinere schaal en zonder de massa’s buitenlandse toeristen. Veel pleintjes met terrassen, mooie winkels en musea, een prachtig oud kasteel, de mooie omgeving etc. Kortom: het was voor mij en mijn man een heerlijke korte vakantie met voor elk wat wils. Vanuit het centrum rijdt een tram rechtstreeks naar het expositie complex, super makkelijk. Wij zijn er met de auto via Chartres naartoe gereden en via Reims weer terug naar huis. Vanuit Amsterdam is Nantes ook bereikbaar met het vliegtuig.

Volgend jaar is het thema Les Pays-Bas, Nederland dus, en zal het plaatsvinden van 19 tot en met 22 april 2023. Dan worden de Maisons gevuld met quilts van Nederlandse quilters!

 

Groetjes, Hilde Hoogwaerts

 

*Quiltmania Tour: Wist je dat een deel van de Australische quilts straks te zien zijn in Amersfoort? Van 5 t/m 7 mei in de Joriskerk in Amersfoort zijn de quilts van Brigitte Giblin, Karen Cunningham. Deborah Dorward, Karen Styles,  Judy Newman en Margaret Mew te zien! Ook worden er een paar workshops verzorgd! Meer informatie is te vinden op Petra Prins Patchwork & Quilting.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.