De één-na-laatste cursusbijeenkomst van Quilten Speciaal 14…

Quilten Speciaal 14….bijna afgelopen…

Nijkerk, Gildenstraat 3, afgelopen zaterdag…

De één-na-laatste cursusbijeenkomst van Quilten Speciaal 14…

Het leek wel een uitdragerij: alle cursisten kwamen beladen met materiaal naar binnen: kamerschermen, tafeltjes, takkenspul.  En een enorme hoeveelheid tassen met mappen en grote werkboeken…

Zenuwachtig

Daarbij 13 zenuwachtige vrouwen, 2 docenten en onze Stien die zoals elke keer ons warm ontvangt en voor koffie, thee en regeldingen zorgt.

Van tevoren was er al héél wat heen en weer gemaild: “Stien, is er een beamer? Stien, is er een flap-over? Stien, hoe laat kan ik erin om klaar te zetten?”

En Stien beantwoordde elk mailtje vol geduld, met cc’s aan ons allemaal.

We waren zo zenuwachtig, omdat we een overzicht van ons werk moesten selecteren. Wat wil je laten zien van de anderhalf jaar tijd die de cursus duurde? Wat is representatief voor je ontwikkeling als artquilter? Wat ga je erbij vertellen?

Het belang was zo groot, omdat Hanny Spierenburg als docente ons naar aanleiding van deze presentatie ons een eindopdracht ging geven.

Deze eindopdracht, voor ieder anders, moeten we maken voor de Algemene Tentoonstelling in Deventer in september. Daar krijgen we een gedeelte van de kerk om ons eindwerk te laten zien.

En dat vinden we allemaal best wel spannend….

Wat zag dat er schitterend uit

Onze groep werd opgesplitst: de helft ging tentoonstellen, de andere helft ging lesgeven: allemaal een kwartiertje.

Halverwege de ochtend mochten de lesgevers even gaan kijken…

Wauw.

Wat zag dat er schitterend uit.

En hoe leuk is het dan om te zien, dat Quilten Speciaal, dat opgezet is om je eigen handtekening als artquilter te ontwikkelen, heeft gewerkt. Ieder van ons heeft echt een eigen stijl. Prachtig.

Ik was bijzonder onder de indruk van de verhalen van mijn collega’s. Ieder van ons heeft een ontwikkeling doorgemaakt. We zijn gegroeid.

Nog meer ben ik onder de indruk van de opdrachten die aan het einde van de dag werden uitgedeeld. Ik kan niet spreken voor de anderen, maar ik vond ze allemaal heel passend bij ons als individu.

Hoe goed moet je dan kunnen luisteren en kijken. Naar werk, naar verhaal, naar lichaamstaal. En dat dan vertalen in een opdracht.

De meesten van ons waren zondag uitgeteld. Ik zelf lag er om 7 uur in zaterdag.

Zondagmorgen vroeg lag ik wakker.

Het bubbelt in mijn hoofd. De opdracht werkt.

De eerste voorstudies zijn al aan de gang: Pinterest, boeken, en het eerste werk komt uit mijn handen.

In mei komen we bij elkaar om te kijken hoe het er bijstaat bij ons allen.

Ben zo benieuwd….

Komen jullie kijken, in september?

Bubbelt het ook in jouw hoofd? Kom dan eerst naar de Tentoonstelling Miniatuurquilts met als thema BUBBELS. Hier vind je een impressie van dag 1.

Hilda Wessels

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *