kindertekening

Lijnenspel is overal

Nu ik aan het nadenken ben over een quilt in het thema ‘Lijnenspel’, zie ik het overal.

Vlak na de keuze voor dit thema had ik nog geen enkel idee. Ik heb geprobeerd een paar dingen te tekenen, maar dat wilde niet echt lukken. Maar tijdens een bee, zag ik in een tijdschrift, dat iemand meegenomen had, een quilt afgebeeld met een lijnen patroon en sindsdien zie ik overal lijnen en lijnenspel!

In de leuning van een metalen stoel in een meubelfolder, in de spaken van de wieldoppen van de auto van de buurman.

Lijnen in meubilair

In de schilderijen van mijn favoriete Schilder Wassily Kandinsky.

Lijnen in de kunst

Maar ook in de mooie tekeningen van mijn  2-jarige kleindochter.

Lijnen in een kindertekening

In de richels van het parket en, vanzelfsprekend in dit jaargetijde, in de bomen en struiken, nu ze hun bladeren laten vallen.

Lijnen in de natuur

Overal waar ik kijk, lijnenspel. De kaart van de metrolijnen. Ik herinner mij die van Parijs en Londen. Die zijn nog mooier dan die van Amsterdam.

Lijnen op straat

In het plaveisel van een straat en in de palm van mijn hand, waar een litteken uit mijn jeugd nog eens een lijn overal dwars doorheen vormt.

Inzenden voor de tentoonstelling

De kunst is nu iets te vinden om toe te passen in een quilt. Een miniatuurquilt van 50 x 50 cm of daar omtrent. Ik heb gelukkig nog even de tijd. Eind maart 2019 (29 maart om precies te zijn) moet het af zijn.

Doe je ook mee?

Marina Brito de Campos.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *