Op weg naar Deventer 2 – ook voor de jubileumquilts

Jubileumquilts in Deventer

We zijn verrast door  de grote hoeveelheid  ingezonden jubileumquilts. Bij Jannie de Breuk in Dronten puilen de brievenbus en haar huis uit. Ondertussen zijn er 178 jubileumquilts ingeleverd: dat wordt volle bak! Kijken of we de 200 halen!
Het bestuur heeft daarom besloten, in overleg met de Commissie Algemene Tentoonstelling, alle jubileumquilts die vóór 1 mei a.s. binnen zijn een plaats te geven op de tentoonstelling van 6 tot en met 9 september 2018 in Deventer.  Alle ingestuurde jubileumquilts worden tentoongesteld, zonder selectie.
met Gerda aan het registreren

Samen met Gerda Hoogland heeft Jannie de Breuk de quilts gefotografeerd, opgemeten, geregistreerd en verwerkt. (Terugstuur-enveloppen geordend) De logeerkamer in huis kan even niet gebruikt worden.

Deze zijn al verwerkt

Deze zijn al verwerkt

de opslag

de opslag

 

 

De jubileumquilt is groter dan een miniatuurquilt maar kleiner dan een quilt voor de Algemene Tentoonstelling, dat wil zeggen tussen de 200 cm  omtrek en 300 cm omtrek. Even de centimeter erbij pakken en dan weet je hoe groot of hoe klein. Deze “mediumquilts” kwamen tot nog toe niet in aanmerking om tentoongesteld te worden. Het bestuur wilde daarom voor 2018 iets speciaals introduceren.

Tijdens de Algemene Patchwork en Quilttentoonstelling in september 2017 in Alkmaar zijn er  honderden pakketjes met stofjes uitgedeeld aan de leden. Het  verzoek  was om de vier ingesloten lapjes te verwerken in een quiltje ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan van onze vereniging. In de kleurrijke enveloppe zaten vier verschillende lapjes (samen een fat quarter) in vele uitvoeringen: klassiek en modern. Ook zat er een aanmeldingsformulier in waarop alle voorwaarden stonden.
Een beschrijving van dit formulier kun je HIER  vinden.
Heb je het jubileumpakketje eventueel thuis nog liggen en of de quilt bijna klaar, dan heb je nog  één week de tijd om dit in te sturen! Ook jouw werkstuk komt dan in Deventer te hangen. Het is echter geen verplichting om mee doen, je mag de lapjes ook blijven koesteren of in een andere quilt verwerken.

 

Gerty van Oene, Commissie Algemene Tentoonstelling

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *