De eerste vleugels zijn bij Fleur gearriveerd voor het textielfestival Leiden 2020

Aan de slag met vleugels

De afgelopen weken werd de brievenbus goed gevuld. Vele vleugels werden bezorgd en vandaag, 3 december, zijn de eerste ruim 400 naar Fleur van den Berg gebracht. Ze was bijzonder verrast met het aantal en de verscheidenheid; “Het lijkt wel Sinterklaas” zo blij was ze ermee. Het is toch altijd afwachten of een oproep tot resultaat leidt. Maar in dit geval mogen we heel trots zijn op het resultaat. En het gaat nog wel even door. Tot 1 februari kunnen vleugels ingestuurd worden met een verzoek van Fleur om vooral opengewerkte vleugels te maken.

 

 

‘Ons’ kunstwerk

De verscheidenheid van materialen, van vlies tot tyvek, van traditioneel tot heel eigenzinnig, van echte zwanenveren tot het mooiste kant, het is een bijzondere verzameling. Binnenkort gaat Fleur kijken in de Pieterskerk waar ‘ons’ kunstwerk komt te hangen en zal ze de eerste ontwerpen gaan maken. Want wat het uiteindelijk gaat worden is nog steeds een verrassing maar Fleur houdt ons op de hoogte. Via haar persoonlijke weblog (te vinden onder deze link) zal ze met enige regelmaat de resultaten laten zien van haar denkwerk en ontwerpideeën.

Laten we hopen dat wij straks in Leiden net zo verrast zijn als Fleur met het resultaat van al deze vleugels tot een groot kunstwerk binnen het thema ‘Over grenzen’.

 

 

Maar er is meer te doen

Maar er is meer. Niet alleen zijn er meerdere thema’s (ook ‘Denkend aan thuis’ en ‘Bagage’) er is ook meer te doen. Inmiddels kunnen we ook aan de slag met het maken van kaarten die straks de wanden van de Pieterskerk zullen sieren. Hoewel het idee is om pronkrollen te maken zullen alle kaarten te zien zijn. Ook de leden van het Quiltersgilde worden van harte uitgenodigd kaarten binnen de thema’s te maken en op te sturen naar Gildestraat 3, 3861 RG Nijkerk.

Inge van Koningsveld

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *