Patchwork & quiltdagen 11, 12 en 13 april, Broodfabriek, Rijswijk

Een terugblik

 

De Patchwork & Quiltdagen in Rijswijk 2024. Wat een mooie dagen waren het en wat hebben wij veel enthousiaste mensen gesproken. Genoten heeft iedereen van al het moois dat tentoongesteld is. Blij zijn wij met alle vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt. Het lijkt zo simpel een tentoonstelling inrichten maar dat komt heel veel werk bij kijken. Heel veel dank aan alle vrijwilligers die op welke manier aan ook hebben bijgedragen.

Het Quiltersgilde had maar liefst vier tentoonstellingen. Onze fotograaf, Harry Roelands heeft alles vastgelegd. Binnen niet al te lange tijd zijn de tentoonstellingen op ons you tube kanaal te zien. Als het zover is zullen wij dat natuurlijk melden.

Wij hebben dit maal 29 nieuwe leden tijdens de beursdagen mogen verwelkomen. Wij vertrouwen erop dat een aantal twijfelaars thuis alsnog zich zullen aanmelden. Interesse was er zeker.

Marieke Dijkers

Marieke is een van de grondleggers van het huidige Quiltersgilde. Wij hebben uit haar nalatenschap samen met Jobina de Boer een kleine selectie gemaakt en deze tentoongesteld.

Miniatuurquilts

Er hingen maar liefst 84 miniatuurquilts. De een nog mooier dan de ander. Deze miniatuurquilts worden ook tentoongesteld in Moers, Duitsland, van 10 mei tot en met 12 mei tijdens de Duitse Patchworkdagen.

 

Van tekst naar textiel

Wat is er hard gewerkt en wat een resultaat. Zoveel creativiteit. Het startpunt van de quilt was een tekst die de quilter/quiltster wilde verwerken en waar hij/zij een beeld bij had. Naast elke quilt was voor de bezoeker de gebruikte tekst te lezen en het persoonlijke verhaal.

 

Memoryquilts

Nabestaanden van overleden leden kregen de gelegenheid een quilt van hun dierbare tentoon te stellen.

 

Make & take tafel

De make & take tafel mocht ook dit keer niet ontbreken. Hier was het een gezellige drukte. De tafel is niet onbezet geweest. Er zijn veel mooie, vrolijke bloemen gevouwen.

 

 

Zaterdagmiddag gaf Jeannette Evers een demonstratie ATC kaartjes waar veel aandacht voor was. ATC’s zijn kleine kaartjes die onderling geruild worden. De kaartjes hebben maar een regel, de maat, die is 6,4 x 8,9 cm. Ze worden met veel technieken gemaakt: 3D, borduren, collage, tekenen, schilders, van alles bij en door elkaar en stempelen.

Bibliotheekboeken

De bibliotheek van het Quiltersgilde heeft ‘opruiming’ gehouden. Alle boeken die zijn afgeschreven zijn meegenomen naar de Broodfabriek. Het waren 10-12 verhuisdozen vol. Wat een gesjouw. En wat waren jullie er blij mee. Het was snuffelen of er iets van je gading bij was en dat was er voor velen.

Een berichtje van de Art commissie

Op 11 mei is er een Meet & Greet: Pojagi, een workshop en een speciale rondleiding. Aanmelden kan hier.

 

Conny Dienske

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *