LIJNENSPEL

 

02 april 2019
De tentoonstelling voor Miniatuurquilts voor 2019 heeft als  thema ; LIJNENSPEL

Waar  is de tentoonstelling ?

De tentoonstelling zal plaatsvinden tijdens de Patchwork- en Quiltdagen in Rijswijk (De Broodfabriek, Volmerlaan 12)  van donderdag 11 april tot en met zaterdag 13 april 2019. We zijn een samenwerking aangegaan met deze beurs, tickets voor de tentoonstelling kun je dan ook niet bij ons kopen maar bij de Broodfabriek in Rijswijk.
De beurs is alle dagen open van 10:00 tot 17:00 uur.
De zalen zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Entreeprijzen en kaartverkoop

Kaartjes zijn online verkrijgbaar ( € 9,-.) en bij de Broodfabriek (€ 10,-.)
Leden van het Quiltersgilde krijgen € 2,-. korting op  vertoon van hun ledenpas. Online  kun je deze korting krijgen door de code QG2019 in te voeren bij promotie code. De  e-tickets zijn hier te koop.

De Broodfabriek is goed bereikbaar met openbaar vervoer en met de auto. Er is voldoende parkeergelegenheid dichtbij. Uitgebreide informatie is te vinden op de website van de Broodfabriek.

Het thema is Lijnenspel. Mee doen ? Dan kun je alle informatie  en het aanmeldformulier hier vinden en onderaan deze pagina.

Wat is er te zien en te doen ? : meer dan 340 quilts zijn te bewonderen

158 Miniatuur quilts van onze leden

Alle 115 inzendingen naar de Europese Quilt Asscociation in Birmingham van 2018 zijn te bewonderen. Het gaat om 8 quiltjes uit verschillende landen, van 35 x 25 cm; het thema hiervoor was ‘Grenzen’ (Boundaries)

60 Whisper quilts- zie hieronder voor de toelichting

13 Moderne Quilts

Het Quiltcafé wordt vervangen door een  Quilthoek in het restaurant van de Broodfabriek. Een rustige plek waar  je even  een boek of tijdschrift  kunt bekijken, een goede plek voor leuke ontmoetingen en gesprekken.

Er worden op de Patchwork en Quiltdagen veel workshops aangeboden. Op hun website kun je  een keus maken en je opgeven. Het is ook mogelijk om ter plekke in te schrijven, maar als je zeker wilt zijn van een plek, kun je beter online inschrijven.

Quilts van World Wide Whispers.

Vijf landen leverden elk 12 deelnemers voor dit bijzondere project. Net als bij het kinderspelletje waarbij iemand iets in het oor van zijn buurman fluistert, die dat dan weer moet door fluisteren naar de volgende, wordt hier ook iets doorgegeven. De 1e persoon maakte een quilt en stuurde daar een foto van naar de 2e deelnemer. Deze maakte een quilt gebaseerd op de 1e foto en stuurde een foto van haar quilt naar de volgende deelnemer en zo verder tot iedereen een quilt gemaakt had. Het eindresultaat? Een grote verrassing. Er zijn 60 quilts te zien.

De inspiratiegroep Modern Quilten bereidt een tentoonstelling voor van een kleine selectie moderne quilts.

In de uitgebreide stand van het Quiltersgilde zijn bestuursleden aanwezig om met bezoekers in gesprek te gaan. Op vertoon van je ledenpas ontvang je een aardigheidje. De tentoonstelling is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Het beeldmerk van het Quiltersgilde voor de tentoonstelling is ‘Wervelwind’ gemaakt door  Margarethe Janssen-Muller. Haar verhaal was al eerder te lezen op het blog. Gemist ? Kijk dan even hier.

 

Wervelwind

Hoe zijn de afspraken ook al weer?

Een miniatuurquilt heeft een maximale omtrek van 200 cm. Er is geen selectie.
Ieder jaar wordt er een thema voor de tentoonstelling gekozen, maar je kunt ook quilts buiten het thema insturen.


Je kunt jouw quilt opsturen met een Aanmeldingsformulier 2019   (downloaden, invullen en meesturen):

commissie Tentoonstelling: Archimedeslaan 28, 1433 MG Kudelstaart

Alle quilts moeten ingestuurd  zijn voor 29 maart 2019. Iedereen mag meedoen met maximaal 3 quilts
Inleveren op dit adres is ook mogelijk op afspraak, hiervoor kun je een mail sturen naar wilma.tackenkamp@quiltersgilde.nl
Als je meer dan 1 quilt instuurt, vul dan voor iedere quilt een aanmeldingsformulier in en stuur dat mee.


Carla Zijlstra en Wilma Tackenkamp

X