LIJNENSPEL

 

20 februari 2019
De tentoonstelling voor Miniatuurquilts voor 2019 heeft als  thema ; LIJNENSPEL

Waar  is de tentoonstelling ?

De tentoonstelling zal plaatsvinden tijdens de Patchwork- en Quiltdagen in Rijswijk (De Broodfabriek, Volmerlaan 12)  van donderdag 11 april tot en met zaterdag 13 april 2019. We zijn een samenwerking aangegaan met deze beurs, tickets voor de tentoonstelling kun je dan ook niet bij ons kopen maar bij de Broodfabriek in Rijswijk.
De beurs is alle dagen open van 10:00 tot 17:00 uur.
De zalen zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Entreeprijzen en kaartverkoop

Kaartjes zijn online verkrijgbaar ( € 9,-.) en bij de Broodfabriek (€ 10,-.)
Leden van het Quiltersgilde krijgen € 2,-. korting op  vertoon van hun ledenpas. Online  kun je deze korting krijgen door de code QG2019 in te voeren bij promotie code. De  e-tickets zijn hier te koop.

De Broodfabriek is goed bereikbaar met openbaar vervoer en met de auto. Er is voldoende parkeergelegenheid dichtbij. Uitgebreide informatie is te vinden op de website van de Broodfabriek.

Het thema is Lijnenspel. Mee doen ? Dan kun je alle informatie  en het aanmeldformulier hier vinden en onderaan deze pagina.

Wat is er te zien en te doen ?

Alle 152 inzendingen naar de Europese Quilt Asscociation in Birmingham van 2018 zijn te bewonderen. Het gaat om 8 quiltjes uit 19 landen, van 35 x 25 cm; het thema hiervoor was ‘Grenzen’ (Boundaries)

Het Quiltcafé wordt vervangen door een  Quilthoek in het restaurant van de Broodfabriek. Een rustige plek waar  je even  een boek of tijdschrift  kunt bekijken, een goede plek voor leuke ontmoetingen en gesprekken.

Er worden op de Patchwork en Quiltdagen veel workshops aangeboden. Op hun website kun je  een keus maken en je opgeven. Het is ook mogelijk om ter plekke in te schrijven, maar als je zeker wilt zijn van een plek, kun je beter online inschrijven.

Het beeldmerk van het Quiltersgilde voor de tentoonstelling is ‘Wervelwind’ gemaakt door  Margarethe Janssen-Muller. Haar verhaal was al eerder te lezen op het blog. Gemist ? Kijk dan even hier.

 

Wervelwind

Hoe zijn de afspraken ook al weer?

Een miniatuurquilt heeft een maximale omtrek van 200 cm. Er is geen selectie.
Ieder jaar wordt er een thema voor de tentoonstelling gekozen, maar je kunt ook quilts buiten het thema insturen.


Je kunt jouw quilt opsturen met een Aanmeldingsformulier 2019   (downloaden, invullen en meesturen):

commissie Tentoonstelling: Archimedeslaan 28, 1433 MG Kudelstaart

Alle quilts moeten ingestuurd  zijn voor 29 maart 2019. Iedereen mag meedoen met maximaal 3 quilts
Inleveren op dit adres is ook mogelijk op afspraak, hiervoor kun je een mail sturen naar wilma.tackenkamp@quiltersgilde.nl
Als je meer dan 1 quilt instuurt, vul dan voor iedere quilt een aanmeldingsformulier in en stuur dat mee.


Carla Zijlstra en Wilma Tackenkamp

X