Opbouwen

De standbouwer

Gisteren is het opbouwen begonnen. Vandaag (dinsdag) worden de puntjes op de i gezet.

De standbouwer is klaar, de meeste quilts hangen. Behalve de standbouwer zijn er optijdens deze opbouwdagen ook altijd een paar mannen aanwezig; mannen met het juiste inzicht, die helpen zagen, boren en ophangen.

 

De quilts hangen, echt alleen maar hangen. Vandaag worden ze recht en op de juiste hoogte gehangen. Afhangen is hier de term voor.
De eerste foto’s zijn gemaakt door onze fotograaf. Het is nog een heel werk om 225 quilts goed op de foto te krijgen. (Deze foto’s komen t.z.t. op onze website te staan)

Uitpakken

Het uitpakken uit de hoezen is een werk op zich. Wat fijn dat de hoezen volgens de Quiltersgilde formule zijn gemaakt. Je snapt dan meteen weer hoe belangrijk het is dat alles zo goed verpakt is. Daarbij kom je af en toe verrassingen tegen. Bijvoorbeeld een quilt met een hele uitleg op de achterkant. Leuk om te lezen, maar helaas kunnen we er niets mee.
Alle hoezen worden verzameld en opgeborgen. Zondagavond zijn ze weer nodig om de quilts in te pakken voor de reis naar huis.

Boeken

En toen kwamen de bibliotheek boeken aan. Even met man en vrouw sjouwen. En ook hier geldt. Vele handen maken licht werk. Klusje was zo geklaard. Zweet op ons voorhoofd, de rug enigszins nat.
Vandaag worden de boekenkasten in elkaar gezet en kunnen de boeken erin.

Tot slot

Aan het eind van de dag was het zwarte plastiek leeg. Alle quilts waren op hun plek. Sommige nog op de stoel, de meeste quilts hangen. De eerste dag zit er op. Er is hard gewerkt.

tot ziens in Alkmaar….

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *