We zijn open

Open

Om iets voor 10 uur gingen de deuren open en kwamen de eerste bezoekers binnen.
Binnen 4 minuten waren er al 4 briefjes voor de jubileumuitdaging ingeleverd.
Tien minuten later vraagt iemand “zijn de lapjes al op ?” Lapjes kunnen opgehaald worden. Meedoen aan de uitdaging is geen verplichting. Dus voel je vrij om het pakketje te komen ophalen.

Ieder jaar wordt het om 11 uur ineens heel druk. De treinen komen aan. Bezoekers uit het hele land stromen binnen. Zeeland, Twente, Noord-Brabant, Limburg, mensen uit alle provincies waren er.

Vrijwilligers

Dit evenement is alleen mogelijk met de hulp van veel vrijwilligers. Ze zitten bij de kassa, bij de e-tickets, ze ‘angelen’  (de angels lopen met witte handschoenen en mogen de quilt aanraken en omdraaien) en brengen koffie rond voor de winkeliers,

Krantenbericht

Gisteren stond er ook een leuk artikel in het Noordhollands Dagblad , vrijdag komt er nog een artikel. Rose-Anne de Haan geeft een interview.
Publiciteit is heel belangrijk. Dezelfde dag waren er door dit bericht al bezoekers uit de regio.

Quilts; mysterie en Fibonacci

Er hangen 225 quilts en een aantal modern quilts.
Het is zo  leuk  om te zien dat er een aantal quilts hangen die gemaakt zijn naar aanleiding van de mysterie  van vorig jaar.  Sommige volgens het model , maar ook een quilt die enkele randen rond een heel eigen middenstuk heeft gebruikt.
Fibonacci , het thema van de midweek en het weekend heeft ook mensen geïnspireerd tot het maken van een heel eigen quilt.

 

Modern Quilting

We besteden aandacht aan een nieuwe stroming in het quilten “Modern Quilting”
Veel mensen willen informatie , komen discussiëren, hebben ideeën. De helft van het aantal boeken over Modern Quilting is al uitgeleend. Prachtige reacties komen binnen, soms op eigen geschept papier.  We zijn blij met alle reacties.

Artquilts

Waar hangen de artquilts ? Er is al enige jaren geen onderscheid meer tussen artquilts, eigentijds of algemeen. Artquilts hangen tussen de andere quilts.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *