Art Almere 3

Het is weer voorbij die mooie zomer, nou ja mooi. In sommige delen van Nederland gutste genoeg water naar beneden en andere delen waren weer zeer droog.

Bijna iedereen is weer terug van een verre of dichtbij vakantie, sommige met prachtige verhalen en foto’s en anderen “over wat heerlijk om buiten in tuin of balkon te stoeien met lapjes”.

Art-Almere in Juli

In juli hebben we in opdracht van Hilly gewerkt met zelf geverfde stoffen en daar hebben we een detail uitgehaald om te bewerken  met borduurgaren/steken.

Augustus

Eike is voor het eerst bij ons, een zoektocht voor haar naar gelijkgestemden. Zij geeft een schitterende show en tell weg.


De kaarten , die wij gemaakt hebben naar aanleiding van de vorige keer onder leiding van Hilly, komen te voorschijn.


Hilly heeft ook vandaag weer de leiding ze komt met het thema “Vervreemding”.
Lastig thema, je bent geneigd om heel moeilijk te denken MAAR eigenlijk is het een hele simpele manier om andere stof te maken.


Zo gaat het :

  • neem 2 afbeeldingen van stof of papier  (maat 16 x 16cm)
  • strijk deze op 2 even grote stukken plakvlieseline en
  • snij deze 2 lappen in reepjes van 1 cm
  • Ga daarna weven lapje 1 en lapje 2 enzovoort. Je kunt wisselen met de  stroken door de een recht te leggen en de ander omgedraaid.
  • Strijk deze stroken opnieuw op een lap vlieseline zodat je een geheel krijgt van ongeveer 16 x 32 cm.

En dan heb je een nieuw basis gemaakt voor kaarten enz.
September

De Art Almere groep wordt steeds een hechtere groep. We zijn betrokken  bij het lief en leed en  hebben  belangstelling naar de ander toe. Als we niet uitkijken, wordt het koffie/thee drinken steeds langer.


Vandaag werken we onder leiding van Pieternel die ons een boodschappenlijst heeft toegestuurd met als titel van “alles met draadjes enzomeer”.

Nodig was organza, plakvlieseline beide net zo groot zodat je dit dubbel kunt vouwen, kraaltjes en draadjes, wol draden en alles wat je maar mee wilde nemen. Je kunt het zo vol of leeg maken als je zelf wilt.


Het werkte als volgt; strijk de organza op een kant van de plakvlieseline. Bedenk dat het stuk dubbelgevouwen moet worden.
Op de ene  helft doe je alles wat je wilt:  kralen – draden etc. etc. Dan vouw  je de beide plak kanten op elkaar, zodat alles verzegeld is en strijkt het  zolang dat het materiaal er niet uit kan vallen.
Daarna kan je het gaan bewerken met een heat gun of soldeerbout (buiten doen of onder een afzuigkap, vanwege de stank), net wat je wilt doen/maken. Heb je het helemaal opgevuld dan is er minder organza over en bij weinig vulling heb je meer organza om gaten te maken.


Resultaat zullen jullie in oktober kunnen zien. Wij hadden weer een leuke en vooral inspirerende dag.


Groetjes mia

Tips : Bij  beide kan je zelf werk insturen zie de websitesTextielfestival Leiden

Algemene Tentoonstelling Quiltersgilde

Ook zijn er een heleboel workshops bij winkels en Textielkunstenaars.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.