40 jarig jubileum Quiltersgilde 

In 2023 bestaat het Quiltersgilde 40 jaar en dat gaan we vieren! Het wordt een feestelijk quiltjaar met maar liefst twee tentoonstellingen waarvoor je je als lid van het Quiltersgilde kunt aanmelden.

Tentoonstelling van Miniatuurquilts

Locatie:              De Broodfabriek in Rijswijk

Datum:               donderdag 13 t/m zaterdag 15 april 2023

Thema:               ‘Een streepje Robijn’

Afmeting:           maximaal 200 cm in omtrek

 

De tentoonstelling van Miniatuurquilts wordt weer gehouden tijdens de Patchwork en Quiltdagen, in samenwerking met De Broodfabriek in Rijswijk.

Een miniatuurquilt heeft een maximale omtrek van 200 cm. Dat kan bv. een quilt zijn van 40 x 60 cm of 50 x 50 cm of een andere (kleinere) maat.

De vorm is vrij, evenals de keuze voor een traditionele, moderne, eigentijdse of art verwerking.

 

Thema voor de tentoonstelling van Miniatuurquilts

Voor elke tentoonstelling kiezen we een thema en vragen we de leden aan de hand daarvan een quilt te maken. Dit jaar is gekozen voor het thema ‘Een streepje robijn’ vanwege het veertigjarig (robijnen) jubileum van het Quiltersgilde. Je kunt ook een quilt buiten het thema insturen.

Alle quilts die worden ingestuurd komen te hangen, er is dus geen selectie. Je mag maximaal 3 quilts insturen. Wel moet je je quilt(s) van te voren aanmelden (uiterlijk 1 maart 2023) met het aanmeldingsformulier dat op de website staat zodat wij weten op hoeveel quilts we kunnen rekenen.

Tussen 15 en 30 maart 2023 kun je je quilt(s) per post opsturen naar de Tentoonstellingscommissie. Verder informatie vind je op het aanmeldingsformulier.

Je quilt als beeldmerk voor de Tentoonstelling van Miniatuurquilts

Voor iedere tentoonstelling wordt de foto van een themaquilt gebruikt als beeldmerk: die foto zie je dan steeds bij onze communicatie over de tentoonstelling. Wil jij ook kans maken om jouw quilt zo te zien? Mail dan uiterlijk 15 september 2022 het aanmeldingsformulier en een foto van je quilt naar ttcie@quiltersgilde.nl.

Uit de ingezonden foto’s wordt de quilt gekozen die voor 2023 als beeldmerk voor de Tentoonstelling van Miniatuurquilts wordt gebruikt.

Een paar zaken om rekening mee te houden: je quilt moet voldoen aan het thema ‘Een streepje robijn’, de quilt moet af zijn en voor de selectie is het belangrijk om een duidelijke foto van minimaal 1MB  mee te sturen.

Algemene Tentoonstelling 2023

Locatie:              Hart van Holland in Nijkerk

Datum:               woensdag 23 t/m zaterdag 26 augustus 2023

Thema:               K L E U R R IJ K

Afmeting:           minimaal 300 cm in omtrek, maximaal 250 x 250 cm

 

Wij hebben als Tentoonstellingscommissie ons eerste overleg gehad in Nijkerk. In grote lijnen hebben wij het draaiboek vorm gegeven en ideeën ingebracht. Natuurlijk komen er weer winkels van onze adverteerders. Wij willen elke dag een goed doel de ruimte geven om zich te presenteren. Er komt een Make&Take tafel waar bezoekers even rustig kunnen gaan zitten en een quiltwerkje kunnen maken. De bibliotheek is aanwezig waar boeken kunnen worden geleend en ingeleverd. Dit is nog maar een greep aan ideeën die we gaan uitvoeren.

 

Je quilt als beeldmerk voor de Algemene Tentoonstelling in Nijkerk

Vind je het leuk als je themaquilt straks overal te zien is als beeldmerk?

Vul dan uiterlijk 1 februari 2023 het digitale aanmeldingsformulier in met daarbij één duidelijke foto (minimaal 1 MB) van de totale quilt. De quilt moet wel af zijn.

In eerdere berichtgeving hebben we aangegeven dat het aanmeldingsformulier en de foto per post moest worden ingestuurd. Bij nader inzien vinden wij het toch makkelijker voor jullie als lid en voor ons als Tentoonstellingscommissie om alles digitaal te ontvangen.

Wil je niet in aanmerking komen voor een beeldmerkquilt, dan heb je nog tijd genoeg om de quilt te maken. De aanmelding voor de tentoonstelling moet uiterlijk 2 mei 2023 bij ons binnen zijn. Verdere informatie vind je op de website: Algemene Tentoonstelling – Quiltersgilde

Als je een leuke quilt hebt gemaakt die niet past in het thema Kleurrijk kun je deze ook aanmelden in de categorie Algemeen. Ook hiervoor kun je het digitale aanmeldingsformulier gebruiken. Let er wel op dat ook voor deze categorie een minimale omtrek van 300 cm en een maximale maat van 250 x 250 cm geldt.

Tunnel

Bij het afwerken van de quilt vragen wij aandacht voor de tunnel bovenin de quilt. Maak deze niet te smal maar minimaal 10 cm breed. Geen andere vormen van ophangen zoals driehoekjes in de hoeken, maar echt een tunnel over de hele breedte van de quilt (zie DEZE pagina).

Als de quilt 1 meter of langer is  adviseren wij om onderin ook een tunnel te maken en daarin een lat te schuiven. Dan hangt de quilt tijdens de tentoonstelling mooi strak.  Hier mogen eventueel voor de lat wel driehoekjes gebruikt worden.

Meehelpen aan het succes van de tentoonstelling?

Vele handen maken licht werk, een gezegde dat maar al te waar is. Daarom vragen wij leden in en rond Nijkerk ons te helpen bij de tentoonstelling.

Dat kan als werkgroeplid,  als medewerker tijdens de op- en afbouw of tijdens de openingsdagen. Tijdens de tentoonstelling hebben wij graag hulp van angels die rond lopen om te zorgen dat bezoekers de quilts niet aanraken.

Lijkt je dit wat, meld je dan aan via ttcie@quiltersgilde.nl en je ontvangt verdere informatie.

Eventuele vragen beantwoorden wij uiteraard ook met plezier. Voor alle vragen kun je  ons mailen: ttcie@quiltersgilde.nl

 

Namens de Tentoonstellingscommissie

Jannie de Breuk

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *