Algemene Tentoonstelling 2022 komt dichterbij

De laatste voorbereidingen

Overal is het Beeldmerk voor de aankondiging van Algemene Tentoonstelling in Rijswijk te zien. Er zijn mooie flyers gedrukt.

 

Aanmeldingen

Er zijn 59 aanmeldingen voor het thema ‘Langs de lijn’ binnen gekomen. Alle leden die zich hebben aangemeld kregen de eerste week maart bericht van ons.

Op een antwoordformulier kunnen de makers aangeven hoe en waar zij de quilt gaan inleveren. Wij weten dan welke quilts per post binnen gaan komen en welke quilts op een inleveradres worden gebracht.

Alle inleveradressen krijgen van ons een overzicht op welke quilts zij kunnen rekenen. Ook krijgen zij labels waarop zij de benodigde informatie over de quilt en de maker schrijven.  Deze labels worden op de achterkant van de quilt gespeld zodat wij bij het inrichten van de tentoonstelling precies weten van wie de quilt is. Wij hopen dan dat alle quilts eind maart in Nijkerk liggen zodat ze allemaal tegelijk naar Rijswijk kunnen worden gebracht.

 

Tunnel en Label

Bij het afwerken van de quilt vragen wij aandacht voor de tunnel, maak deze niet te smal maar minimaal 10 cm breed. Dus geen andere vormen van ophangen zoals driehoekjes in de hoeken, maar echt een tunnel over de hele breedte van de quilt. Link tunnel

Dit vragen wij om het voor de vrijwilligers die helpen zo makkelijk mogelijk te maken om de quilts op te hangen. Als de tunnel te krap is, moet je zelf de tunnel  breder maken bij het inleveradres. Als de quilt per post komt moeten wij de tunnel breder maken en dat kost veel tijd.

Vergeet ook niet om de quilt te voorzien van een naamlabel. Niet alleen handig, maar ook leuk om te maken.

 

Broodfabriek

In een eerder blog hebben wij verteld dat we in een lichte hal gaan exposeren in de Broodfabriek, maar helaas gaat dat niet door. De tentoonstelling is in de hal waar de Tentoonstelling voor Miniatuurquilts afgelopen oktober is gehouden. Voordeel is dat we weten hoeveel ruimte er beschikbaar is en wellicht kunnen we onze ervaring van toen gebruiken.

Een samenwerkings kunstproject tussen Quiltersgilde en Fleur van den Berg

Natuurlijk willen we zorgen dat het ‘vleugelbeeld’ van Fleur van de Berg een prominente plek krijgt.

Leestafel

We gaan een gezellige leestafel maken met boeken uit de bibliotheek. Hier kunnen bezoekers even uitrusten en in boeken snuffelen. Ook wordt hier informatie gegeven over de bibliotheek. Leden  kunnen vragen stellen, bijvoorbeeld over het aanmaken van een account of over het reserveren van boeken. Aan het eind van iedere beursdag is er nog een verrassing bij de leestafel.

 

Make and Take tafel

Er komt een leuke, gezellige hoek waar een klein werkje gemaakt kan worden. Elk dagdeel zorgen we voor een ander werkje. We hebben pakketjes gemaakt met het materiaal dus kan een bezoeker zo aan de slag. Een vrijwilliger is aanwezig om te helpen bij het in elkaar zetten. Meteen een heerlijk rustmomentje om even bij te komen.

 

Publiekskeuze

Bij de infostand komen briefjes te liggen waarop je kunt invullen wat je de mooiste, meest aansprekende of inspirerende themaquilt vond. Na afloop van de tentoonstelling gaan we kijken welke quilt de meeste stemmen heeft gekregen en zorgen we voor een leuk presentje voor de maker.

Angels

De Broodfabriek is op zoek naar angels voor alle exposities. Je kunt je opgeven om een dagdeel te angelen en als dank krijg je een toegangskaartje en een kop koffie. Meer informatie is te vinden op onze website en op de website van De Broodfabriek. Link Angels

 

Voor alle vragen kunnen jullie ons mailen: ttcie@quiltersgilde.nl

 

Als Tentoonstellingscommissie gaan we de puntjes op de i zetten en de laatste zaken regelen.

Wij hebben er enorm veel zin in en hopen vele bezoekers te ontmoeten.

 

Namens de Tentoonstellingscommissie,

Jannie de Breuk

1 antwoord
  1. Tineke v.d. Vreede zegt:

    Wens jullie veel sterkte met die laatste … puntjes.
    Want zo groot iets organiseren is best heel veel werk! Bedankt . Groeten
    Tineke van der Vreede

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *