De Quiltexpresse loopt bijna het laatste station binnen!

De afgelopen week stond in het teken van quilts, quilts en nog veel meer.

Deze jaarlijkse expositie van leden van “onze” vereniging maakte er ook dit jaar een feest van.  Diversiteit in kleur, techniek, uitvoering en maten lieten zien dat er veel mogelijkheden zijn om met stofjes bezig te zijn.

Met veel plezier en genoegen heb ik als medewerker van het Quiltersgilde mogen meewerken aan het welslagen van een fantastische quilttentoonstelling.

Vele werkzaamheden op elk station

En zoals elk jaar zorgt de Quiltexpresse ervoor dat alle quilts die geselecteerd zijn van en naar de eigenaren vervoert worden. Al in april van het jaar begin ik, samen met Marjon, alles voor te bereiden. Van inleveradressen tot routes. Aan het opstellen van de juiste teksten en duidelijke formulieren wordt dan veel aandacht besteed. We leren natuurlijk van alle afgelopen jaren en passen zo nu en dan wat aan.

Blij zijn we met al die vrijwilligers die door het gehele land klaar staan om uw quilt in ontvangst te nemen. Met zorg en aandacht gaan al die quilts in een estafette richting het hoofdkantoor te Nijkerk. Van daaruit gaat het in een grote vrachtwagen naar de tentoonstellings-locatie. Tijdens het inleveren ondergaat de quilt een controle op label, tunnel, lat en hoes. Allemaal belangrijke zaken om uw quilt te beschermen en zorgvuldig te kunnen vervoeren naar de locatie. Na de controle worden er extra labels op de quilt én op de hoes gespeld. Daarop staat een code voor de route en het nummer van de quilt.

Elk station heeft regels!

Het hoe en wat over de regels en over het maken van label, tunnel, latten en hoezen zijn op deze website te vinden, onder de titels “Regels voor inzending van een quilt voor een tentoonstelling”. (klik voor de link)

En als er vragen of onduidelijkheden zijn, dan kan er contact worden opgenomen met quiltexpresse@quiltersgilde.nl.

Mijn eigen station als inleveradres

Dit jaar was ik ook inleveradres. Ik wilde graag beleven hoe dat allemaal gaat. Nou, je kunt er een gezellige week van maken kan ik jullie vertellen. Gezien mijn bijnaam Quebbel is, kwam ik tijd tekort om met al die quilters te praten over allerlei zaken. Van de quilt natuurlijk, daar begin je dan mee, maar ook over allerlei andere zaken. Heerlijk was dat! Maar de controle werd natuurlijk zeer serieus genomen. Het is erg belangrijk dat alle regels goed worden opgevolgd en nageleefd. Voor elke quilter, die uren en uren aan een quilt heeft gewerkt, is het van belang dat de quilt zo mooi mogelijk op de tentoonstelling te zien zal zijn.

Er zijn heel wat e-mails en telefoontjes over en weer gegaan om alle mensen op de hoogte te houden van alles. De Quiltexpresse heeft diverse wagonnetjes en heel veel stations om alles op tijd en zonder “spoor-stremming” in Deventer te krijgen.

Met hulp van vele handen is het dit jaar weer gelukt. Ik hoop dat velen van jullie in de gelegenheid zijn geweest om al die prachtige quilts in Deventer te kunnen bekijken. Door de vele reacties die ik in Deventer heb mogen ontvangen weet ik zeker dat het voor velen gelukt is.

De laatste rit van de Quiltexpresse 2018

Volgende week is het de laatste week van de Quiltexpresse 2018. De laatste spoorlijntjes zijn dan nog actief en iedereen kan dan zijn eigen quilt weer thuis koesteren.

Ik heb er dit jaar weer van genoten! Als alle zaken goed zijn afgerond en eventuele bijzonderheden en/of aanpassingen zijn genoteerd, maak ik me weer op voor een volgende Quiltexpresse.

Mijn dank gaat uit naar Marjon Hoftijzer-Boer, waarmee ik samen het locomotief van de Quiltexpresse heb mogen besturen. Ook dank voor de inleveradressen, voor de ATT-commissie, voor de chauffeurs van de vrachtwagen. En ook zeker aan mijn echtgenoot Leo, die altijd voor mij klaarstaat. Quilting is sharing!!

Maar eerst nog even nagenieten met de catalogus op schoot en van vele warme en hartelijke ontmoetingen die ik had tijdens de afgelopen week.
Nagenieten

Wat was het een feest in Deventer!

Groet van Maria Teeuwe en tot een volgende “Quebbel”.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *