Midden in een Quilt Bubbel

Ja hoor, ik zit weer midden in Quilt Bubbel! Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat ben ik er mee bezig. Als ik er niet met mijn handen mee bezig ben, dan is het wel zowat het enige waar ik aan kan denken. Zelfs ’s nachts droom ik erover!

Nieuwe kleur selectie

Het blijft maar rondzoemen

Midden in die Quilt Bubbel zoemt de twijfel steeds rond: is die ene kleur wel op de goede plek? Is het niet te zoet? Hoe kan ik er rust in aanbrengen? Overheerst een bepaalde kleur niet teveel, of verstrekt het juist het patroon? Het patroon waar ik nu mee aan de gang ben gegaan is van Victoria Findlay Wolfe en heet Star Storm. Door het patroon 4 keer te maken en een bepaalde hoek steeds in het midden te laten uitkomen, ontstaat er weer een nieuwe stervorm.

Deze quilt is bedoeld voor de Pour l’Amour du Fil quiltshow in Nantes. Maar ja, dan moet ik echt nog wel even vaart maken want over 4 weken is het zover!

Een eerste poging

Zuurstok kleuren

Na twee keer de blokken uit elkaar en weer opnieuw in elkaar te hebben gezet, geloof ik dat deze kleuren combinatie het beste is. Er zitten veel roze tinten in en dat is best wel buiten mijn comfort zone, maar ook heel leuk om mee te werken. Het lijkt wel een zuurstokken parade! Met behulp van de app Picframe kan ik zien hoe de quilt er uit zou komen te zien als ik alle blokken op deze manier maak en steeds een kwart slag draai. Het blijft een benadering omdat de quilt er in het echt toch iets anders uitziet dan op de foto.

Nog even aanpoten

Ondertussen zoemt het door in mijn Quilt Bubbel. Als deze quilt klaar is moet ik pakketjes klaarmaken voor de workshops die ik daar ga geven. Ook dat is best tijdrovend werk. Heb ik wel genoeg quilts om daar te laten zien?! Soms denk ik stiekem dat ik blij zal zijn als alles weer achter de rug is, dan kan ik die quilt bubbel even van mij afschudden! Maar ach, ik geniet ook best wel van deze creatieve bubbel: het dwingt mij keuzes te maken totdat ik tevreden ben met het resultaat. En dat voelt goed. Als er uiteindelijk toch iets niet op tijd af is dan is dat ook weer niet het einde van de wereld!

Hoe is het met de laatste quilt afgelopen?

Oh ja, die ene quilt waar ik de vorige keer over schreef? Die heb ik Baroque in Blue gedoopt en hangt nu bij de stoffen fabrikant in de showroom/winkel. Deze quilt zal straks ook te zien zijn op de Quit tentoonstelling in Nantes!

Groetjes, Hilde Hoogwaerts

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *