De eerste van de serie zomerexposities zit er op

Mijn ervaringen tijdens het Quiltfestival Noord Groningen

In mijn vorige blog verhaal heb ik verteld wat er allemaal bij een expositie komt kijken. In dit verhaal vertel ik over de expositie van teQStiel in de molen Grote Geert in Kantens, de wedstrijd Eilanden en de tentoonstelling Werelderfgoed Waddenzee, een samenwerkingsproject van onder anderen het Quiltersgilde.

 

Met ons allen gezellig in een huisje

Woensdagavond meldde ik me bij mijn collega teQStielers in het door ons gehuurde huis in Fraamklap. Ik had nog nooit van dit plaatsje gehoord en wat was ik weer blij met mijn vriendje de routeplanner. Na een gezellig avond was het de volgende dag vroeg opstaan. Ik mocht mee naar Warffum, de Roalkeldaishal om teQStiel aan te melden bij de organisatie. De ontvangst was aller hartelijkst met super lekker gebak, direct al veel bekenden en na het afhandelen van de officiële zaken terug naar de molen om de inrichtingsgroep te assisteren.

het begin van het Quiltfestival Noord Groningen

het begin van het Quiltfestival Noord Groningen

De molen inrichten

Hoewel wij alles van te voren goed hadden voorbereid met het opmeten van de molen, het maken van proefopstellingen was de werkelijkheid toch wel weer even heel anders. Gelukkig hadden de kwartiermakers samen met onze coach Marjoke Staal woensdagmiddag al het nodige voorwerk verricht. Toch was het een behoorlijke klus en was  de  rond het middaguur aangekomen versterking meer dan welkom.

teQStiel richt de expositie in

teQStiel richt de expositie in

De expositie

De expositie is door ons allen als een groot feest ervaren. Wij hebben hartstikke leuke reacties gehad en hebben allemaal een aantal dagen nodig gehad om af te kicken. Omdat wij met zovelen waren had ieder van ons ook ruimschoots de tijd om collega exposanten te bezoeken, te genieten van het landschap en de gastvrijheid van de Groningers. Ook onze molenaar was een super gastheer.

teQStiel is er klaar voor om de bezoekers te ontvangen

teQStiel is er klaar voor om de bezoekers te ontvangen

Leermomenten

Het was een Quiltfestival vol leermomenten. Het was fijn om mee te doen aan de wedstrijd en aan het juryrapport heb ik echt iets. Ik weet nu dat ik op de goede weg ben, maar weet ook dat er nog het nodige te verbeteren valt. Ook heb ik veel geleerd van het inrichten van onze eigen expositie, vooral door de deskundige begeleiding van Marjoke.  Met het  bezoeken van de exposities op de diverse locaties voelde ik mij net een spons, zo was ik alles aan het opzuigen. Ook is het groepsgevoel van teQStiel versterkt door deze expositie en natuurlijk zijn  de contacten in de quiltwereld versterkt. Kortom het was zeer de moeite waard.

 

 

Het toetje op de slagroom

Op vrijdag ben ik gebeld door de voorzitter van het Quiltersgilde en uitgenodigd voor de prijsuitreiking van de werelderfgoed Waddenzee tentoonstelling. Groot was mijn verrassing dat ik de 1e prijs heb gekregen voor mijn Waddenzeerol. Een prachtig geldbedrag die ik ga investeren in een masterclass en de super leuke  oorkonde heeft een ereplaats in mijn werkkamer.

prijsuitreiking door Inge Schoonderwoerd , voorzitter van het Quiltersgilde

Waddenzeerol

In Friesland aan de voet van de dijk ben ik geboren. De dijk die vanaf de afsluitdijk Friesland en Groningen beschermt tegen de Waddenzee. Mijn Waddenzeerol is geïnspireerd op de Dode Zeerollen. Op de Waddenzeerol heb ik de dijk vertolkt, door het gras op de dijk, de basaltblokken die de dijk versterken, eb en vloed en de paaltjes in zee die de golven breken weer te gegeven. Bijzonder dat ik deze 1e prijs heb gekregen voor daar waar mijn roots liggen.

 

Waddenzeerol Jo Huijsmans
Quilten Speciaal 13

Het is bijzonder dat dit alles en dan bedoel ik de expositie van onze groep teQStiel en mijn 1e prijs het gevolg is van Quilten Speciaal, de door het Quiltersgilde georganiseerde twee jarige opleiding.

 

Vervolg

Nu ben ik weer thuis en nog even de puntjes op de i aan het zetten op mijn werkstuk voor de tentoonstelling in de Kapberg in Egmond aan de Hoef.

uitnodiging expositie

uitnodiging expositie

 

 

Alvast een fijn weekend en hartelijke groet,

Jo

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *