Weer voor goed thuis in Nederland!

We zijn voor goed thuis. Met tranen in mijn ogen van blijdschap stond ik een paar weken geleden op Schiphol op onze koffers te wachten. Zo opgelucht dat ons avontuur er op zat! Bijna 30 jaar buiten Nederland, 11 internationale verhuizingen, 4 verschillende continenten, elke keer afscheid nemen en weer opnieuw vriendschappen aangaan, elke keer weer in een andere setting afhankelijk van de leeftijd van de kinderen en uiteindelijk zonder hen.

Eindelijk voor goed thuis!

Bagage

Met 6 koffers bagage voor mijn man en mij, al hoewel, ik kan beter zeggen 4 voor mij en 2 voor hem! Want 2 koffers zaten afgeladen vol met stof en een van mijn laatste projecten…

 

Ik ga op reis en neem mee…

 

Laatste project uit Ghana

Laatste project uit Ghana

Op de valreep had ik in Ghana nog een kaleidoscope project op mijn design-wall van flanel gezet. De pvc buizen die het stuk flanel strak hielden had ik eruit gehaald en een stukje tule over het ontwerp gelegd zodat ik het opgevouwen in de koffer kon stoppen. Eenmaal thuis hoefde ik het alleen nog maar uit te vouwen en in elkaar te zetten.

Met tegenlicht is het net glas-in-lood!

Mijn oude vertrouwde naaimachine

Het is heerlijk om weer achter mijn oude vertrouwde Bernina te kunnen zitten met knie hevel en ‘needle down’ mogelijkheid. De afgelopen jaren heb ik voornamelijk met analoge naaimachines gewerkt en dat gaat ook goed hoor! Maar het is gewoon comfortabeler om wat soepelere functies op je gereedschap te hebben. Vanwege de vochtigheid en gebrek aan servicemogelijkheden had ik deze machine in Nederland gelaten. Alle spullen die ik de afgelopen jaren heb gebruikt, zoals naaimachine, naaitafel, werktafels en stoelen heb ik allemaal daar kunnen verkopen.

Hup… aan de slag!

En nu dus weer aan de slag in het Hollandse! We verblijven voorlopig op ons flatje in Den Haag, dat we al die jaren als uitvalsbasis gebruikten, totdat we een (betaalbaar) huis hebben gevonden. En tot die tijd zal mijn man genoegen moeten nemen met alle ruimte die ik opeis voor mijn stoffen, quilts en naai-ruimte. Op dit moment ben ik een monster-quilt van 3×3 meter aan het quilten… In een mijn van mijn vorige berichten (HIER) kun je daar meer over lezen. Deze quilt moet over 2 weken klaar zijn!!!

In de huiskamer aan het werk

Groetjes, Hilde Hoogwaerts

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.