De uitdaging aangegaan voor een super caleidoscoop

 

Een super caleidoscoop, zo doe ik dat

Een paar maanden geleden ben ik de uitdaging aangegaan om een super grote caleidoscoop te maken als achtergrond voor bij een fotoshoot. En als het even kon graag 3×3 meter. Wie mijn werk een beetje volgt via Instagram  weet dat ik het caleidoscoop design uitgevoerd met Afrikaanse stoffen erg leuk vindt. Ik gebruik daarvoor het ontwerp van Ricky Tims en pas het aan naar een groter formaat.

 

Hilde-de-eerste-punt

Ik teken een 30 graden driehoek uit op een groot vel papier en deel dit op in verschillende vlakken. Deze vlakken breng ik over op freezer-papier en die leg ik dan op hun beurt op de stof. Met een snijlineaal en rotary cutter snij ik de stoffen met een kwart inch extra aan alle kanten uit. Als eerste snij ik het middelpunt van de caleidoscoop uit.
Een hele caleidoscoop bestaat uit 12 punten, waarbij twee naast elkaar gelegen punten elkaars spiegelbeeld zijn.

Twee punten aan elkaar gezet Een tweede duo

De uitgesneden stukken stof ‘plak’ ik  op een design-wall om te zien of de kleuren en stofdesigns goed samen gaan. Als ik uiteindelijk een goed gevoel heb, naai ik vanuit de buitenkant van de driehoek de stofdelen aan elkaar en eindig met het middelpunt. Dat doe ik vervolgens ook met alle 11 overige punten van de caleidoscoop.

alle 12 punten zitten aan elkaar

Ik deel  het werk op in 4 delen met elk 3 punten die ik aan elkaar naai. Als ik dan 4 kwarten heb van elk 3 punten, naai ik 2 kwarten aan elkaar. Als laatste de 2 delen tot een geheel. Omdat een ronde doek niet zo handig is om op te hangen bevestig ik er nog een buitenrand aan, bij dit patchworkdoek is dat een zwarte buitenrand opdat de pittige Afrikaanse kleuren nog beter uitkomen!

Gelukt

Het resultaat

Tijdens het maken van de laatste foto viel het late zonlicht zo mooi op de doek dat ik nu helemaal zeker weet dat ik dit werkstuk voorlopig bij mij houd!

de supercaleidoscoop gelukt

Groetjes, Hilde Hoogwaerts

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *