Explosie van kleur onder de naaimachine

22 februari 2019.

Wat een lieve reacties op mijn vorige blogpost! Dat doet een mens goed! Met nog 1 chemo voor de boeg hoop ik dat het herstel daarna kan beginnen. Ik besef nu hoe moeilijk het kan zijn als je heel graag iets zou willen doen maar er gewoon de energie niet voor hebt. Ondanks alles lukte het mij af en toe toch om aan deze explosie van kleur te werken.

Kleurexplosie onder de naaimachine

In februari vorig jaar liet ik al de eerste foto’s van het tot stand komen van deze quilt zien, zie HIER. Alle diamant-puntjes zijn gemaakt van op kleur gerangschikte restjes stof. Met behulp van de ’15-Minuten-Spelen’ techniek, in het Engels 15-Minutes-of-Play, van Victoria Findlay Wolfe, zijn alle stukjes stof aan elkaar genaaid en daarna met een acrylic template uitgesneden. Zo heb ik deze quilt langzaam vanuit het centrum opgebouwd. Toen de top eenmaal in elkaar zat heb ik het door Leslie van North Sea Quilters laten dubbelen. Het machinaal quilten wilde ik op een later tijdstip zelf doen als ik eenmaal weer in NL terug zou zijn.

Afrikaanse zonnestralen

Machinaal quilten

Met de walking foot op de Bernina is het machinaal quilten van rechte lijnen een fluitje van een cent. De grootte van de quilt is een ander verhaal! Door de quilt in 4 kwarten te delen en deze delen stuk voor stuk te quilten is het best te behappen. Ik laat daarbij de quilt op extra tafels rusten die ik ervoor en ernaast plaats. Ook zorg ik er in deze ziekteperiode voor dat ik niet te lang doorwerk en af en toe even rust neem.

Even een dutje doen tijdens het afbiezen

Klaar voor de show

De ophangsleuf zit er intussen ook aan en deze quilt is dus klaar voor de Patchwork en Quiltdagen in april in Rijswijk! Daar kun je hem in zijn geheel komen bewonderen. Ik hoop jullie daar te ontmoeten!

Close-up kleurexplosie blauw en groen

 

Close-up kleurexplosie rood en geel

Groetjes, Hilde

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *