Passie voor quilten werkt als medicijn

Dankzij mijn passie voor quilten heb ik geen medicijn nodig om geestelijk gezond te blijven. Zeker als je vaak moet verhuizen naar een nieuw land. Het is elke keer weer een grote uitdaging. Zelfs als het alweer voor de 10de keer is, zoals deze keer naar Ghana, blijft het een onzekere stap. Als de kinderen nog klein zijn en met je meeverhuizen, heb je via de school al snel contact met andere ouders. In mijn geval gaat dat via mijn passie voor stoffen en quilten!

 

Afrikaanse Kleuren en designs

Afrikaanse prints voor het quiltje

Quiltvrienden zijn overal

Deze keer had ik het grote geluk dat ik via een quiltvriendin in Santiago – Chili, die weer iemand in Zuid-Afrika kende en die had weer een kennis in Accra, ik snel omarmd werd door Daniel, een struise blonde dame uit Namibia met een grote liefde voor Afrikaanse stoffen! Bingo!

Daniel sleepte mij de eerste maanden overal mee naartoe en zij was de eerste die mijn workshop ‘dozen maken’ uitprobeerde. Laaiend enthousiast maakt zij sindsdien voor al haar kennissen een doos voor hun verjaardag! Vorige week belde ze of ik naar haar verjaardagslunch kon komen…

 

Quiltje in Afrikaanse kleuren

Caleidoscoop van Afrikaanse stoffen

Caleidoscoop quiltje

Ik wist meteen wat ik voor haar wilde maken: een caleidoscoop quiltje in haar favoriete Afrikaanse stoffen en kleuren! Lengte en breedte zijn 33 cm en na het quilten heb ik het op een canvas gespannen, zo staat het mooi strak en stevig en is het makkelijk op te hangen. Van elke stap heb ik een foto gemaakt en achter elkaar geplaatst in een filmpje.

 

Het blijft een spannend proces om te zien hoe de kleuren elkaar beïnvloeden en hoe de stofdesigns veranderen binnen dit ontwerp.

Ik denk dat dit maatje best leuk zal zijn voor een workshop uitgevoerd met Afrikaanse stoffen. Deze stoffen zijn wat stijver dan gewone quiltstoffen en rekken minder op de schuine naad. Het originele design is van Ricky Tims en ik heb er ooit met veel plezier een workshop in Nederland in gedaan.

Mooi verpakt in een Afrikaanse stof

Cadeau is ingepakt met een Afrikaanse stof in mijn favoriete kleuren

Nee, ik mag mezelf echt gelukkig prijzen dat de stoffen hier in Ghana zo leuk zijn om mee te werken. Ik zou het hier anders niet zo lang hebben uitgehouden… ;)

Groetjes, Hilde

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *