Gewoon lekker quilten, wat wil je nog meer?

Sinds ik het quilten heb ontdekt, dat is alweer enkele jaren geleden, ben ik een echte “traditionele” quiltster. Voor mij wil dat zeggen, patchen en quilten met de hand. Oké, ik geef toe, de afwerkbies en de ophanglussen worden er met behulp van de naaimachine aangezet, maar het tegennaaien en vastzetten van een label gaat weer met de hand.

Het “handquilten” is mijn favoriet!

Als ik om me heen kijk, in mijn zeer bescheiden “quilt-kamertje”, dan zijn er al heel wat quilts op die manier tot stand gekomen. Van groot tot klein, van bont tot effen, noem maar op. En natuurlijk ook wel eens een mislukking. Maar daar leer ik weer van. Meestal worden die dan omgetoverd tot een hoes voor een ordner of ik pimp er een katoenen boodschappentas mee op.

UFO’s AFFO’s oftewel quilts in diverse stadia!

 

En dan breekt de tijd aan dat ik ook nieuwsgierig raak naar het werken met de naaimachine (als hulpmiddel, hihi). En dan vooral het quilten en versieren van blokken.  Het zogenoemde meanderen met de naaimachine heb ik me al eens aangeleerd, en dat was heel leuk om te doen. Maar door allerlei redenen kwam ik er niet aan toe om meer op die naaimachine te ondernemen.

 

Meanderen met de naaimachine

Een tasjes-quilt met quiltwerk van hand tot machine.

 

Maar, dat gaat nu veranderen. Ik heb al kennis gemaakt met het vrij borduren  met de naaimachine. En dat is zo leuk om te doen. Het eerste blok van vier is al aardig op weg.

 

Machinaal log cabin, Quilt-as-you-go en vrij borduren in één!

Even een close-up.

 

Ook het “paper-piecen op papier” en dus met de naaimachine is een heerlijk werkje. Mijn bijdrage voor de miniatuurtentoonstelling straks in maart heb ik met die methode gemaakt.

 

Het verwijderen van het papier is een leuk tv-klusje, alhoewel!!!

Ik ga maar snel verder met papier peuteren, want er moet ook nog ge-quilt worden.

Machinaal of met de hand? We gaan het zien.

Hoe ver zijn jullie met het “Sterren”-quiltje voor de Miniatuur Tentoonstelling?  Veel succes met de laatste steekjes.

En als het quiltje al helemaal klaar is, dan kun je die komen inleveren bij de infostand van het Quiltersgilde op de Handwerkbeurs te Zwolle.

We zijn te vinden in stand nummer 131.

En de beurs wordt gehouden van donderdag 9 tot en met zondag 12 februari.

 

Een quiltende groet van Quebbel, Maria Teeuwe.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *